Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Η (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ) ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ...

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τον τελευταίο καιρό για την Γερμανική επικράτηση στην ΕΕ.

Δεν είναι τυχαίο το άρθρο του “Spiegel”   όπου με τίτλο “εμείς οι άσχημοι Γερμανοί” μέμφεται την Μέρκελ και την πολιτική της στην ΕΕ γιατί, για άλλη μία φορά, καθιστά την Γερμανία μισητή στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με αυτό το άρθρο η Μέρκελ  προσπαθεί να κάνει την ΕΕ “κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση” της Γερμανίας και έτσι καταστρέφει την εικόνα της χώρας της την οποία με κόπο έφτιαξαν οι προηγούμενες γενιές.

Αυτό που φαίνεται ότι ακόμα αποτελεί ταμπού για τους Γερμανούς και δεν το αναφέρουν ως πηγή όλων των κακών, είναι η καταγωγή της καγκελαρίου.

Η Μέρκελ είναι γέννημα θρέμμα... Ανατολικογερμανίδα!
Και αυτό δεν αλλάζει!

Κατ' αρχήν φαίνεται στην εμφάνισή της.

Τα κοντοκομμένα μαλλιά μπορεί να θεωρηθούν επιλογή  αλλά συνήθως είναι απεριποίητα και σε ελάχιστες εμφανίσεις της μπορούν να χαρακτηριστούν “μαλλί κομμωτηρίου”!

Το μακιγιάζ είναι ελάχιστο έως ανύπαρκτο, όπως και τα κοσμήματα, γεγονός που την κάνει να μοιάζει με ατημέλητη νοικοκυρούλα της γειτονιάς!

Εκτός όλων αυτών... η Μέρκελ  φοράει στολή!

Προφανώς πρόκειται για κατάλοιπο των βιωμάτων της στην Ανατολική Γερμανία και έτσι ΠΑΝΤΑ φοράει φαρδύ παντελόνι, σακάκι τριών κουμπιών (όχι μεσάτο), μπλουζάκι μέσα από το σακάκι και ίσια παπούτσια.

Φαίνεται ότι της έχουν πει ότι δεν ζει πια  στο ανατολικό μπλοκ οπότε... αλλάζει χρώματα!
Άγνωστος ο αριθμός και η πληθώρα χρωμάτων στα (ιδίου σχεδίου!) μπλουζάκια, σακάκια και παντελόνια που διαθέτει!

Μόνη ίσως  φορά που αναγκάστηκε να βγάλει την στολή της ήταν στο δείπνο προς τιμή της στον Λευκό Οίκο.
Μάλλον ντράπηκε να βάλει τα ίδια και φόρεσε μακριά βραδινή τουαλέτα!

Η εμφάνιση δεν είναι το παν και ως γνωστόν δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους από αυτήν, αλλά δεν παύει ότι... λέει πολλά!

Έτσι η Μέρκελ έχει την ανάλογη “Ανατολικογερμανική” συμπεριφορά.

Με την βοήθεια της καπιταλιστικής(!) υπεροχής της Γερμανίας προσπαθεί να επιβληθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δυστυχώς βρισκόμαστε σε περίοδο όπου “ο μονόφθαλμος βασιλεύει στους τυφλούς” και έτσι, σε μεγάλο βαθμό, η Μερκέλ είναι αυτή που κινεί τα νήματα στην ΕΕ.

Μπορεί να φαίνεται καλή κίνηση να μηδενιστούν τα ελλείμματα  των κρατών μελών της ευρωζώνης και να έχουν όλοι πλέον ισοσκελισμένους ή πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, οποιοσδήποτε όμως έστω και ελάχιστα γνώστης των “καπιταλιστικών”  αγορών ξέρει ότι αυτό είναι ανέφικτο.

Σύντομα λοιπόν θα ζήσουμε την “επιβολή κυρώσεων” σε πολλές από τις χώρες της ευρωζώνης με αμφίβολα αποτελέσματα.

Έτσι η επιμονή (αν όχι εμμονή) της Ανατολικογερμανίδας κινδυνεύει να βάλει ταφόπλακα στην ευρωζώνη και στην ΕΕ γενικά, όταν τόσος κόσμος, τόσοι ηγέτες και για τόσα χρόνια είχαν ως στόχο και όνειρο την ένωση της Ευρώπης.

Η ΕΕ δεν είναι ανατολικό μπλοκ ούτε μπορεί να λειτουργήσει με αυτούς τους κανόνες.

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: