Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

“ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ”...

Έτσι είχε χαρακτηρίσει την χώρα ο Κων/νος Καραμανλής το 1989 και φαίνεται ότι το κράτος φροντίζει να τον επιβεβαιώνει καθημερινά!

Η παράνοια ζει και βασιλεύει και στην χώρα μας φαίνεται ότι έχει ριζώσει για τα καλά!

Πάντα έλεγα ότι οι διαφημίσεις είναι ο “καθρέφτης” της εκάστοτε εποχής.

Τελικά, αυτό το “φρενοκομείο” έχει κι άλλον “καθρέφτη”... ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ!

Κάποτε ήταν ελάχιστοι που ήξεραν τι σημαίνει “δάνειο” και αυτοί ήταν επιχειρηματίες που χρησιμοποιούσαν τον πάρα πολύ ακριβό δανεισμό της εποχής για της επιχειρήσεις τους.

Κάποια στιγμή της ιστορίας μας, στο πρόσφατο παρελθόν μας, ο Έλληνας έμαθε το δάνειο.

Στην αρχή ήταν μόνο τα στεγαστικά, μετά όμως η λίστα έγινε πολύ μακριά...
καταναλωτικά... διακοποδάνεια... δάνεια για την αγορά αυτοκινήτου... δάνεια για την αγορά μετοχών... δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών... δάνεια διευκόλυνσης... κλπ... κλπ... κλπ...

Και πάνω που θεωρούσαμε ότι τα έχουμε δει όλα μαθαίνουμε και το καινούργιο...

Την παροχή εγγύησης από το Κράτος για να πάρουν δάνεια μισθοσυντήρητοι και επαγγελματίες που δεν αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους, σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση.
Στο οικονομικό επιτελείο ωριμάζει η ιδέα για μια νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τις εμπορικές τράπεζες, για να δώσει την δυνατότητα στους πολίτες να πληρώσουν τα «χαράτσια» του Μνημονίου και να εκτελεστεί κανονικά ο προϋπολογισμός.
Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει συνάντηση του Ευάγγελου  Βενιζέλου με τραπεζίτες,  για να καθορισθεί το πλαίσιο χορήγησης των  φοροδανείων. Εγγυητής σε αυτά τα δάνεια θα μπει το ίδιο το Δημόσιο, καθώς οι εμπορικές τράπεζες έχουν διακόψει κάθε παροχή χρηματοδότησης.
Εφόσον εφαρμοσθεί το σύστημα αυτό, τότε η τράπεζα  θα αναλάβει να δίνει ένα χαμηλότοκο δάνειο και να πληρώνει ουσιαστικά η ίδια τους φόρους των πελατών της.

Μέσα στο επόμενο δίμηνο οι φορολογούμενοι  θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία καταιγίδα φόρων, προκειμένου να πληρώσουν το ΕΤΑΚ του 2009, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010, τις έκτακτες εισφορές, τα τέλη επιτηδεύματος τον φόρο εισοδήματος, τα τέλη κυκλοφορίας καθώς και τα πρόστιμα για ημιυπαίθριους  και αυθαίρετα. (πηγή Πρώτο Θέμα)

Αν είναι ποτέ δυνατόν!!!

Από ποιους αποτελείται αυτό το “οικονομικό επιτελείο”;
Τι μυαλά κατεβάζουν τέτοιες λύσεις για τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν στους πολίτες;

Αντί να χρωστάει ο υπερφορολογημένος κατακαημένος Έλληνας στο κράτος και να δημιουργεί προβλήματα στα υπέροχα σχέδιά τους θα τον βάλουν να χρωστάει στις τράπεζες προφανώς ενυπόθηκα!

Το κράτος θα εισπράξει όσα προϋπολογίζει  και οι τράπεζες τα εισπράττουν για ακόμα μία φορά τόκους.
Όλα καλά!

Ρε, πάτε καλά;

Δεν υπάρχει πια κανείς “αξιωματούχος” αυτού του κράτους που να διαθέτει έστω και ελάχιστη...

απλή κοινή λογική;;;...

Δεν υπάρχουν σχόλια: