Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Καλά Χριστούγεννα, σύντροφοι...

Γράφει ο Γιάννης Καλαμίτσης

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, ο Ραγκούσης, ο Καρχιμάκης, ο Καστανίδης και εγώ, σας ευχόμαστε για την Εορτή των Χριστουγέννων ό,τι το καλύτερο.

Με την ευκαιρία, σας βεβαιώνουμε πως οι προσπάθειές μας, κατά τη διετή αυτή διακυβέρνηση της χώρας, είχαν στόχο να σας κάνουν να νιώσετε βαθύτερα το νόημα αυτών των ημερών.

Μπορείτε να νιώσετε τις συνθήκες στις οποίες γεννήθηκε ο Χριστός, ενώ οι πάντες στη χώρα στέναζαν κάτω από την μπότα του Ρωμαίου κατακτητή. Μπορεί να είναι άλλης εθνικότητας ο κατακτητής μας, αλλά τις συνθήκες τις φτιάξαμε ολόιδιες: φτώχεια, πείνα, έλλειψη στέγης και ζέστης.

Μερικές παρατηρήσεις προς διαμαρτυρόμενους και διαμαρτυρόμενες: Ας θυμηθούν, κάποιες - κάποιες κυρίες, σε τι συνθήκες έτεκεν η Παναγία και ας σταματήσουν να φωνάζουν και να τα βάζουν με τον σύντροφο Λοβέρδο, επειδή τα δημόσια νοσοκομεία τούς ζήτησαν να πληρώσουν 900 ευρώ για τον απλό τοκετό και 1.500 για τοκετό με καισαρική.

Ας θυμηθούν κάποιοι και κάποιες ότι ο Χριστός γεννήθηκε σε μια φάτνη, επειδή ο σύζυγος της μητέρας του ήταν μαραγκός, ασφαλισμένος στον ΟΑΑΕ, και μόνο φάτνη δικαιούτο κι ας σταματήσουν να βρίζουν τον σύντροφο Κουτρουμάνη, ο οποίος προσπαθεί μεν, αλλά δεν κατάφερε να μας φέρει ακόμη σ’ αυτό το επίπεδο.

Όλα είναι όπως τότε! Εμείς, αν φτάσαμε εδώ που φτάσαμε είναι επειδή «υπό αστέρος οδηγούμεθα!». Μας έφτασε εδώ ο αστέρας πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς! Ο Γιώργος μας! Αυτός οδήγησε εδώ και τους τρεις μάγους της τρόικας! Κι έφερε και μια ομάδα ποιμένων, για να οδηγήσουν το κοπάδι. Μια ομάδα, στην οποία έπαιζε και ο… ΑΘΕΜΠΙΓΙΟ!

Και, βεβαίως, για να μην ξεχνιόμαστε, έφερε και τον μικρούλη σωτήρα, τον Λουκά, κι εμείς θα σπεύσουμε, αδιαμαρτυρήτως, ως τα τότε πρόβατα, να ζεστάνουμε, με τα χνότα του οικονομικού μας υστερήματος, τη φωλίτσα του.

Ζήτω ο Σοσιαλισμός! Φτάνουν αυτού του είδους οι αλήθειες, χρονιάρες μέρες! Τέρμα!

ΠΗΓΗ  real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: