Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Γερμανική «πρόταση μομφής» στον κύριο Λουκά...

Η περίοδος χάριτος που έδωσε ο διεθνής Τύπος στην κυβέρνηση Παπαδήμου πέρασε ανεπιστρεπτί, καθώς τα «μέλια» των πρώτων ημερών δίνουν πλέον τη θέση τους σε ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια και σε πηχυαίους τίτλους, όπως «Οι αποτυχημένοι μεταρρυθμιστές της Ελλάδας». Ετσι ακριβώς τιτλοφορείται το ρεπορτάζ του «Spiegel», που επικρίνει έντονα την κυβέρνηση Παπαδήμου για αθέτηση των δεσμεύσεων προς τους δανειστές της Ελλάδας και για κωλυσιεργία στις μεταρρυθμίσεις.

«Η μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο έχασε πάρα πολύ γρήγορα και τη λαϊκή εμπιστοσύνη. Διαρκείς διαμάχες παραλύουν το υπουργικό συμβούλιο, ενώ ακόμη και οι πλέον επείγουσες μεταρρυθμίσεις έχουν κολλήσει» γράφει το γερμανικό περιοδικό.

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου αντιμετώπισε μεν επιτυχώς δύο σημαντικές προκλήσεις: την εκταμίευση της έκτης δόσης και την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2012. Αλλά έκτοτε όσα έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές (…) είτε δεν έχουν απασχολήσει την κυβέρνηση είτε έχουν κολλήσει» σημειώνει το «Spiegel», που εντοπίζει τα ακόλουθα σημάδια δυσλειτουργίας της ελληνικής κυβέρνησης:

Καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, στο κλείσιμο ή τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, «φιάσκο» της μείωσης θέσεων εργασίας στο Δημόσιο (μόνο 1.000 αντί 30.000 στην εφεδρεία), κωλυσιεργία εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης και του σαθρού συστήματος υγείας, αλλά και στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων.

Ταυτόχρονα η εφημερίδα «Die Welt» σε ρεπορτάζ για τα 10 χρόνια από την εισαγωγή του ευρώ εκφράζει έντονες αμφιβολίες για την ικανότητα της Ελλάδας να προχωρήσει σε δυναμικό εκσυγχρονισμό και ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την επιστροφή στη δραχμή.

«Οι χώρες του ευρώ μπορούν να ενισχύσουν την έξοδο της Ελλάδας. Στους Ελληνες ο δρόμος αυτός θα έδινε περισσότερες υποσχέσεις επιτυχίας. Και είναι καλό ότι στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και το Παρίσι τέτοιες σκέψεις δεν είναι πλέον απαγορευμένες» γράφει η «Die Welt».

«Διότι αν ένα κράτος δεν πληροί μακροπρόθεσμα τις προϋποθέσεις, τότε είναι καλύτερο το διαζύγιο, παρά μια χαλάρωση των κανόνων, η οποία θα ενίσχυε την αθέτηση των όρων σε ολόκληρη την κοινότητα».

Κώστας Παπαχλιμίντζος



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Είναι προφανές ότι το "πείραμα" απέτυχε και ο κατήφορος συνεχίζεται αλλά αντί να το πάρουν χαμπάρι και να δουλέψουν ασχολούνται με το ποιον θέλει το ΠΑΣΟΚ για αρχηγό, πως θα τον εκλέξουν και,  κυρίως, πως θα αναβάλουν τις εκλογές για να προλάβει το κίνημα να "προετοιμαστεί"!
Τις τελευταίες ημέρες "διαρρέουν" ότι οι εκλογές θα πάνε για μετά το Πάσχα.
Αυτό που δεν μας έχουν εξηγήσει είναι... πόσο μετά το Πάσχα;
Γιατί και ο Οκτώβριος του 2013 ΄"μετά το Πάσχα" είναι και αυτός!
Οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα μήπως και προλάβουμε να "βάλουμε πάτο στο βαρέλι" πριν διαλυθούν όλα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: