Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΝΕΦΑ Ή ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ;...

Ήταν απλά θέμα χρόνου η εμφάνιση προβλημάτων στην κυβέρνηση Παπαδήμου από την στιγμή που δεν υπάρχει “συγκυβέρνηση” με βάση κοινές προγραμματικές δηλώσεις.

Το ΠΑΣΟΚ, όσο κι αν ακούγονται όλο και περισσότερες φωνές "ουρανοκατέβατων" υπουργών που μιλούν για αποτυχία, λάθος συνταγή, κλπ, συνεχίζουν ακάθεκτοι την εφαρμογή του ίδιου προγράμματος.

Το ΛΑΟΣ συνεχίζει συνεχίζει την άνευ λόγου και αιτίας στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΔ επιμένει στο δικό της πρόγραμμα  το οποίο, μετά την αδιαμφισβήτητη αποτυχία του τωρινού, φαντάζει πλέον ως η μόνη ορθή λύση και λαμβάνει αποφάσεις βάσει αυτού.

Σε αυτό το κλίμα αρνήθηκε εχθές να στηρίξει την μείωση των επικουρικών συντάξεων και οι υπουργοί της ζήτησαν από τον αρμόδιο υπουργό περαιτέρω ενημέρωση και αναλογιστικές μελέτες ώστε να μπορέσει το υπουργικό συμβούλιο να πάρει μία απόφαση (τον άλλο μήνα πια) τεκμηριωμένη με στοιχεία.

Και άρχισαν τα όργανα...

Φαίνεται ότι αυτή η στάση των υπουργών της ΝΔ δεν άρεσε στον Παπαδήμο και ζήτησε να συναντηθεί εκ νέου με τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να επιτύχει ένα “νέο συμβόλαιο”!

Αναρωτιέμαι λοιπόν...

Πριν από περίπου 40 ημέρες, όταν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στην δημιουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου ενώπιον του προέδρου της δημοκρατίας και ο Παπαδήμος δέχτηκε να αναλάβει, δεν ήξεραν τι αποφάσιζαν;

Ανήλικοι ήταν και τους παρέσυρε ο Σαμαράς να λάβουν λάθος αποφάσεις;

Και όταν έγινε η συνάντηση με τον Βενιζέλο και το επιτελείο του για να καθοριστεί η ημερομηνία των εκλογών (αφήνοντας μάλιστα και μία εβδομάδα περιθώριο από αυτήν που έλεγε ο Βενιζέλος για τυχόν καθυστερήσεις!) δεν ήξεραν τι συζητούσαν και τι αποφάσιζαν;

Τώρα μέμφονται τον Σαμαρά γιατί ζητάει την τήρηση της συμφωνίας;

Έχουν καταλάβει ότι κινούνται στα όρια της συνταγματικής εκτροπής;
Έχουν καταλάβει ότι μέρα με την μέρα χάνουν την όποια στήριξη ίσως είχαν από τους πολίτες;

Για άλλη μία φορά ξεκίνησαν τον εκβιασμό και την τρομοκράτηση των πολιτών μέσω των ΜΜΕ.
Χαρακτηριστικό δείγμα τα σημερινά ΝΕΑ με πρωτοσέλιδο τον Παπαδήμο να ζητάει από τους πολιτικούς αρχηγούς να εξεταστούν τα εναλλακτικά σενάρια “για να μην κινδυνεύσει η χώρα να γίνει Αλβανία”!

Μάλλον θα περάσουμε Χριστούγεννα με τα ΜΜΕ να “ψέλνουν” τον Σαμαρά γιατί δεν θέλει να συνάψει “νέο συμβόλαιο” στήριξης μίας κυβέρνησης που παραπαίει και αδυνατεί να λειτουργήσει!

Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Παπαδήμος και η κυβέρνησή του είναι να αυξήσουν ρυθμούς και να ριχθούν επιτέλους στην δουλειά αντί να ασχολούνται  με τις βουλευτικές εκλογές ή τις εσωκομματικές εκλογές  του ΠΑΣΟΚ!

Κινδυνεύουμε να μας προσπεράσουν οι εξελίξεις (εάν δεν έχει ήδη συμβεί...) και το αύριο της χώρας να θυσιαστεί  στον βωμό δύο ανθρώπων που κόλλησαν στις καρέκλες τους.
Από τη μία πλευρά ένας δοτός πρωθυπουργός που ανακάλυψε ότι του αρέσουν τα πρωθυπουργικά μεγαλεία και η πρωθυπουργική καρέκλα και από την άλλη ένας αρχηγός ενός κόμματος “εξουσίας” που δεν θέλει να αφήσει την δική του καρέκλα ενώ γύρω του το κόμμα του καταρρέει.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην νεότερη ιστορία μας, χρειάζονται γρήγορα βήματα και πολύ δουλειά από πλευράς κυβέρνησης και όχι καθυστερήσεις και ανάπαυλα λόγω καιροσκοπισμού και προσωπικών φιλοδοξιών.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην νεότερη ιστορία μας,  χρειάζεται μία κυβέρνηση με ενιαίο λόγο και πολιτική και κυρίως με νωπή εντολή και στήριξη των πολιτών.

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: