Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΓΑΠ και «λαγός» παίζουν τώρα καθυστερήσεις για τις υπογραφές...

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ενώ επί μέρες έριχναν το ανάθεμα στον Αντ. Σαμαρά για το θέμα των επιστολών, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης τώρα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει άμεσα να στείλουν και οι ίδιοι τις δικές τους δεσμεύσεις. Χθες τους το θύμισε με πλάγιο τρόπο μέχρι και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, δήλωσε «ευτυχής» για την πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά.

Αναφερόμενος στην επιστολή προέδρου της Ν.Δ., ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα γίνει «θετικά αποδεκτή» από τους εταίρους μας και δεν θα υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα. Εκτιμώντας ότι το περιεχόμενό της κρίνεται ικανοποιητικό, ο ίδιος επιφυλάχθηκε για την επίσημη αξιολόγησή της τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη, στη συνεδρίαση του Eurogroup. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν αποστείλει τις δικές τους επιστολές και οι κύριοι Παπανδρέου και Καρατζαφέρης, καθώς επίσης ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, ο Ευ.Βενιζέλος και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος. Τουλάχιστον αυτό (σ.σ.: την αποστολή ξεχωριστών επιστολών) φέρεται να είπε ότι συμφώνησε στις συζητήσεις του επί των δεσμεύσεων που απαιτούνται σε Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και Φρανκφούρτη με τους εταίρους μας ο κ. Παπαδήμος. Και ενώ η τελική προθεσμία είναι γνωστή, καθώς το Eurogroup είναι το όργανο που θα αξιολογήσει τις επιστολές ως αρκούντως δεσμευτικές ή όχι, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Καρατζαφέρης καθυστερούν στην αποστολή των δικών τους επιστολών, πηγαίνοντας εκείνοι τώρα πίσω την εκταμίευση της έκτης δόσης, τη δρομολόγηση της νέας δανειακής σύμβασης, πιθανώς δε και τον χρόνο των εκλογών, πράγματα για τα οποία κατηγορούσαν με θράσος το προηγούμενο διάστημα τον πρόεδρο της Ν.Δ. Θετικά αποτίμησε, ως αναμενόταν, την επιστολή Σαμαρά και ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, κάνοντας λόγο για επιστολή που «συμβάλλει στην αξιοπιστία της χώρας».

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επιμονή του Λουκά Παπαδήμου στον όρο «κυβέρνηση εθνικής ενότητας», που φέρεται να χρησιμοποιεί στις συναντήσεις του στο εξωτερικό, σε μία προσπάθεια προφανώς να ξορκίσει τον όρο «μεταβατική» ή «κυβέρνηση συνεργασίας» και «ειδικού σκοπού».



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Γίνονται συνεχείς προσπάθειες για την μετάθεση των εκλογών.
Βέβαια δεν τους βοηθάει η εξάπλωση της κρίσης στην ΕΕ η οποία επιβάλλει άμεση επίλυση του Ελληνικού προβλήματος διαφορετικά θα έχουμε άσχημη κατάληξη.
Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσει η απλή κοινή λογική και όχι τα εσωτερικά μικροπολιτικά παιχνιδάκια... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: