Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Σας το λέω και σας το υπογράφω...

Γράφει η Ντίνα Εξάρχου

Οι χορτασμένοι Αμερικανοί επιστράτευσαν τα πανεπιστήμιά τους για να μελώσουν το κινίνο των πεινασμένων συμπατριωτών τους.

Πρώτο-πρώτο το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης έκανε έρευνα με θέμα την υγεία του λαού τώρα που η οικονομική κρίση τον βυθίζει στον ωκεανό των προβλημάτων.

Ιδού το πόρισμα της έρευνας:

Σε εποχές ανεργίας, υποαπασχόλησης και φτώχειας η υγεία του λαού είναι καλύτερη, ενώ σε εποχές "παχιών αγελάδων" ο κόσμος πάσχει από ένα σωρό αρρώστιες!

Πλάκα μάς κάνουν;

Αυτοί ισχυρίζονται ότι δεν κάνουν πλάκα (τι άλλο θα έλεγαν;) και ότι η έρευνά τους είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη.

"Όταν ο άνθρωπος δεν έχει λεφτά-γράφουν στην έρευνα εκείνοι που την έκαναν- κόβει το τσιγάρο, κόβει το αλκοόλ, κόβει το κρέας, κόβει τα λιπαρά, κόβει τις ταβέρνες, κόβει τα γλέντια και τα ξενύχτια, κόβει και το άγχος που τον έτρωγε όταν είχε χρήματα και δεν ήξερε που να τα επενδύσει. Και επιπλέον: Τρέχοντας από δω κι από κει για να βρει εργασία κάνει ιδεώδη γυμναστική...".

Πλάκα μάς κάνουν!

Διότι, εγώ ξέρω ότι ο άνθρωπος που "δεν έχει μία" ή κόβει τις φλέβες του, ή "το κόβει πέρα" προς τα βουνά, ή κόβει τα παιδιά του από την οικογενειακή ζωή, όπως κάνουν τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι άποροι Αθηναίοι, που σπεύδουν στην Εισαγγελία ζητώντας τον εγκλεισμό των παιδιών τους σε ορφανοτροφείο, όπου θα έχουν ένα πιάτο φαί και ένα ζεστό ρούχο από τα αποφόρια των φιλάνθρωπων (σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα αθηναϊκής εφημερίδας).

Η αμερικάνικη έρευνα, κατά την γνώμη μου, έχει τόση επιστημονική τεκμηρίωση όση είχε το "δόγμα" της γιαγιάς μου:

"Ο άνθρωπος είναι γερός, όταν δεν χλαπακιάζει ό,τι βρει μπροστά του. Στην Κατοχή που δεν τρώγαμε, δεν είχε κανένας μας χοληστερίνη".

Και όταν της έλεγες:

"Μα, καλά, στην Κατοχή τη χοληστερίνη σας μετρούσατε; Άλλη έγνοια δεν είχατε; Εδώ πέθαινε ο κόσμος από την πείνα! Στον δρόμο, δίπλα σας, πέφτανε οι άνθρωποι και ξεψυχούσανε! Στον δρόμο, μπροστά σας, σκοντάφτατε σε τουμπανιασμένα πτώματα! Τα δρασκελίζατε και προχωρούσατε και πίσω σας ερχόταν το κάρο του Δήμου και τα μάζευε! Κι εσείς μετρούσατε τη χοληστερίνη σας";

Η γιαγιά απαντούσε:

"Αφού δεν είχαμε χοληστερίνη, γιατί να την μετρήσουμε; Ούτε καρδιακά είχαμε, ούτε πατσές να μας κρέμονται είχαμε, ούτε ξύγκια στο συκώτι και στα νεφρά είχαμε, ούτε πέτρες στη χολή. Σας το λέω και σας το υπογράφω".

Δεν υπάρχουν σχόλια: