Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΑΕΙ ΕΥΡΩΠΗ...

Την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωδικαστήριο για το χαράτσι στα ακίνητα ζητά ο Ν.Χουντής

Την άμεση παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για το τέλος μέσω της ΔΕΗ, αφού παραβιάζεται η κοινοτική νομοθεσία, ζητά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντής.

Ταυτόχρονα καλεί την Κομισιόν να εμποδίσει την «παράνομη και καταχρηστική» διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές αυτούς που δέχονται να πληρώσουν την κατανάλωση ρεύματος, αλλά όχι το φόρο. Ενώ ζητά να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής των φόρων που, με παράνομες διαδικασίες και υπό απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης, ήδη έχουν καταβληθεί.

Στην ερώτησή του ο Ν. Χουντής αφού μνημονεύει την απάντηση του Επιτρόπου Ενέργειας κ. Ότινγκερ ότι:

«Οι διατάξεις της οδηγίας 2009/72, σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις».

Ο κ. Χουντής τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση εξέδωσε σχετική εγκύκλιο ΠΟΛ 1244 (1/12/2011) με βάση την οποία «αντί να αρθεί, η απαράδεκτη και παράνομη, με βάση την οδηγία, πρόβλεψη ότι θα διακόπτεται η ηλεκτροδότηση σε όσους δεν πληρώσουν τον έκτακτο φόρο για τα ακίνητα, το υπουργείο οικονομικών απλώς επέκτεινε την προθεσμία για την διακοπή του ρεύματος από 40 σε 80 ημέρες από την έκδοση του λογαριασμού».

Συμπληρώνει ότι «η παραβίαση του κοινοτικού δικαίου είναι προφανής και κραυγαλέα, αφού η ανωτέρω εγκύκλιος εξαρτά το δικαίωμα στην καθολική υπηρεσία, από την εκπλήρωση των όποιων φορολογικών υποχρεώσεων των καταναλωτών», καλεί την Επιτροπή:

Να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την παραβίαση της οδηγίας 2009/72 και ιδιαίτερα για το άρθρο 3 παρ. 3 περί καθολικής υπηρεσίας

Στο μεταξύ χρονικό διάστημα, να προβεί σε ενέργειες προς την ελληνική κυβέρνηση ώστε να εμποδίσει τους παρόχους να διακόψουν την παροχή ρεύματος στους καταναλωτές αυτούς που δέχονται να πληρώσουν την κατανάλωση ρεύματος αλλά όχι το φόρο» και

Να επισημάνει τις δυνατότητες που έχουν όσοι καταναλωτές το επιθυμούν και οι οποίοι έχουν ήδη καταβάλει το φόρο, υπό την παράνομη και καταχρηστική απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης, να διεκδικήσουν την άμεση επιστροφή των καταβληθέντων.

ΠΗΓΗ  flashnews.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Αν και πρόκειται για πρωτοβουλία ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορώ να μην το σχολιάσω θετικά.
Επανειλημμένα έχω αναφερθεί στο θέμα και έχω γράψει ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
Είναι ένα άδικο έκτακτο τέλος (ή μήπως μόνιμος φόρος;) κατά της ιδιοκτησίας η οποία είναι ήδη ιδιαιτέρως πολύ επιβαρυμένη.
Μπράβο λοιπόν στον κ. Χουντή και ελπίζω να τον ακολουθήσουν και άλλοι ευρωβουλευτές και βουλευτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: