Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙΣ!...

Όταν ήμασταν παιδιά ήταν κλασική και χιλιοειπωμένη η ατάκα... “ξέρω ένα μυστικό αλλά δεν στο λέω... και να σκάσεις δεν θα σου το πω!”.

Αυτό μου θύμισε ο Βενιζέλος εχθές στην βουλή όταν με περίσσιο στόμφο είπε ότι γίνονται “νυχθημερόν” διαπραγματεύσεις για το PSI... με “μεγάλες δυσκολίες” αλλά... “κωλύεται να μιλήσει” αν και “θα έπρεπε ο Έλληνας πολίτης να ξέρει τι γίνεται”!

Δεν λέω.
Κατανοώ ότι πάντα υπάρχουν ανακοινώσιμες και μη-ανακοινώσιμες συζητήσεις, αλλά φοβάμαι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν ενημερώνει κανέναν... όπως σίγουρα θα έπρεπε.

Θεωρώ δηλαδή ότι ο “ύπαρχος”, μετά την πτώση του “καπετάνιου” του από το αξίωμά του δυσκολεύεται να αποδεχθεί ότι δεν αναριχήθηκε αυτός στην θέση του αλλά έμεινε “ύπαρχος” και μάλιστα υπό (έναν δοτό και άλλους δύο αιρετούς σύνολο τρεις!) άλλους “καπετάνιους”.

Έτσι, κάνει μόνος του το κουμάντο του και δεν ενημερώνει κανέναν!

Είχαμε όμως και την “παρθενική” (με την νέα του ιδιότητα) εμφάνιση του Παντελή Καψή στο mega όπου επανέλαβε αρκετές φορές ότι αυτή η κυβέρνηση είναι σε “αχαρτογράφητη περιοχή”!
Με λίγα λόγια είπε όσο πιο ευγενικά γινόταν ότι κατά βάση... δεν ξέρουν τι τους γίνεται!

Μέσα στην ακατάσχετη αοριστολογία του (φαίνεται είναι κολλητικό στην κυβέρνηση) είπε και ότι για κάθε θέμα που δεν περιλαμβάνεται στην συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων υπάρχει πάντα η δυνατότητα να δοθεί η λύση με ψηφοφορία στην βουλή!

Σε συνδυασμό με  τα λεγόμενα του Βενιζέλου στην βουλή...
«Η δεδηλωμένη πλειοψηφία της Βουλής ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ. στηρίζει την κυβέρνηση και παρέχει εγγυήσεις μιας ευρύτατης συμφωνίας, η οποία επιτρέπει την επιτυχή λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου. Αυτή η κυβέρνηση είναι προϊόν της απόφασης και της βούλησης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις της ευρύτατης συναίνεσης, παραδίδοντας την άσκηση της εξουσίας υπό συνθήκες κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας»
... είναι μάλλον λογικό να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καταλάβει τίποτα και συνεχίζει ακόμα να κυβερνά!

Δεν ξέρω αν υπάρχει νομικό ή συνταγματικό κόλλημα στην περίπτωση που ενώ δεν υπάρχει μονοκομματική κυβέρνηση δεν ζητείται στην βουλή η υπερψήφιση από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ενός νόμου για να ισχύσει.
Ξέρω ότι σίγουρα αυτό και να είναι νόμιμο δεν είναι ηθικό!

Για κάποιους “Χ” λόγους (για τους οποίους και άλλες φορές έχω εκφράσει την διαφωνία μου) βρεθήκαμε με κυβέρνηση Παπαδήμου και την σύσταση της βουλής να παραμένει η ίδια ενώ πλέον είναι σίγουρο ότι δεν εκφράζει την σημερινή εικόνα του Ελληνικού λαού.

Το να αναφέρεται ως επιχείρημα και “εγγύηση” για την ορθή λειτουργία της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον προκλητικό!

Ας κατέβουν μερικοί από το καλάμι γιατί είναι άγριο άλογο και όταν με το καλό πάμε σε εκλογές (κατά την άποψή μου έχουμε ήδη αργήσει!) θα έχουν άσχημη και απότομη πτώση από τα ψηλά στα πολύ χαμηλά!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: