Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Είναι σαν να μας λένε: κάναμε λάθος, είμαστε τσαμπουκάδες, κάντε τουμπεκί και χρειάζεται να σας σκίσουμε κι άλλο..

100% λάθος στις προβλέψεις του ΔΝΤ είναι αποδεκτό !!!
 
Φανταστείτε να έχετε έναν πονοκέφαλο και μερικοί οικονομολόγοι σας λένε ότι μπορεί να θεραπεύσεις τον πονοκέφαλο χτυπώντας το κεφάλι σου στον τοίχο. Έτσι, μπορείτε χτυπάτε δεόντως το κεφάλι σας στον πλησιέστερο τοίχο και όχι μόνο τραυματίζεστε (ίσως βγει και αίμα ανάλογα με τη σοβαρότητα του χτυπήματος), αλλά μπορείτε να διαπιστώσετε ότι ο πονοκέφαλος είναι τώρα χειρότερα.
 
Οι οικονομολόγοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, δεν έχετε χτυπήσει το κεφάλι σας αρκετά σκληρά και σας καθοδηγούν για να επιμείνετε στον «κανόνα» και να κάνετε μια ακόμα δοκιμή - μόνο αυτή τη φορά είναι πιο δύσκολο.
 
Το αίμα τώρα ρέει, το κεφάλι είναι τραυματισμένο και ο πονοκέφαλος γίνεται ακόμα πιο ανυπόφορος.
 
Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα η οποία είναι θύμα εκφοβισμού από την τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ και το ΔΝΤ), με παρόμοιο τρόπο.
 
Οι τελευταίες μεσοπρόθεσμες προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα, αποκαλύπτουν μια παραπαίουσα αποτυχία του εν λόγω οργανισμού, να κατανοήσει τα αίτια και τις επιπτώσεις που τα προγράμματα λιτότητας έχουν επιφέρει στην πραγματική οικονομία.
 
Χωρίς ένα ρουζ, το ΔΝΤ παρουσίασε στον κόσμο χθες τις αναθεωρημένες προβλέψεις για την Ελλάδα, που αποκαλύπτουν ότι οι προηγούμενες προβλέψεις τους, είναι περίπου 100 % λάθος σε λίγο περισσότερο από ένα ορίζοντα 6 μηνών . Αυτό το είδος σφάλματος είναι πέρα από κάθε αποδεκτό επαγγελματικό πρότυπο.
Η απάντηση του ΔΝΤ χτυπάτε το κεφάλι σας ακόμα δυνατότερα...
Το ΔΝΤ έδωσε στην κυκλοφορία την 5η αναθεωρημένη έκθεση με τίτλο:
“Greece: Fifth Review Under the Stand-By Arrangement, Rephasing and Request for Waivers of Nonobservance of Performance Criteria; Press Release on the Executive Board Discussion; and Statement by the Executive Director for Greece.”
Είναι σαν να μας λένε: κάναμε λάθος, είμαστε τσαμπουκάδες, κάντε τουμπεκί και χρειάζεται να σας σκίσουμε κι άλλο..
Στον παρακάτω πίνακα συγκεντρώνονται οι προβλέψεις που έχει κάνει το ΔΝΤ σε κάθε μια από τις πέντε εκθέσεις του.
Πουθενά δεν έπεσαν μέσα εξ ου και οι συνεχείς διορθώσεις από έκθεση σε έκθεση..
Τα στοιχεία αναφέρονται στην αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ, το ποσοστό πληθωρισμού, το ποσοστό ανεργίας (όλα σε ποσοστά), και το ισοζύγιο του προϋπολογισμού και πρωτογενές ισοζύγιο του προϋπολογισμού (ως προς τοις εκατό του ΑΕΠ) .
 

Δείτε τώρα τις προβλέψεις του ΔΝΤ για την πραγματική ανάπτυξη του ΑΕΠ και πως αυτές 'επεσαν έξω και διορθώνονταν σε κάθε έκθεση
 

Τα μοντέλα και οι θεωρίες που το ΔΝΤ χρησιμοποιεί για να κατασκευάσει αυτές τις προβλέψεις είναι σαφώς λάθος με σημαντικές αποκλίσεις.
Το ΔΝΤ θα πρέπει να αποκλεισθεί από την επιρροή της δημόσιας πολιτικής και οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να αποσύρουν τη χρηματοδότησή τους από το αυτό όργανο αμέσως. ( μετάφραση από
Bill Mitchell – billy blog )
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: