Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ...

«Θύελλα» για τους δύο νέους συμβούλους του «διορισμένου!

Πρόσωπα τα οποία «προπαγάνδισαν» με επιστημονικό τρόπο όχι μόνο το Μνημόνιο, αλλά και την υπαγωγή των ελληνικών ομολόγων στο αγγλικό δίκαιο επέλεξε για νομικούς του συμβούλους στο Μέγαρο Μαξίμου ο Λουκάς Παπαδήμος.

Οπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», πρόκειται για τους Παναγιώτη Γκλαβίνη, αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και Γεώργιο Καραβοκύρη, δικηγόρο Αθηνών, για τους οποίους το Μνημόνιο φαίνεται να φαντάζει σαν «ευλογημένη» λύση, που δεν συνιστά σε καμία περίπτωση μείωση της «λαϊκής κυριαρχίας».

Μάλιστα ο κ. Καραβοκύρης, σε άρθρο του στο επιστημονικό ηλεκτρονική περιοδικό «Αριστόβουλος Μάνεσης», στην προσπάθειά του να υποτιμήσει την κριτική των «αντιμνημονιακών» δυνάμεων της χώρας επιχειρεί να τεκμηριώσει το συμπέρασμα ότι «έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει κυρίαρχος λαός».

«Νομικά και ίσως όχι μόνο, ο “κυρίαρχος λαός” αποδεικνύεται μάλλον μια ανεύρετη λύση» πιστεύει και υποστηρίζει την άποψη ότι «η λαϊκή κυριαρχία έχει καταστεί πλέον ένα άχρηστο θεολογικό μύθευμα».

Σε ότι αφορά τον έτερο σύμβουλο του κ. Παπαδήμου, Παναγιώτη Γκλαβίνη, που ήταν και από τους πρώτους που έσπευσε να εκδώσει και σχετικό πόνημα υπό τον τίτλο «Το Μνημόνιο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή, τη διεθνή και την εθνική έννομη τάξη», αντικρούει ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς ότι υπάρχει κίνδυνος για απώλεια εθνικής κυριαρχίας σε περίπτωση υπαγωγής της δανειακής σύμβασης στο αγγλικό δίκαιο.

«Η υπαγωγή της δανειακής σύμβασης στο αγγλικό δίκαιο δεν αποτελεί περιορισμό της κυριαρχίας μας» έγραψε σε πρόσφατο άρθρο του.

Ωστόσο τίθεται μείζον θέμα για τον ίδιο τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος, πιεζόμενος εντός της Βουλής να απαντήσει εάν υφίσταται ζήτημα αλλαγής του δικαίου για τα ελληνικά ομόλογα, είχε αρνηθεί ότι υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γκλαβίνης είναι «φίλος» και «πολιτικός υποστηρικτής» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.
Στο παρελθόν είχε υπογράψει κείμενο υπέρ της υποψηφιότητας του Ε. Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Υπάρχει κανείς ο οποίος ακόμα ελπίζει ότι όλα θα αλλάξουν με την κυβέρνηση Παπαδήμου;
Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πως έπεσε τόσο γρήγορα η δημοτικότητα και η εμπιστοσύνη στον Παπαδήμο, τουλάχιστον δημοσκοπικά.
Μα είναι πάρα πολύ απλό.
Από εκεί που εμφανίστηκε ως τεχνοκράτης, εκτός συστήματος και εκτός πολιτικής (ποιος; ο πρώην διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος και μέχρι εχθές σύμβουλος του ΓΑΠ!) αποδεικνύεται ότι είναι ακόμα χειρότερος από τον προκάτοχό του.
Έχει ακριβώς τα ίδια ελαττώματα και ταυτόχρονα δεν είναι εκλεγμένος από τους πολίτες!
Του δόθηκε μία καρέκλα και τώρα, όπως και ο ΓΑΠ, προσπαθεί να την κρατήσει με νύχια και με δόντια!
Η χώρα χρειάζεται επειγόντως εκλογές ώστε να αποφασίσουμε όλοι εμείς ποιον και τι θέλουμε για το μέλλον μας και το μέλλον της χώρας!


Δεν υπάρχουν σχόλια: