Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ...

Είμαι “οπαδός” της απλής κοινής λογικής και το επαναλαμβάνω με κάθε ευκαιρία.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω με τίποτα είναι η έλλειψή της και ειδικά σε ανθρώπους με δημόσιο λόγο.

Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ σήμερα έχουν πάθει παράκρουση και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την απλή κοινή λογική.

“Λογικεύτηκε”...“ταπεινώθηκε”... “συμβιβάστηκε”... “υπέκυψε στον εκβιασμό”... “μετατοπίστηκε από τις αρχικές του θέσεις”...
Μέχρι και για τον “σημαντικό ρόλο του Παπαδήμου” μίλησαν!

Τέτοια έλλειψη απλής κοινής λογικής δεν μπορεί να είναι τυχαία.
Κάτι πίνουν και δεν μας δίνουν... δεν δικαιολογείται αλλιώς!
Τα πράγματα “αγαπητοί” δημοσιογράφοι  είναι πολύ απλά.

Ο Σαμαράς έστειλε μία επιστολή στους δανειστές μας στην οποία αναφέρει ακριβώς τα ίδια που μονότονα επαναλαμβάνει δύο χρόνια τώρα.

Αποδέχεται όσα υπάρχουν στο πρόγραμμα της ΝΔ ήδη από το Ζάππειο Ι και κρατάει το αναφαίρετο δικαίωμα της “τροποποίησης όρων της σύμβασης” δηλαδή το δικαίωμα επαναδιαπραγμάτευσης.

Δεν αναφέρει τίποτα για εκλογές γιατί ουδέποτε έγινε λόγος από τους δανειστές μας για εκλογές!
Όπως τα ίδια παπαγαλάκια μας ενημέρωναν μέρες τώρα το θέμα ήταν να αποδεχτεί τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης και να αποποιηθεί το δικαίωμα επαναδιαπραγμάτευσης, όχι το πότε θα γίνουν εκλογές!

Με λίγα λόγια...

Θεωρώ ότι ακόμα και στην ΝΔ δεν το πίστευαν ότι οι δανειστές μας θα αποδέχονταν την συγκεκριμένη επιστολή.

Είναι γεγονός ότι όλα ήταν ένα “καπρίτσιο”, μία ιδέα για πλήρη ταπείνωση της... “Ελλαδίτσας”, η οποία μάλιστα δεν ξέρουμε από που ξεκίνησε(...) και ουδείς στην Ευρώπη ενδιαφερόταν πραγματικά για την υπογραφή του Σαμαρά σε μία διόλου δεσμευτική επιστολή!

Οι δανειστές μας έχουν καταλάβει πάρα πολύ καλά  ότι το “σχέδιο σωτηρίας” της Ελλάδας έχει αποτύχει παταγωδώς και πλέον επιβάλλεται η τροποποίησή του, κοινώς “επαναδιαπραγμάτευση” και αλλαγή του.

Η απαίτηση της υπογραφής Σαμαρά ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να του κόψουν τον “τσαμπουκά” ώστε... πρώτον να παρουσιάσουν την επερχόμενη αλλαγή του σχεδίου ως δικό τους επίτευγμα και όχι επικράτηση της άποψης ενός απλού Έλληνα πολιτικού και δεύτερον να μεταθέσουν, ή να αποφύγουν επ' αόριστον, τις εκλογές!

Την στιγμή που η οικονομική κρίση εξαπλώνεται στην Ευρώπη...
η Ιταλία καταρρέει...
η Ισπανία έχει πάρει τον κατήφορο...
η Γαλλία ετοιμάζεται να χάσει τα ΑΑΑ...
και κυρίως, η Γερμανία βγήκε εχθές στις αγορές ζητώντας 6 δις  αλλά μετά βίας κάλυψε τα 3,6 και αυτά με επιτόκιο 2% ενώ μεγάλο ποσοστό καλύφθηκε από την ίδια την Deutsche Bank...
επιτέλους  οι Ευρωπαίοι “εταίροι” μας καταλαβαίνουν  ότι τα παιχνιδάκια και οι πειραματισμοί με το “πειραματόζωο” την Ελλάδα μπορεί και να τους στοιχήσουν ακριβά.

Θεωρώ βέβαιο ότι εάν εχθές δεν υπήρξε αυτό το “προβληματάκι” με τον δανεισμό της Γερμανίας η επιστολή Σαμαρά θα έπεφτε στο κενό.

Όταν λοιπόν ολόκληρη η Ευρώπη είναι σε αναβρασμό και δεν ξέρουν... συγγνώμη... δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα τυπώσουν ευρώ ή θα κυκλοφορήσουν ευρω-ομόλογο, το μόνο που τους λείπει είναι οι εκλογές στην Ελλάδα.

Πόσο μάλλον που αμέσως μετά θα είχαν τον Σαμαρά ως πρωθυπουργό να πιέζει για επαναδιαπραγμάτευση εν μέσω πανευρωπαϊκής αβεβαιότητας και να ξεσκεπάζει στις αγορές την πανευρωπαϊκή αναποφασιστικότητα!

Γίνονται αυτά τα πράγματα;

Από εκεί που κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν τις εκλογές να τους προκύψουν λόγω ενός παιδιάστικου και εξοργιστικού εκβιασμού;

Δέχτηκαν λοιπόν την επιστολή Σαμαρά ακόμα και χωρίς να περιέχει τις δεσμεύσεις που “απαιτούσαν” και τώρα πιθανότατα ψάχνουν νέο τρόπο μετάθεσης των Ελληνικών εκλογών.

Απλή κοινή λογική...


ΥΓ. Σήμερα το πρωί τα παπαγαλάκια του mega πραγματικά με αηδίασαν!
Λυπάμαι που στο “έργο” τους είχαν την βοήθεια του Γιακουμάτου...
Ευτυχώς οι ψηφοφόροι παρακολουθούν και καταγράφουν αγαπητέ κ. Γιακουμάτο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: