Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΒΑΓΓΕΛΗ, ΘΥΜΑΣΑΙ;...

Πολλά ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για την οικονομία, τις εκλογές και την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Όλοι κρέμονται από το στόμα του Βενιζέλου για να μάθουν πότε επιτέλους θα μπορέσει ο Ελληνικός λαός να "μιλήσει" δια της ψήφου του!

Επειδή θεωρώ ότι παίζονται πολλά παιχνίδια με στόχο την αναβολή των εκλογών... επ' αόριστον(!), είπα να θυμίσω στον Βενιζέλο τα δικά του λεγόμενα.

Καταλαβαίνω ότι  τον ενδιαφέρει να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο όλα όσα έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας αλλά... θυμάται τι έλεγε;

 Η δεύτερη άμεση προτεραιότητα (σ. μετά την είσπραξη της 6ης δόσης) είναι η έναρξη -το ταχύτερο δυνατόν- των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, προκειμένου να ολοκληρώσουμε το νέο πρόγραμμα, άρα και το σχέδιο της νέας δανειακής σύμβασης προκειμένου αυτή να κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων και όσα άλλα κοινοβούλια κρατών-μελών απαιτείται πριν το τέλος Δεκεμβρίου του 2011, όπως προβλέπει η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου.  (Παρασκευή 11/11/11)

Το επόμενο βήμα είναι η ενεργοποίηση, πριν το τέλος του έτους, του νέου προγράμματος στήριξης που δίνει στην Ελλάδα επιπλέον 130 δισ. ευρώ και οδηγεί σε μείωση του δημόσιου χρέους μας κατά περίπου 100 δισ. Η ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών είναι εθνικό πρόταγμα.
Βγήκα από το νοσοκομείο και πήγα στις Κάννες γιατί θεωρώ ότι αυτό ήταν εθνικό καθήκον. Έχοντας την άμεση εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην Ευρώπη και διεθνώς, οφείλώ να πω στον ελληνικό λαό την πλήρη και απλή αλήθεια:
Αν θέλουμε να προστατεύσουμε τη χώρα, πρέπει υπό συνθήκες εθνικής ενότητας και πολιτικής σοβαρότητας και συναίνεσης, να εφαρμόσουμε χωρίς καθυστέρηση την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Τώρα, το ταχύτερο δυνατό.  (Πέμπτη 03/11/11)

 Όσο για την περικοπή των επικουρικών συντάξεων...

Τόνισα, επίσης, ότι τίποτα που σχετίζεται με τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου δεν θίγει το ύψος των συντάξεων και την ασφαλή καταβολή τους. Με το ύψος των συντάξεων και τη δυνατότητα καταβολής τους παίζουν όσοι δεν αντιλαμβάνονται το σημείο στο οποίο βρέθηκε η χώρα το 2009 και τις σωστικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να υπάρχουν ταμεία και συντάξεις.
Ας σταματήσουν, λοιπόν, ορισμένοι να κρύβουν πίσω από την δήθεν αγωνία τους για τα ασφαλιστικά ταμεία είτε το γεγονός ότι θίγονται ιδιωτικά συμφέροντα από τη μείωση του δημοσίου χρέους που γίνεται προς όφελος του ελληνικού λαού και του Έθνους, είτε το γεγονός ότι η αντιπολιτευτική μικροψυχία δεν τους επιτρέπει να αντιληφθούν τη σημασία που έχει η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου για το μέλλον του τόπου, άρα και για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, αλλά κυρίως και για τους ανέργους, τους ανασφάλιστους και κυρίως για τα παιδιά μας.  (Παρασκευή 28/10/11)


Ας θυμηθεί λοιπόν ο Βενιζέλος τα όσα έλεγε και ας ξεχάσει τα όσα ονειρεύεται για εκλογές αφού θα έχει γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  και θα έχει αναστήσει το κίνημα.

Αυτά τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα για την χώρα και το μέλλον της.

Για τις διαπραγματεύσεις χρειάζεται μία κυβέρνηση  ισχυρή και μονοκομματική, με πρόσφατη και  συγκεκριμένη  εντολή του Ελληνικού λαού.

Να ξέρουμε ποιον έχουμε στείλει να διαπραγματεύεται, τι του είπαμε να κάνει και ποιος είναι ο υπεύθυνος για ότι συμβεί.

Όλα τα άλλα είναι... άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: