Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ... ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΟΥ...

Έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί και εξαγριωθεί με όσα βλέπω και ακούω τις τελευταίες ημέρες.

Ουδέποτε συζητήθηκε και αναλύθηκε τόσο πολύ η υπογραφή ενός ανθρώπου...

Ο Σαμαράς δέχεται πιέσεις επειδή δεν υπογράφει ένα δοτό κείμενο, άκρως δεσμευτικό για την χώρα, το οποίο μάλιστα πρακτικά είναι “λευκή επιταγή” και δίνει την δυνατότητα στους “εταίρους” μας να καθορίζουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας... ίσως και των παιδιών τους!
Αδιανόητο!

Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του έχουν δώσει “δείγματα (υπο)γραφής” τα τελευταία χρόνια και δεν περίμενα τίποτα καλύτερο.

Κανονικά βέβαια ΟΛΟΙ θα έπρεπε να συντάσσονται με αυτήν την θέση η οποία δεν θα έπρεπε να είναι “θέση Σαμαρά” αλλά “εθνική θέση”.

Αντί να αντιδρούν ΟΛΟΙ στον ωμό, ταπεινωτικό, υποτιμητικό εκβιασμό που δέχεται ο Σαμαράς προσπαθούν να τον πιέσουν όλο και περισσότερο.

Αντί να εμφανίζεται ο Παπαδήμος στην Ευρώπη ως υποστηρικτής της “θέσης Σαμαρά” και να την καθιστά οριστική και αμετάκλητη “εθνική θέση”... περιδιαβαίνει τα διάφορα γραφεία Ευρωπαίων αξιωματούχων ως “Έλλην Ραϊχενμπαχ” και όχι ως “Έλλην πρωθυπουργός” εκπροσωπώντας τα συμφέροντα και το κύρος της χώρας!

Αντί να στηρίζουν και τα υπόλοιπα κόμματα την “θέση Σαμαρά” και να προσπαθούν να προσκομίσουν “εθνικά οφέλη” για το κύρος της χώρας την χρησιμοποιούν για να κερδίσουν κομματικά, ή μάλλον μικροκομματικά οφέλη.
Προφανώς θεωρούν ότι αποδυναμώνουν μόνο τον Σαμαρά και δεν βλέπουν το κακό που κάνουν στην ίδια την χώρα διεθνώς!

Αυτό βέβαια με κάνει να αναρωτιέμαι κατά πόσον οι υπογραφές ήταν πρωτότυπη ιδέα των “εταίρων¨μας ή κάποιοι εντός Ελλάδος(!) τους έδωσαν την ιδέα την οποία αυτοί απλώς υιοθέτησαν...

Αντί να ασχολούνται με την αντίρρηση του Σαμαρά να βάλει την υπογραφή του στην κατάλυση της δημοκρατίας (δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αλλιώς την πίεση για πλήρη και αδιαμαρτύρητη συμφωνία της ΝΔ με τα πεπραγμένα και τα συμφωνημένα από την προηγούμενη κυβέρνηση!) και να τον θεωρούν αυτόν ως “πρόβλημα” θα έπρεπε να δουν το πραγματικό πρόβλημα της χώρας... την “αδιαπραγμάτευτη” νέα δανειακή σύμβαση!

Είναι ποτέ δυνατόν να υποστηρίζεται (ειδικά από Έλληνες πολιτικούς και δημοσιογράφους!) η άποψη ότι η επόμενη κυβέρνηση του τόπου δεν θα πρέπει καν να προσπαθήσει να διαπραγματευτεί κάτι καλύτερο για την χώρα και τους πολίτες της;

Εκτός εάν στόχος ΟΛΩΝ είναι να καταστούν οι εκλογές... άχρηστες!

Αν τα δύο μεγάλα “κόμματα εξουσίας” έχουν αποδεχτεί το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια ποιος ο λόγος να στήνουμε κάλπες;
Καλά καθόμαστε...

Εκβιασμοί χειρίστου είδους από εγχώρια και ξένα συμφέροντα!

Επειδή λοιπόν σήμερα διαβάζω και ειδήσεις όπως...

Σύμφωνα με το Βήμα, όπως μεταδίδουν τακτικοί συνομιλητές του, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν εμφανίζεται αποφασισμένος να φθάσει στα άκρα την υπόθεση, αλλά θα υιοθετήσει στάση ευθύνης. (πηγή in.gr)
ένα έχω να πω...

Εάν τελικά ο Σαμαράς υποχωρήσει και υπογράψει...
... τέτοια ταπείνωση... ούτε στον χειρότερο εχθρό μου!

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα το δούμε και ότι θα επικρατήσει η...

απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: