Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Άγκυρα υπέρ Σκοπίων για τη Χάγη...

Εκεί που δεν την έσπειραν φύτρωσε πάλι η Τουρκία, εκφράζοντας την… ικανοποίησή της για την απόφαση της Χάγης.

Το τουρκικό υπουργείο των Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την… ελπίδα πως «η εν λόγω απόφαση θα επιταχύνει τις προσπάθειες της "Μακεδονίας" περί ενσωμάτωσης στους ευρωπαϊκούς και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς και θα αποτελέσει στήριγμα σε νομική βάση».

Παράλληλα, διατυπώνεται η διαβεβαίωση πως «η Τουρκία θα συνεχίσει να παρέχει την αναγκαία υποστήριξη για να ολοκληρώσει η "Μακεδονία" δίχως καθυστέρηση τη διαδικασία ενσωμάτωσής της στους ευρωπαϊκούς και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς».

Και βέβαια, υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία «είναι μία από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τη "Μακεδονία" με το συνταγματικό της όνομα και την εθνική της ταυτότητα, ανοίγοντας πρεσβεία στα Σκόπια και πιστεύει ότι η πολυεθνοτική, πολυπολιτισμική και δημοκρατική “Μακεδονία” έχει μεγάλη σημασία για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια»!

Υπενθυμίζουμε από την πλευρά μας ότι η Άγκυρα δίνει τα πάντα για τα Σκόπια, όχι μόνο στη λογική ότι «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου», αλλά και επειδή στην περιοχή έχει οικονομικά συμφέροντα.

Είναι γνωστό ότι τουρκική εταιρία διαχειρίζεται το νέο αεροδρόμιο των Σκοπίων, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην ΠΓΔΜ δήλωσε πως… μόλις πάτησε το πόδι του στη «Μακεδονία», αισθάνθηκε σαν στο σπίτι του!



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Είναι γνωστή η... αγάπη των Τούρκων προς οποιονδήποτε  έχει πρόβλημα με την Ελλάδα.
Βέβαια υπάρχει πάντα το "Ελληνικό παράδοξο", να έχουμε πρόβλημα με τα Σκόπια αλλά να τα χρηματοδοτούμε κανονικά ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης ή να έχουμε (εμφανώς!) πρόβλημα με την Τουρκία αλλά εμείς να μιλάμε για Ελληνο-τουρκική φιλία!
Όσο για τους συμπολίτες μου που επιλέγουν να ψωνίζουν από τις αγορές των Σκοπίων ή της Τουρκίας ενώ κατά καιρούς υπερθεματίζουν  για μποϋκοτάρισμα Ολλανδικών, Αμερικανικών, Γερμανικών, κλπ προϊόντων λόγω ακρίβειας... υπάρχουν και πιο σοβαρά πράγματα από την τσέπη μας και καλό θα ήταν να μην το ξεχνούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: