Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ο ¨ανάδελφος¨ ..ωχαδερφισμός του Έλληνα και η κρίση..

Γράφει ο γιατρός Γιώργος Νεοφώτιστος. 

Θα ήθελα να σταθώ σε ένα ιδιόρρυθμο πράγματι  γνώρισμα που καταδυναστεύει αιώνες τώρα τη συλλογιστική του Ελληνικού Έθνους.  Το  ¨ωχ αδελφέ..¨.

  Για να σας πείσω  πως  δεν είναι  κάτι που  δημιουργήθηκε τα νεοελληνικά χρόνια, σας  παραπέμπω στην ύπαρξη και  ¨ του .. από μηχανής θεού..¨  των αρχαίων Ελλήνων.

   Εθισμένοι λοιπόν από μια  τέτοια ¨καρτερική ιδιοσυστασία¨ , δεν καταλαβαίναμε σε τι απόκρημνα μονοπάτια κατηφορίζαμε για πολλά χρόνια.  Σε αυτό βέβαια  συνέτεινε  και το εικονικό σκηνικό   που μας σερβίριζαν  με το μέθοδο της παραπαιδείας,  τα ΜΜΕ.

   Μέχρι που ξαφνικά….ξυπνήσαμε. Ήταν όμως  ξύπνημα άσχημο, σαν εκείνο που συμβαίνει  μετά από ένα άγριο εφιάλτη.  Η διαφορά είναι πως ο εφιάλτης δεν ήταν ..όνειρο αλλά πραγματικότητα. Και αυτό είναι που μας προσγείωσε ανώμαλα. 

   Σήμερα ,  το ωχ αδελφέ, ή το έχει ο θεός  μοιάζει να ξεπερνιέται από πολλούς καθώς η κοινωνικοοικονομική κρίση που μαστίζει πια τη χώρα δεν επιτρέπει παρόμοιες  σκέψεις.

   Δυστυχώς μια άθλια κυβέρνηση δύο ολόκληρων χρόνων,  με  έναν αχαρακτήριστο πρωθυπουργό , τον ΓΑΠ , και στη συνέχεια μια κυβέρνηση ¨εθνικής παραφροσύνης¨ ( έτσι τη βλέπω εγώ ), έχουν φέρει τη  χώρα σε μια κατάσταση ¨Αργεντινοποίησης¨ .

   Μιλώντας καθημερινά με πολλούς ανθρώπους  και επειδή πάντοτε ο γιατρός έπαιζε και το ρόλο του εξομολογητή,  είμαι σε θέση να γνωρίζω τις απαιτήσεις πια του κόσμου .

   Και  τα μηνύματα που παίρνω είναι  πως πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτή τη  ¨κακοπαιγμένη¨ παράσταση που ακούει στο όνομα κυβέρνηση Παπαδήμου.

    Οι πολίτες έχουν  απηυδύσει πια με τις πολιτικάντικες  συμπεριφορές , μιας  σύναξης ανθρώπων ¨δοτών¨, οι οποίοι μάλιστα   φέρουν και το μεγαλύτερο βάρος για τη σημερινή κατάντια της χώρας μας. Δεν είναι υπερβολή να πω πως όλος ο κόσμος( πλην των.. εντεταλμένων ΜΜΕ) έχει  φτάσει στη κατάσταση να μετρά μια-  μια τις μέρες, μέχρις ότου φτάσει  η  μέρα των εξαγγελθέντων εκλογών.

    Ο Σαμαράς,  σαν υπεύθυνος πολιτικός άντρας, με τη πίεση εθνικών σκοπιμοτήτων και μόνο,  έδωσε μια λογική προθεσμία,  γνωρίζοντας κατά βάθος  πως  τίποτα δεν μπορεί να βελτιώσει   μια τέτοια πολιτική σαρανταποδαρούσα. Οσάκις   χρειάστηκε να μιλήσει,  τα λόγια του αποδείχτηκαν  σταγόνες  λογικής μέσα σε έναν ωκεανό πολιτικού ανορθολογισμού που επικράτησε όλο αυτό το καιρό, όμως δυστυχώς ποτέ δεν εισακούστηκε.

  Να γιατί τώρα πρέπει να περιμένω τη λύτρωση μόνο μέσα από τις εκλογές...!!    

     Ας  ευχηθούμε όμως ,  η κρίση αυτή που πραγματικά έχει εξαθλιώσει ολόκληρη τη Ελληνική κοινωνία ( με ελάχιστες …εξαιρέσεις ),  να  μας κάνει όλους  σοφότερους και κυρίως να μας απαλλάξει από αυτόν το καταστρεπτικό ωχαδερφισμό που μας είχε μετατρέψει σε ένα κοπάδι άβουλων πολιτών... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: