Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Συνελήφθη για χρέη ο Υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος !...

Συνελήφθη σήμερα το πρωί από άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, για βεβαιωμένες οφειλές ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, προς Έλληνες  πολίτες και επιχειρήσεις.


Πώς θα σας φαινόταν η παραπάνω (ψευδής φυσικά) είδηση;
Δεν θα μπορούσε να είναι αληθινή;


Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:


Τον τελευταίο καιρό συλλαμβάνονται ...αφειδώς, άνθρωποι που χρωστούν στο δημόσιο. Για παράδειγμα, μια επιχείρηση ηλεκτρικών συσκευών, πουλάει με δόσεις συσκευές 1.000.000 ευρώ τον Ιούνιο. "Εισπράττει" τον ΦΠΑ 23%, δηλαδή 230.000 ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι στο συγκεκριμένο μήνα, δεν έχει αγορές (εισροές), πρέπει να αποδώσει τις 230.000 στο δημόσιο μέχρι τις 26 Ιουλίου. Αν δεν αποδώσει, βάζουν βραχιολάκια στον υπεύθυνο της επιχείρησης, για μη απόδοση παρακρατούμενων φόρων. Σου λέει το κράτος "εσύ τα πήρες από τους πελάτες σου και τα τσέπωσες".
Έλα όμως που δεν τα πήρε ο άνθρωπος, αλλά θα τα πάρει !


Το παράδειγμα γίνεται σαφέστερο σε συναλλαγές με το δημόσιο.
Παρέχει π.χ. ο "χ" εργολάβος ή φαρμακευτική εταιρεία ή οποιοσδήποτε προμηθευτής του δημοσίου, κάποια υπηρεσία ή προϊόν στο δημόσιο τον Δεκέμβριο του 2011. Τιμολογεί και πρέπει να αποδώσει ΦΠΑ τον Ιανουάριο, μέσα σε ένα μήνα. Αν δεν τον πληρώσει, έχει προσαύξηση 1,5% το μήνα και ποινικές κυρώσεις.
Το δημόσιο όμως εξοφλεί άτοκα την οφειλή, τον Ιανουάριο του 2018 !
Αλλά ούτε προσαύξηση του βάζει κανείς, ούτε κανένας πάει στην "ψειρού".
Ε, πώς να αντέξουν οι επιχειρήσεις, με τον μεγαλύτερο μπαταχτσή του κόσμου (το ελληνικό δημόσιο) απέναντί τους;


Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, με τη σύλληψη του υπευθύνου της ΚΑΒΑΛΑ OIL Α.Ε., μιας σοβαρής εταιρείας, της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τα πετρέλαια του Πρίνου στη Θάσο και θα καταλάβετε τι έγινε και τι γίνεται σε πολλές περιπτώσεις.
Συνέλαβαν τον άνθρωπο, ενώ η εταιρεία χρωστούσε 300 ευρώ, την ώρα που το δημόσιο, τους χρωστάει 12.380.914 ευρώ !!!!!!!

 
 
ΠΗΓΗ  ΤΑ ΧΑΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: