Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ...

Γράφει ο γιατρός Γιώργος Νεοφώτιστος    
 
Ένα ακόμα ¨κατασκεύασμα¨ της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, σήμερα πνέει τα λοίσθια..
 
Και όμως πάνω από μια δεκαετία προβλήθηκε σαν την ύψιστη μεταρρύθμιση της ….σοσιαλιστικής κυβέρνησης Αν Παπανδρέου. Στο όνομά του ορκίζονταν τότε όλοι όσοι σήμερα … κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να απεμπλέξουν το όνομά τους με αυτό το δημιούργημα.
 
Μη θαρρεί κανείς πως το .. κατασκεύασμα που ονομάστηκε κατ’ εφημισμόν ¨ΕΣΥ¨ προέκυψε από κάποια επιθυμία να γίνει ο χώρος της υγείας πιο ανθρώπινος... Όχι βέβαια .
 
Κατ’ αρχή ήρθε και γκρέμισε μια, ίσως όχι και τόσο ¨ηθική¨ , νοσοκομειακή περίθαλψη που όμως είχε ένα σημαντικό γνώρισμα. Πολύ καλούς και έμπειρους γιατρούς οι οποίοι πατούσαν καλά στα πόδια τους , έστω και αν τα μέσα ήσαν ασήμαντα, σε σχέση με σήμερα. Επίσης ήρθε και διέλυσε Νοσοκομεία που αν μη τι άλλο διέπρεπαν και σε παγκόσμιο επίπεδο , όπως ο Ευαγγελισμός π.χ.
 
Προφανώς εκείνοι οι γιατροί αλλά και ο τρόπος λειτουργίας των Νοσοκομείων δεν θεωρηθήκαν τόσο ¨ενδοτικοί¨ στο σύστημα ΠΑΣΟΚ , γι’ αυτό και με το πρόσχημα της ¨μεγάλης αλλαγής¨, δημιουργήθηκε το ΕΣΥ. Ένα σύστημα υγείας που στήθηκε κυριολεκτικά στο πόδι , κόβοντας και ράβοντας κομμάτια από άλλα συστήματα υγείας, προσπαθώντας να τα προσαρμόσουν στη Ελληνική πραγματικότητα.
 
Ένα σύστημα που σε καμιά περίπτωση δεν είχε σαν όραμα τον πολίτη, αλλά εκείνοι που το εμπνεύστηκαν , το σχεδίασαν για να εξυπηρετήσει τις πολιτικές επιδιώξεις τους. Βλέπεις ο κρατισμός σε κάθε χώρο ευνοεί το πελατειακό κράτος, κατάσταση που επιδιώκει το πολιτικό σύστημα.
 
Και επειδή το ΕΣΥ ¨έπρεπε¨ να επιβληθεί , δεν δίστασαν όχι μόνο να εξαναγκάσουν σε παραίτηση καταξιωμένους γιατρούς με περγαμηνές εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και να χρησιμοποιήσουν χίλιους δυο παράνομους και αντιδεοντολογικούς τρόπους προκειμένου να το στηρίξουν. Ακόμα και ο θεσμός των ¨πλασματικών¨ εφημεριών για τους γιατρούς επιστρατεύτηκε για να προσελκύσει γιατρούς!!
 
Αφού το κράτος (για πολλά χρόνια) κατασπατάλησε για να το συντηρήσει απροσδιόριστο ακόμα μέρος του ταμείου του, αφού το σύστημα εξέθρεψε κάθε είδους αλόγιστη σπατάλη αλλά και ύποπτες συναλλαγές που έγιναν αιτία να απαξιωθεί στο κόσμο το ιατρικό λειτούργημα , ήρθε μάλλον το πλήρωμα του χρόνου που το περίφημο ΕΣΥ κηρύσσει ¨πτώχευση¨.
 
Γιατί δεν με ξάφνιασε άραγε καθόλου αυτό; Όμως δεν μπορώ να μη παρατηρήσω, χωρίς καμιά χαιρεκακία, καθώς ήμουν πάντοτε πεπεισμένος για το αναποτελεσματικό ως προς τη σύλληψη αλλά και αδηφάγο για τα χρήματα του Ελληνικού λαού ΕΣΥ, πως ενός κακού μύρια έπονται . Θα ήταν ευχή να ξαναγυρνούσαμε απλά στη προ της εφαρμογής του κατάσταση .
 
Όμως , με πρωτοβουλία του ίδιου του ¨σοσιαλιστικού¨ κόμματος που ανέστησε το ΕΣΥ, όχι μόνο αυτό χάνει τις όποιες ευαισθησίες του, αλλά ξεπουλιέται έναντι πινακίου φακής σε εταιρικά συμφέροντα .
 
Είμαι μαχόμενος γιατρός δεκαετίες ολόκληρες και πιστέψατε με . Αν είχα πειστεί πως κάτι καινούργιο αλλά προς όφελος ΜΟΝΟ των πολιτών ετοιμάζεται να γεννηθεί , θα ήμουν ο πρώτος που θα πανηγύριζε.
 
ΠΗΓΗ  ΕΛΠΙΔΑ
 
 
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Προς επίρρωσην της έξοχης ανάλυσης του ιατρού κ. Γ. Νεοφώτιστου απλά αναφέρω ότι από εχθές στο νοσοκομείο Χανίων (το ένα και μοναδικό!) οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν επ' αόριστον επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους των 4 τελευταίων μηνών!
Έτσι αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού και οι εξετάσεις ενώ το νοσοκομείο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας μόνο για έκτακτα περιστατικά!
Περαστικά μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: