Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Η παράσταση της χρονιάς: Το δράμα ενός πάμπλουτου...

Γράφει ο Γιώργος Λυκουρέντζος

Τη μάσκα της υποκρισίας φορούν το ένα μετά το άλλο τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εν όψει των εσωκομματικών εξελίξεων και της μάχης για τη διαδοχή, καθώς με κροκοδείλια δάκρυα οι άνθρωποι, που επί δύο χρόνια ξεζούμισαν τον λαό, τώρα κατακεραυνώνουν το Μνημόνιο, δηλώνοντας και ότι συμπάσχουν με τον λαό.

Χθες ήταν η σειρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος φαίνεται ότι όχι απλώς πήδηξε από το καράβι των ευθυνών, αλλά ήδη άρχισε να κολυμπάει προς τα πίσω, μήπως διασωθεί. Από του βήματος της Βουλής και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο «ύπαρχος» έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει ότι όσα έκανε στο υπουργείο Οικονομικών επί έξι μήνες δεν ήταν δικές του επιλογές και ότι είναι και ο ίδιος εξουθενωμένος από τα μέτρα!

«Ανέλαβα τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών τον Ιούνιο του 2011, γνωρίζοντας πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσω τις δικές μου προσωπικές επιλογές στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής» είπε ο κ. Βενιζέλος, ομολογώντας κυνικά ότι το μόνο που έχει κάνει επί έξι μήνες είναι να λέει μόνο “ναι” στην τρόικα.

Το σόου όμως είχε και συνέχεια με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με μια ευχή που έμοιαζε με απειλή, να ζητά να επανέλθει στο μέλλον στο υπουργείο Οικονομικών για να ολοκληρώσει το έργο του. «Μακάρι να μου δοθεί κάποτε στο μέλλον η ευκαιρία στο υπουργείο Οικονομικών να εφαρμόσω τη δική μου αντίληψη για το τι σημαίνει ανάπτυξη, τι σημαίνει κοινωνική συνοχή, ποιο είναι το μοντέλο οργάνωσης της χώρας».

Το καλύτερο όμως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το φύλαγε για το τέλος. Ο κ. Βενιζέλος κατακεραύνωσε το Μνημόνιο, λέγοντας ότι η επιλογή αυτή και τα μέτρα εξουθένωσαν όχι μόνο τον λαό αλλά και τον ίδιο. «Αν διαλέγαμε μόνοι μας, δεν θα κάναμε μια τόσο γρήγορη δημοσιονομική προσαρμογή. Ομως, ήμασταν υπό απόλυτη πίεση, έπρεπε να κάνουμε μια επιλογή ανάγκης, η οποία έχει εξουθενώσει τον ελληνικό λαό. Αυτό εννοούσα με τη φράση μου «είμαι εξουθενωμένος». Δεν εννοούσα ότι είμαι κουρασμένος, όπως ορισμένοι, ευτελίζοντας τα πράγματα, επιχείρησαν να πουν. Εννοούσα και εννοώ ότι συμπάσχω με τον ελληνικό λαό, που εξουθενώνεται από τις θυσίες και το βάρος που ακολουθεί».

Τα παραπάνω προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ερωτώντος προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με σαφώς ειρωνική διάθεση υπενθύμισε στον κ. Βενιζέλο ότι ο ίδιος ήταν που υπερασπιζόταν με πάθος τις επιλογές που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό και προσπαθούσε με μανία να πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν τα νομοσχέδια.

Απαντώντας στην επισήμανση του κ. Τσίπρα, ο οποίος, με αφορμή τα υπουργικά καρφώματα, ρώτησε τον κ. Βενιζέλο πώς επιτέλους λειτουργεί αυτή η κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος έκανε και πάλι το άσπρο μαύρο, βαφτίζοντας τα όσα συνέβησαν στο υπουργικό συμβούλιο ως «ευεργετική ανταλλαγή απόψεων», χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως μέγα επίτευγμα της Δημοκρατίας τη συμμετοχή υπουργών από τρία κόμματα. «Κύριε αντιπρόεδρε, αυτό δεν είναι πολυφωνία. Είναι κακοφωνία και παραφωνία» ανταπάντησε ο κ. Τσίπρας



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Καλός ηθοποιός ο "ύπαρχος"!
Μας ξεγέλασε όλους και πιστέψαμε ότι θεωρούσε πως το μνημόνιο ήταν "μονόδρομος" και δεν υπήρχε άλλη λύση για να βγούμε από την οικονομική κρίση!
Τελικά φαίνεται πως υπήρχε τουλάχιστον άλλη μία λύση την οποία είχε ο Βενιζέλος αλλά λόγω της κακής τρόικας δεν μπόρεσε να την εφαρμόσει.
Βέβαια δεν ξέρουμε κατά πόσον μπορεί να έχει μία καλύτερη "αντίληψη για το τι σημαίνει ανάπτυξη, τι σημαίνει κοινωνική συνοχή, ποιο είναι το μοντέλο οργάνωσης της χώρας" ένας συνταγματολόγος υπουργός οικονομικών αλλά μπορεί να μάθουμε στο μέλλον αν του ξαναδοθεί η ευκαιρία να είναι στο υπουργείο οικονομικών...
Ανατριχίλα!
Στην ίδια ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας αναφέρεται και ότι σύμφωνα με την δήλωση πόθεν έσχες (ή σκέτο... έσχες) του Βενιζέλου, αυτός και η οικογένειά του κατέχουν 22 ακίνητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, 2,7εκ ευρώ σε 21 τραπεζικούς λογαριασμούς και είχε εισοδήματα 102.839 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση και 847,13 ευρώ από άλλες πηγές, ενώ η σύζυγός του δηλώνει εισόδημα 69.347,05 ευρώ.
Είναι προφανές ότι ο αντιπρωθυπουργός καταλαβαίνει την κατάσταση των Ελλήνων και μας συμπονά πραγματικά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: