Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΑΡΓΕΙ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!...

Σε 15 περίπου ημέρες μας αφήνει επιτέλους το 2011!
Χωρίς αμφιβολία ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές της νεότερης ιστορίας μας.
“Ήταν”;
Δυστυχώς δεν τελείωσε ακόμα.

Αυτές τις 15 ημέρες έως το 2012 πρέπει να γίνουν μερικά... πραγματάκια ακόμα.

Πρέπει πχ τις επόμενες 15 ημέρς να συμπληρωθούν 30.000 αποχωρήσεις υπαλλήλων από το δημόσιο.
Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Έχουν ήδη αποχωρήσει περίπου... 8.000 υπάλληλοι οι οποίοι είτε συνταξιοδοτήθηκαν είτε μπήκαν σε εφεδρεία (κάποιοι ελάχιστοι) οπότε μένουν μόνο... 22.000 υπάλληλοι να αποχωρήσουν με οποιονδήποτε τρόπο μέσα στις επόμενες 15 ημέρες!
Εύκολο...

Η κυβέρνηση, πρώην και νυν το ίδιο κάνει, έχει επίσης δεσμευτεί ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εισπράξει άλλα 7,5δις!
Τι κι αν είναι πολλαπλάσια ακόμα και του καλύτερου μήνα της φετινής χρονιάς;

Θα σταλεί το ΕΤΑΚ του 2009, ο φόρος ακινήτων του 2010, όλων των ειδών οι έκτακτες εισφορές, συνεχίζεται η εκβιαστική και παράνομη είσπραξη του τέλους/φόρου ακινήτων μέσω τις ΔΕΗ και είναι και η εποχή της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.
Άρα... εύκολο!

Απλά θα αφαιρέσουν κάποια δις από την εορταστική αγορά (γιατί πολύ αμφιβάλω ότι θα βρεθούν και τα 7,5δις που περιμένουν!) και θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς μέρες που είναι.

Και τι έγινε;
Το κράτος θα εισπράξει!

Υπάρχουν και άλλες εκκρεμότητες όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ή η περιβόητη αναδιάρθρωση του δημοσίου με συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών και φορέων αλλά... κλείνει και η βουλή... πως θα περάσουν οι νόμοι τέτοια περίοδο... δεν προλαβαίνουμε...
Μένουν για τον επόμενο χρόνο.

Για όλα τα άλλα όμως... εύκολο!
Άλλωστε είναι περίοδος θαυμάτων!

Με λίγα λόγια...

Κοροϊδεύουν την τρόικα, κοροϊδεύουν όλους εμάς και, σε περίπτωση που πιστεύουν πραγματικά ότι μπορούν να γίνουν όλα αυτά έως το τέλος του χρόνου(!), κοροϊδεύουν και τους ίδιους τους εαυτούς τους!

Το σίγουρο είναι ότι το έτος θα κλείσει με πολλές εκκρεμότητες, οργανωτικές και κυρίως οικονομικές, οι οποίες θα μεταφερθούν στο 2012 και έτσι ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε πριν από λίγες μόλις ημέρες...  καταργείται εκ των πραγμάτων!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: