Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ο Παπαδήμος κόλλησε τον «ιό Παπανδρέου»...

Σε λίγο θα το πιστέψει και ο ίδιος ότι είναι πραγματικός πρωθυπουργός.

Ο λόγος για τον «μεταβατικό» Λουκά Παπαδήμο, που φαίνεται ότι κόλλησε τον «ιό Παπανδρέου» και θέλει να μείνει όσο περισσότερο μπορεί γαντζωμένος στην πρωθυπουργική καρέκλα.

Γι' αυτόν τον σκοπό μέσω... διαρροών, την ώρα που η κυβέρνησή του παρουσιάζει τα πρώτα διαλυτικά φαινόμενα, επιχειρεί να δείξει ότι έχει τον έλεγχο της κατάστασης.

Σύμφωνα με τις διαρροές που ξεκίνησαν από το Μαξίμου και το νέο πρωθυπουργικό περιβάλλον, ο κ. Παπαδήμος άρχισε να μοιράζει... κίτρινες κάρτες σε υπουργούς που «καβγαδίζουν» και διαφωνούν μεταξύ τους για τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν.

Οι συνεργάτες του «μεταβατικού» πρωθυπουργού έφτασαν στο σημείο να απειλούν μάλιστα με «κυρώσεις» όσους συνεχίζουν να δείχνουν ανώριμες συμπεριφορές και απειλούν τη συνοχή της κυβέρνησης.

Εκείνο βέβαια που δεν διευκρίνισαν είναι αν σκοπεύει ο κ. Παπαδήμος να προσχωρήσει σε αποπομπή υπουργού, ή «ανασχηματισμό» για να συνειδητοποιήσει και ο ίδιος ότι είναι πρωθυπουργός με τα... όλα του.

Χθες συνεχίστηκε το «παιχνίδι» με την επιμήκυνση του χρόνου ζωής της κυβέρνησης Παπαδήμου από τους γνωστούς πλέον παράγοντες, που προωθούν αυτό το σενάριο εντός και εκτός Ελλάδας.

Ηταν η σειρά του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου να ισχυριστεί, στη «Real News», ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να συνεχίσει το έργο της τουλάχιστον έως τον Σεπτέμβριο».

Στο ίδιο μήκος κύματος ένας ακόμη εκπρόσωπος του σημιτισμού, που συμμετέχει στη μεταβατική κυβέρνηση, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, επιθυμώντας και αυτός παράταση του έργου του, δήλωσε (στο «Βήμα της Κυριακής») ότι «η συζήτηση για τον χρόνο των εκλογών γίνεται σε «κενό αέρος» και «όποια πολιτική δύναμη θέλει να σταματήσει το έργο της κυβέρνησης μπορεί αν το κάνει άμεσα αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της».

Από τη μεριά του ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του («ΤτΚ») επισήμανε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν αποτελεί κυβέρνηση ιδεολογικής ή προγραμματικής σύγκλισης και οι εκλογές δεν είναι δυνατό να βραδύνουν.

Νίκος Ελευθερόγλου



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Είναι φύσει αδύνατον να λειτουργήσει μία τόσο αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση και αυτό πρέπει να το καταλάβουν.
Η ώρα των εκλογών δεν θα αργήσει και ίσως ο Παπαδήμος να φτάσει σε σημείο να τις περιμένει  με... ανυπομονησία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: