Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Γ. Σταυρόπουλος: Και μέτρα και εκλογές, όποτε θέλουμε!...

Εναν μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Λουκάς Παπαδήμος απειλεί τώρα ότι θα... κυβερνήσει και άρχισε να βάζει τους δικούς του ανθρώπους να το διαλαλούν, καθώς δεν βρίσκει πρόθυμο ακροατήριο στο υπουργικό του συμβούλιο, που έχει άλλες προτεραιότητες.

Μπορεί ο κ. Παπαδήμος λοιπόν να θέλει να κάνει τον μαέστρο, αλλά η ετερόκλητη ορχήστρα του θα συνεχίσει τα φάλτσα της. Χθες τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής όσο και υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος επιχείρησαν να πείσουν ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι κανονική και μπορεί να κάνει τα πάντα, αλλά γνωρίζουν την πραγματικότητα της αποστολής και του ρόλου της.

Χθες στην «πρώτη» του ο κ. Καψής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ενώ ο κ. Σταυρόπουλος στην πρώτη του συνάντηση γνωριμίας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχεδόν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν σύντομα εκλογές, λέγοντας ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν υπάρχει κυβέρνηση ειδικού σκοπού.Ο κ. Σταυρόπουλος μάλιστα σχεδόν «άδειασε» τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρά την κάλυψη που του πρόσφερε την ίδια ώρα ο κ. Καψής, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα, λέγοντας: «Αν το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει τη λήψη νέων μέτρων, θα λάβουμε νέα μέτρα. Ορκιστήκαμε στο Σύνταγμα ότι θα υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον και αυτό θα κάνουμε».

Στις επίμονες ερωτήσεις για το πολυπληθές του νέου υπουργικού σχήματος, ο υπουργός απέφυγε να πάρει σαφή θέση. Περιγράφοντας το προσεχές νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, είπε ότι το πολυνομοσχέδιο και το νέο φορολογικό «ετοιμάζονται» και εμφανίστηκε βέβαιος μόνο για την απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών και την καθιέρωση πειθαρχικού δικαίου δημοσίων υπαλλήλων για την καταπολέμηση διαφθοράς.

Νωρίτερα ο κ. Καψής είχε αποκαλύψει την ψύχρανση στις σχέσεις Παπαδήμου - Βενιζέλου, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του τελευταίου. Ερωτηθείς για το «DNA» του Μνημονίου και κατά πόσο οδηγεί σε αδιέξοδα, ο κ. Καψής θύμισε με νόημα ότι «μιλώντας στη Βουλή ο κ. Παπαδήμος υποστήριξε ότι η χώρα για μια σειρά από λόγους είναι υποχρεωμένη σε δημοσιονομική προσαρμογή», γι’ αυτό και όσα μέτρα χρειαστούν τώρα θα ληφθούν από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Για την εφεδρεία, ο κ. Καψής εξήγησε ότι η τρόικα ζητά 150.000 εργαζομένους λιγότερους στον δημόσιο τομέα ως το 2015, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα 13ου-14ου μισθού. Στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα πάντως θα συζητηθούν μεταξύ άλλων οι προτεραιότητες των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας και άρα θέματα εφεδρείας και ανεργίας.

Υπέρ της ανασύστασης της κυβέρνησης, σε ένα ολιγομελές σχήμα, τάχθηκε ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος σήμερα θα συναντηθεί με τον κ. Παπαδήμο στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, με φρασεολογία... Παπανδρέου, ο Πολ Τόμσεν δήλωσε χθες ότι για την επιβράδυνση στις μεταρρυθμίσεις φταίνε τα... διαπλεκόμενα συμφέροντα και οι υψηλές αμοιβές των Ελλήνων εργαζομένων.



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Είναι πλέον φανερό ότι ο νέος "πρωθυπουργός" έχει την ίδια συμπεριφορά και τα ίδια ελαττώματα με τον προηγούμενο.
Έτσι αποδεικνύεται περίτρανα ότι το κόλλημα στην καρέκλα δεν είναι ίδιον των πολιτικών αλλά έχει να κάνει με το ποιόν του ανθρώπου γενικά!
Βέβαια η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι κατά βάσιν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ οπότε πρέπει το κίνημα να προετοιμαστεί για τις επόμενες εκλογές διαφορετικά, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις θα καταποντιστεί.
Πρέπει λοιπόν, να πεισθεί ο ΓΑΠ να κινήσει και τυπικά τις διαδικασίες για την αντικατάστασή του, να οργανώσουν και πάλι εσωκομματικές εκλογές (χώρους, ψηφοδέλτια, λίστες ψηφοφόρων, online σύστημα, κλπ), και αφού περάσουν και ένα εύλογο διάστημα προεκλογικού αγώνα να πάνε στις εκλογές τους.
Μετά θα πρέπει ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να έχει κάποιο χρόνο στην διάθεσή του για να προσπαθήσει να αλλάξει κάπως το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ και ύστερα, όταν θεωρήσει ότι τα έχει καταφέρει και έχει πλέον πιθανότητες να εκλεγεί(!), να πάμε και σε εθνικές εκλογές.
Με λίγα λόγια η κυβέρνηση Παπαδήμου ονειρεύεται ότι θα κάτσει στις καρέκλες της τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τετραετίας, δηλαδή  μέχρι το 2013!
Είναι σίγουρο ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: