Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ο... Φόρεστ ΓΑΠ στις Κάννες!...

Αγνωστες πτυχές από τον διασυρμό του Γ. Παπανδρέου στις Κάννες, μετά την εγκληματική ενέργειά του για δημοψήφισμα, την οποία πλήρωσε πανάκριβα η χώρα, αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία». Στο κοσμοπολίτικο θέρετρο της Γαλλικής Ριβιέρας όπου συνεδρίαζε το G20, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ τον κάλεσαν, όπως είναι γνωστό, για να… απολογηθεί, με αποτέλεσμα η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη συνολικά να ζήσουν ένα από τα πιο συγκλονιστικά εικοσιτετράωρά τους.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Παπανδρέου διέμεινε στο πολυτελές «Majestic Barrière», το οποίο βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο με τους περίφημους φοίνικες La Croisette των Καννών, δίπλα στο Palais des Festivals και στη Μαρίνα. Μάλιστα η σουίτα που του είχαν παραχωρήσει ήταν ανάμεσα σε αυτές των Σαρκοζί και Μέρκελ. Αγνωστο αν η επιλογή αυτή ήταν τυχαία ή ήθελαν οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες να τον έχουν ανάμεσά τους και το βράδυ, έτσι ώστε ο κ. Παπανδρέου να αισθανθεί τη δύναμη των δύο χωρών και να αλλάξει τελικά την απόφασή του, δηλαδή να ακυρώσει το δημοψήφισμα, κάτι που έκανε μόλις επέστρεψε στην Αθήνα!

Είναι αλήθεια, πάντως, όπως πληροφορείται η «δ», ότι ο κ. Παπανδρέου, ανεξαρτήτως του συμβολισμού που ενδεχομένως είχε η τοποθέτησή του μεταξύ Μέρκελ και Σαρκοζί, έφαγε... πολύ ξύλο, κυρίως από τον Γάλλο πρόεδρο, τον πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.


«Aδιανόητα πράγματα»

«Να κοιτάξεις να πάρεις πίσω αυτή την απόφαση, την οποία ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική έλαβες» ήταν τα πρώτα λόγια του Σαρκοζί. «Αυτά που κάνεις είναι αδιανόητα για τη χώρα σου, αλλά και για την Ευρώπη» συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος. «Θα βρεις τον τρόπο και θα αλλάξεις την απόφαση, αλλιώς ξέχασέ μας» κατέληξε ο κ. Σαρκοζί, ενώ ο πρωθυπουργός κάτι επιχείρησε να ψελλίσει περί ενίσχυσης της απόφασης για το «κούρεμα», ωστόσο τον διέκοψε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Φοβάμαι ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι εκτός ευρώ, γιατί η πολιτική που ακολουθείς θα μολύνει και τις άλλες οικονομίες» του είπε. Υπενθυμίζεται ότι μετά τη Σύνοδο του G20 ο κ. Γιούνκερ επιβεβαίωσε ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη, ενώ οι πληροφορίες από τις Κάννες έκαναν λόγο για γαλλικής πατρότητας «σχέδιο B», που προβλέπει έξωση της Ελλάδας από το ευρώ και θωράκιση των υπόλοιπων κρατών-μελών της ευρωζώνης μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο οποίος είπε στον πρωθυπουργό ότι «πλέον δεν σας εμπιστευόμαστε, όπως κάνετε και εσείς προχωρώντας σε ενέργειες ενάντια στα συμφέροντα της Ευρώπης». Περίπου τα ίδια άκουσε ο κ. Παπανδρέου και από τη Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία, όμως, ήταν ήπια στον τόνο της φωνής της σε σχέση με τους Σαρκοζί, Ρομπάι και Γιούνκερ.


«Πώς περνά η ώρα» απάντησε κάθιδρος όταν τον εντόπισαν

Ο κ. Παπανδρέου και αυτή τη φορά έδειξε ότι βρίσκεται στον κόσμο του, καθώς ελάχιστες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση έκανε γυμναστική στο γυμναστήριο του πολυτελούς ξενοδοχείου και μάλιστα ήθελε να πάει και για τζόγκινγκ, με φόντο τους φοίνικες της κεντρικής λεωφόρου των Καννών La Croisette και τη Μεσόγειο θάλασσα!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δ», ο κ. Παπανδρέου είχε ζητήσει τόσο από την πρεσβεία μας στο Παρίσι όσο και από το προξενικό γραφείο της Μασσαλίας να βρεθεί μια αίθουσα εκτός του ξενοδοχείου όπου θα διέμενε, έτσι ώστε στις 19.00 την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου να πραγματοποιηθεί σύσκεψη της ελληνικής αποστολής, προτού δηλαδή μεταβεί στη Σύνοδο του G20.

Από τις 18.00 οι αρμόδιοι αξιωματούχοι είχαν φτάσει στο ξενοδοχείο, έτσι ώστε γύρω στις 18.50 να ξεκινήσουν για τον τόπο της συνάντησης. Εκπληκτοι είδαν τον πρωθυπουργό στις 18.35 να ανεβαίνει κάθιδρος από το γυμναστήριο και να ετοιμάζεται μάλιστα να βγει για τζόγκινγκ. Βλέποντάς τον οι συνεργάτες του αλλά και οι Ελληνες αξιωματούχοι τον ενημέρωσαν ότι σε 25 λεπτά θα ξεκινούσε η σύσκεψη και δεν είχε χρόνο για τζόγκινγκ. «Πώς περνά η ώρα» ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού, ο οποίος πήγε τελικά να ετοιμαστεί.

Οταν κατέβηκε ύστερα από περίπου μισή ώρα ζήτησε να μεταβεί στον χώρο της σύσκεψης με τα πόδια, ξεχνώντας όμως ότι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, που τον συνόδευε, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε δεν μπορούσε να περπατήσει. Επειτα από διαβούλευση ολίγων λεπτών και αφού παρενέβη και ο προσωπικός γιατρός του κ. Βενιζέλου, που είχε πάει μαζί του, ο πρωθυπουργός πείστηκε, μπήκαν στα αυτοκίνητα, για να ακολουθήσει η εθνική ταπείνωση στη Σύνοδο του G20, ως συνέπεια των ενεργειών και των πράξεων του πρωθυπουργού.


Φοίβος Κλαυδιανός


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Δεν συνηθίζω να ασχολούμαι με παραπολιτικά κουτσομπολιά χωρίς πολιτική σημασία.
Αυτήν την φορά όμως δεν άντεξα να μην αναρτήσω το άρθρο της εφημερίδας "δημοκρατία".
Θεωρώ ότι είναι πολύ χαρακτηριστικό της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει την κρίση στην χώρα ο ΓΑΠ, αλλά και του τρόπου με τον οποίο δρα και συμπεριφέρεται ακόμα και όταν βρίσκεται στο εξωτερικό.
Είναι απογοητευτικό και εξοργιστικό, καταλαβαίνω όμως γιατί οι Ευρωπαίοι μας περιγελούν, μας θεωρούν καλοπερασάκηδες, ανίκανους, ανεύθυνους  και αναξιόπιστους.
Μόνο που, ευτυχώς, δεν είμαστε όλοι οι Έλληνες το ίδιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: