Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Το «μαρτύριο της σταγόνας» σας περιμένει...

Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας

Δυο γνωστές και «πρωτοκλασάτες» πολιτικές προσωπικότητες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Χάρης Καστανίδης που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις των τελευταίων μηνών και που – σύμφωνα με εκτιμήσεις- δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους κουβέντα, «εζυγίσθησαν, εμετρήθησαν» και ευρέθησαν… λειψοί.

Αν στη διαπίστωση αυτή προστεθεί η γενική απαξία που συνοδεύει τον Γιώργο Παπανδρέου ως κυβερνήτη, πρωθυπουργό και… συνομιλητή των Ευρωπαίων εταίρων μας, οι πρωτοφανείς «κωλοτούμπες» της Λούκας Κατσέλη και της Βάσως Παπανδρέου κατά τη διαδικασία της παροχής ή όχι ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η προφανής αδυναμία 3-4 άλλων υψηλόβαθμων στελεχών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αντιλαμβάνεται κανείς τι γίνεται.

Ανάμεσα σ αυτούς τους 3-4 – μη κατονομαζόμενους από λόγους ευγένειας και αβρότητας - συμπεριλαμβάνεται και ένας υπουργός ο οποίος, μιλώντας στο ραδιόφωνο με αφορμή τα διάφορα χαράτσια που καλούνται οι Έλληνες να πληρώσουν χωρίς να μπορούν, τόλμησε με αλαζονεία και υπερφίαλη εγωπάθεια να… εγκαλέσει με σφοδρότητα την Ελληνική Δικαιοσύνη διότι δικαίωσε την προσφυγή φορολογούμενου. Ο ανόητος αυτός υπουργός που βρίσκεται σήμερα ΑΚΟΜΑ στην κυβέρνηση, προσπάθησε να αφαιρέσει από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κατ αρχάς το δικαίωμά της να δικάζει και στη συνέχεια το δικαίωμά της να αποφασίζει ΧΩΡΙΣ να ρωτάει το Υπουργείο Οικονομικών!

Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι ο ανόητος αυτός Υπουργός, «πριμοδοτήθηκε» από την ίδια τη Δικαιοσύνη που δεν κατάφερε να φέρει σε πέρας σωρεία υποθέσεων και φυσικά του έδωσε τη δυνατότητα να την επιπλήττει και να λέει από ραδιοφώνου φράσεις όπως «και τι έγινε που αποφάσισε το δικαστήριο; Λάθος αποφάσισε. Εμείς θα κρίνουμε αν επεβλήθη ορθώς ή όχι το μέτρο», τότε φτάνει κανείς σε σημείο να μην ξέρει αν πρέπει να γελάσει ή να ξεσπάσει σε γοερό κλάμα.

Κι ας επιστρέψουμε στον κ. Καστανίδη. Ο οποίος, δυο εβδομάδες μετά την αποπομπή Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, βγήκε και με πλήρη σοβαρότητα, «διαπίστωσε» -και το είπε με βαρύγδουπο ύφος- ότι ο Παπανδρέου ανατράπηκε «από μέσα» από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με …εκβιαστικό τρόπο, υποκύπτοντας στο… διλημματικό deal « θα πάρεις ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή αλλά μετά, θα παραιτηθείς».

Τι μου λέτε ; Το Πανελλήνιο βοούσε επί 3-4 μέρες για τις εσωτερικές τριβές και διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ και σύμπαντα τα Ελληνικά και ξένα Μ.Μ.Ε. ανέλυαν τις ισορροπίες και τις συμφωνίες και τις πιέσεις κι εσείς το ανακαλύψατε 15 ημέρες μετά;

Όσο για τον κ. Βενιζέλο και τους συν αυτώ αναπληρωτές και υφυπουργούς και γραμματείς και Φαρισαίους, δεν ανησυχώ πλέον. Επιτέλους… πείστηκα.

Διότι όπως έμαθα γύρω στα τέλη Νοεμβρίου και ενώ όλη η Ελλάδα σαρώνεται στην κυριολεξία από την επιδρομή φόρων, εισφορών, τελών και επιβαρύνσεων στα οποία μόνο… εφοπλιστές θα μπορούσαν να ανταποκριθούν, εσείς μας ανακοινώνατε , πάντα μέσω διαρροών ότι: Αναλύατε, συγκρίνατε, μελετούσατε και εξετάζατε σοβαρά τους διάφορους τρόπους που θα μπορούσατε να μετέλθετε ώστε να ΜΗ φορολογηθούν με χαράτσια και να κινδυνεύσουν να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό « ευαίσθητες ομάδες» όπως οι τετραπληγικοί, οι πάσχοντες από βαριές αναπηρίες ή οι ανάπηροι που δεν αυτοεξυπηρετούνται.

Το αυτονόητο δηλαδή, εσείς το αναγάγατε σε αντικείμενο μελέτης ενώ –ως αυτονόητο- δεν θα έπρεπε ούτε καν να έχει προκύψει διότι και ζώον τετράποδο θα είχε αντιληφθεί πως άτομα ΑΝΑΠΗΡΑ, εσύ ως Κράτος που σέβεται τον εαυτό του, δεν θα έπρεπε ούτε να είχες διανοηθεί ΕΞ ΑΡΧΗΣ να χαρατσώσεις και να απειλήσεις με ΤΙΜΩΡΙΑ.

Θα έπρεπε – διότι και ζώο τετράποδο θα το είχε κάνει- να είχατε μελετήσει ΕΞ ΑΡΧΗΣ το ζήτημα και όχι να έχετε εκδώσει αποφάσεις αδιακρίτως «ειδικών περιπτώσεων» και να έρχεστε στη συνέχεια- αφού πρώτα είχατε τρομοκρατήσει δεκάδες χιλιάδες οικογένειες- να λέτε ότι ανακαλύψατε τρόπους για να… θεραπεύσετε τις αδυναμίες των αποφάσεών σας.

Ξέρετε τι ακριβώς είχατε κάνει κύριε Βενιζέλο; Είχατε κηρύξει Γενική Επιστράτευση και είχατε καλέσει τους πάντες να παρουσιαστούν και να πάρουν Φύλλο Πορείας για το… Μέτωπο και ΜΕΤΑ, αρχίσατε να εξαιρείτε. Διότι όταν μαζεύτηκαν να πάρουν Φύλλο Πορείας υπό την απειλή του Στρατοδικείου δυο εκατομμύρια έντρομοι άνθρωποι, διαπιστώσατε ότι οι… μισοί ήταν άνω των 60 ετών, οι μισοί των μισών γυναίκες, οι υπόλοιποι μισοί των υπόλοιπων μισών ανεκπαίδευτοι ή ανάπηροι και οι τελευταίοι μισοί των τελευταίων μισών επάνω σε φορεία που κρατούσαν οι… άλλοι μισοί των μισών.

Τραγέλαφος κύριε Βενιζέλο μου και επιτελείο του κ. Βενιζέλου. Αποφάσεις για γέλια και για κλάματα. Ιλαροτραγωδία. Ρεζιλίκι και των γονέων που λέει ο λαός. Κι εσείς, επικεφαλής του θεάτρου Σκιών, να φωνάζετε ότι «μην ανησυχείτε… θα βγουν ερμηνευτικές εγκύκλιοι».

Μα φυσικά θα έβγαιναν. Δεν θα πηγαίνατε να πολεμήσετε με 55ντάρες κι εξηντάρες γυναίκες με οστεοπόρωση, ούτε με τυφλούς και παραπληγικούς τυφεκιοφόρους , κουφούς ασυρματιστές και ανεκπαίδευτους οδηγούς με ένα πόδι.

Δεν θάπρεπε να το είχατε προβλέψει και να τόχατε κάνει απ΄ την αρχή, ΠΡΙΝ υποβάλετε σ’ αυτό το μαρτύριο τον Ελληνικό λαό; Το οποίο, ο φτωχός, άνεργος, άστεγος, συνταξιούχος, μεροκαματιάρης, άρρωστος, ανάπηρος Έλληνας σας το χρωστάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: