Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ... ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...

Δύο χρόνια τώρα γκρινιάζω, φωνάζω και αντιδρώ (πάντα με την απλή κοινή λογική...) για τις κινήσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Θεωρούσα ότι ήταν η χειρότερη κυβέρνηση που θα μπορούσαμε να έχουμε ειδικά σε μία τόσο ρευστή και αβέβαιη περίοδο.

Ομολογώ ότι δεν χάρηκα με την συμφωνία των αρχηγών για την σύσταση της κυβέρνησης Παπαδήμου (πόσο μάλλον όταν ανακοινώθηκαν τα μέλη της!) αλλά είπα ότι αφού είναι “μεταβατική” θα το αντέξουμε.

Όσο κι αν δυσαρεστήθηκα, όσο κι αν προβληματίστηκα, όσο κι αν αντέδρασα... σε καμία περίπτωση δεν περίμενα ότι σε 3 μόλις εβδομάδες θα αναρωτιόμουν μήπως τελικά αυτή η κυβέρνηση είναι ακόμα χειρότερη από την προηγούμενη!

Η χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στην βουλή με εξέπληξε... αρνητικά!

Δεν σχολιάζω ότι δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί πρωθυπουργό να απαντάει σε ερώτηση στην βουλή έχοντας τα χέρια “δεμένα” στο στήθος... δικό του θέμα!

Δεν σχολιάζω ότι κάλυψε πλήρως τον Πάγκαλο (για τις δηλώσεις του), τον Βενιζέλο (για το τέλος της ΔΕΗ) και τον Παπακωνσταντίνου (για το “μαγείρεμα” του ελλείμματος)... δεν περίμενα τίποτα καλύτερο!

Θα ήθελα πάντως κάποιος να μου εξηγήσει την απάντηση του πρωθυπουργού στην ερώτηση του Τσίπρα περί της παλαιότερης διαφωνίας του για το “κούρεμα” του χρέους...
Οι παρατηρήσεις που έχω κάνει στο παρελθόν ήταν συνδεδεμένη(!) με την επιλογή συγκεκριμένων παραμέτρων οι οποίες θα οδηγούσαν σε ένα τελικό αποτέλεσμα το οποίο θα χαρακτηρίζετο από μία στάθμευση των ωφελειών του κόστους και των κινδύνων η οποία θα ήταν η καλύτερη δυνατή.
Δηλαδή;
Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Σε μία εποχή παγκόσμιας ρευστότητας όπου κανονικά θα έπρεπε να έχουμε μία σοβαρή κυβέρνηση ώστε να δρα γρήγορα και αποτελεσματικά, έχουμε μία κυβέρνηση “οπερέτα” η οποία χαρακτηρίζεται από γελοίους καβγάδες μεταξύ υπουργών, χαλαρή έως ανύπαρκτη λειτουργία και βασικό της στόχο την παράταση του βίου της με οποιονδήποτε στόχο.

Τραγικό!

Αντί να βιαστούν να κλείσουν την συμφωνία για το “κούρεμα”  του χρέους κωλυσιεργούν με αποτέλεσμα να υπάρχουν ήδη δεύτερες σκέψεις και αβεβαιότητα για το όφελος μίας τέτοιας κίνησης από τους ιδιώτες, τις τράπεζες, ακόμα και από το ΔΝΤ!

Μας προσπερνούν οι εξελίξεις και η “συμφωνία” του Ιουλίου που έγινε “συμφωνία” του Οκτωβρίου κινδυνεύει να καταργηθεί εντελώς γιατί η κυβέρνησή μας ασχολείται με το δικό της μέλλον αντί για το μέλλον της χώρας!

Η μόνη ελπίδα που είχαν οι πολίτες ήταν ότι ένας εξωκοινοβουλευτικός πρωθυπουργός θα δρούσε αποτελεσματικά γιατί δεν θα τον ενδιέφερε το πολιτικό κόστος.

Δυστυχώς, ο συγκεκριμένος φαίνεται να σκέφτεται το προσωπικό του προφίλ και το μέλλον του (πολιτικό ή μη) περισσότερο  από οτιδήποτε και αυτό φοβάμαι ότι δεν θα μας βγει σε καλό.

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: