Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΦΤΑΙΕΙ!...

Η συζήτηση για τις “επερχόμενες” εκλογές έχει παραγίνει και έχει καταντήσει πια σκέτη... αηδία!

Μόλις τον περασμένο μήνα, τρεις πολιτικοί αρχηγοί ενώπιον του προέδρου της δημοκρατίας, συμφώνησαν για την δημιουργία μίας μεταβατικής κυβέρνησης με συγκεκριμένο ρόλο, συγκεκριμένο στόχο και συγκεκριμένη διάρκεια.

Κατόπιν συνεννοήσεως με τον Βενιζέλο καθορίστηκε ως ημερομηνία εκλογών η 19η Φεβρουαρίου του 2012 αφήνοντας μάλιστα και χρονικό περιθώριο τυχόντων  λαθών υπολογισμού ή καθυστερήσεων.

Από την επόμενη κιόλας ημέρα ξεκίνησε η αμφισβήτηση της καθορισμένης ημερομηνίας!

Ακούγονται πολλά και διάφορα με αποκορύφωμα το άρθρο του πρώην προέδρου Στεφανόπουλου στην “Καθημερινή” όπου δηλώνει ότι δεν είναι ώρα για εκλογές υπονοώντας ότι μία νέα εκλεγμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι καλύτερη από την κυβέρνηση Παπαδήμου!

Υπέροχο σκεπτικό!
Πότε και ποιος θα κρίνει αν η οποιαδήποτε πιθανή επόμενη κυβέρνηση θα είναι καλύτερη ώστε να μας “επιτραπούν”  επιτέλους οι εκλογές;...

Λυπάμαι αλλά πρόκειται για γελοιότητες!

Η σύμφωνη απόφαση των πολιτικών αρχηγών είναι πρόσφατη και πρέπει να τηρηθεί!

Έχουμε όμως και τα ΜΜΕ.

Αν τους δώσει κανείς σημασία θα μάθει πόσο κακό πράγμα είναι οι εκλογές(!), πόσο σωτήριες και απαραίτητες είναι οι πολυκομματικές κυβερνήσεις(!) και βέβαια... πόσο άθλια και ανεύθυνη είναι η συμπεριφορά του Σαμαρά που δεν στηρίζει στην πράξη την υπέροχη και ικανότατη κυβέρνηση Παπαδήμου!

Γιατί όλα αυτά;

Επειδή ο Σαμαράς τόλμησε να πει ότι τα νέα πρόσθετα μέτρα πρέπει να τα πάρει η επόμενη ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ κυβέρνηση!

Και επειδή, όπως όλα δείχνουν, αυτός θα είναι ο επόμενος ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ πρωθυπουργός της επόμενης ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ κυβέρνησης... ζητάει μόνος του να αναλάβει την πολιτική ευθύνη των επόμενων μέτρων!

Πόσο ανεύθυνο είναι αυτό;
Ή μήπως είναι απλώς... μαζοχιστικό;

Προφανώς ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΝΔ δεν μπορούν δημοσίως να παραδεχτούν ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στις διαπραγματεύσεις που ίσως(;) κάνουν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του.

Εγώ όμως μπορώ!
Ειδικά από την στιγμή που εξ αρχής ήμουν αντίθετη με την συμφωνία για την κυβέρνηση Παπαδήμου!

Ουδεμία εμπιστοσύνη έχω στις διαπραγματεύσεις που γίνονται... αν γίνονται... από τα μέλη της κυβέρνησης Παπαδήμου!

Είναι λογικό λοιπόν η ΝΔ και ο Σαμαράς να θέλουν να αναλάβουν τις διαπραγματεύσεις έτσι ώστε να αναλάβουν και την πολιτική ευθύνη (και το πολιτικό κόστος!) του αποτελέσματός τους και των νέων μέτρων που θα χρειαστούν.

Ναι... φταίει ο Σαμαράς!

Φταίει γιατί, την εποχή που κανένας δεν θέλει να αναλαμβάνει ευθύνες, αυτός το επιζητεί!

Φταίει γιατί “χαλάει την πιάτσα” και χαλάει τον κανόνα που λέει ότι “οι πολιτικοί ΔΕΝ αναλαμβάνουν ευθύνες ποτέ και για τίποτα”!

Φταίει γιατί κινδυνεύει να υπενθυμίσει στους πολίτες την έννοια της “πολιτικής ευθύνης” που τόσο κόπο έχει κάνει η πολιτική σκηνή των τελευταίων δεκαετιών για την αποβάλει (ενώ ουδέποτε ξέχασε την έννοια του “πολιτικού κόστους”!).

Σαφώς και φταίει!

Είναι όμως ένα “φταίξιμο” που ευχαρίστως του το ρίχνω και ελπίζω το ίδιο να κάνουν και πολλοί άλλοι ώστε να αποκτήσουμε επιτέλους πολιτική ηγεσία με “πολιτική ευθύνη”!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: