Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...

1.000.000 αγωγές για το χαράτσι στα ακίνητα
Θα κατατεθούν στα Διοικητικά Δικαστήρια, με συντονιστές τέσσερις καθηγητές Νομικής

Μαζικές διαστάσεις «ανυπακοής» παίρνει πλέον το κίνημα «Δεν πληρώνω» το χαράτσι για τα ακίνητα και μάλιστα συγκροτημένα και μεθοδικά. 

Ενώ οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ με ενσωματωμένο το χαράτσι έχουν αρχίσει να φτάνουν σε εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά, οι αντιδράσεις φουντώνουν, το κίνημα αναπτύσσεται, η οργή πολλαπλασιάζεται.

Ταυτόχρονα εντείνεται η πίεση προς τους πολίτες, προκειμένου να πληρωθεί το χαράτσι, μέσω του εκβιασμού της διακοπής της ηλεκτροδότησης των σπιτιών, στην περίπτωση που οι αντιστεκόμενοι πολίτες αρνηθούν να το πληρώσουν και περιοριστούν να καταβάλουν μόνο τον λογαριασμό της ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η διακοπή ηλεκτροδότησης είναι κατάφωρα παράνομη και αντισυνταγματική, όπως υπογραμμίζουν έγκριτοι συνταγματολόγοι και καθηγητές Νομικής. Οι ίδιοι βεβαιώνουν πως αυτή η διάταξη θα καταπέσει στα δικαστήρια.

Ωστόσο ο απλός πολίτης που εκβιάζεται αγωνιά. Επειδή δεν αισθάνεται βέβαιος για την αντισυνταγματικότητα της διάταξης, επειδή φοβάται ότι θα του κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα και μάλιστα μέσα στον χειμώνα, επειδή δεν έχει αναπτυχθεί ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης, επειδή δεν υπάρχει πλήρης ενημέρωση, ειδικά εκτός των μεγάλων πόλεων.

Αυτό το κενό, ώστε το κίνημα να λάβει μαζικές και μεγάλες διαστάσεις, έρχεται να καλύψει μια σοβαρότατη πρωτοβουλία έγκριτων καθηγητών νομικών σχολών.

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», καθηγητές και νομικά γραφεία έχουν αναλάβει τη νομική κάλυψη όσων –αναμένεται να είναι εκατοντάδες χιλιάδες– αποφασίσουν να μην πληρώσουν το συγκεκριμένο χαράτσι.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη, με πρωτοβουλία του έγκριτου συνταγματολόγου Γ. Κασιμάτη, πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη καθηγητών απ' τις Νομικές Σχολές Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Θράκης και της Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκαν τα εξής:

- Η κατάθεση χιλιάδων αγωγών ενάντια στην επιβολή του χαρατσιού, την είσπραξή του απ' τη ΔΕΗ και τον εκβιασμό της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, αν δεν πληρωθεί το χαράτσι.

- Στόχος, να κατατεθούν περί το ένα εκατομμύριο αγωγές και προσφυγές!

- Τη θεμελίωση της τεκμηρίωσης αυτών των προσφυγών και αγωγών ανέλαβαν τα νομικά γραφεία Π. Λαζαράτου, Κ. Κρεμανλή, Γ. Κατρούγκαλου, Κ. Χρυσόγονου.

- Τα ίδια γραφεία, καθώς και άλλα (θα ακολουθήσει ανακοίνωση), θα αναλάβουν και την προσφορά νομικής συμπαράστασης, ακόμα και παράστασης στα δικαστήρια. Στόχος, όπως υπογραμμίστηκε στη μεγάλη σύσκεψη, είναι να αναπτυχθεί μια μεγαλειώδης «νόμιμη αντίσταση», που θα μπλοκάρει το όλο σύστημα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, οι προσφυγές θα γίνουν στα Διοικητικά Δικαστήρια, θα περιλαμβάνουν και ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι.

Θα παρακάμψουν και θα αγνοήσουν παντελώς το Συμβούλιο της Επικρατείας, λόγω της φιλομνημονιακής στάσης του.

Ως γνωστόν, οι προσφυγές που είχαν κατατεθεί από δικηγορικούς συλλόγους και άλλους φορείς απορρίφθηκαν, η απόφαση έγινε γνωστή από διαρροές που έγιναν τον Ιούνιο, αλλά μέχρι σήμερα δεν δημοσιεύθηκε γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις του κόσμου.

Να σημειωθεί ότι το κείμενο της εισήγησης χαρακτηρίσθηκε άκρως πολιτικό και δεν είχε καμία σχέση με νομικό κείμενο... Κατά σύμπτωση η μία από τις εισηγήτριες, η κυρία Σαρπ, προήχθη πρόσφατα σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας...

ΠΗΓΗ ΤΟ ΠΑΡΟΝ


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:
Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται όλοι να γίνουμε ένα και να δείξουμε κοινωνική αλληλεγγύη!
Δεν πρέπει να μείνουν μόνοι όσοι δεν πληρώνουν γιατί δεν έχουν.
Όσο περισσότεροι αρνηθούμε να πληρώσουμε το χαράτσι τόσο πιο δύσκολο θα είναι για το κράτος και την "κυβέρνηση" να εφαρμόσουν τις ποινές που εφευρίσκουν και ανακοινώνουν κάθε λίγο και λιγάκι.
Άσχετα από το εάν  έχουμε την δυνατότητα πληρωμής πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στους μη-έχοντες.
Δεν είναι δυνατόν να βυθίσουν όλη την χώρα στο σκοτάδι!
Δεν θα τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα σε εκατομμύρια καταναλωτές!
Θα το κόψουν όμως σε μερικές χιλιάδες  αν μόνο αυτοί δεν πληρώσουν!
Δεν πρέπει να το πληρώσει ΚΑΝΕΙΣ!
Στο κάτω-κάτω είναι τρόπος άμυνας και αντίδρασης στην παράλογη φορολόγηση και στον εκβιασμό!
Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: