Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η «τελική λύση» για την υποδούλωση της πατρίδας μας!...

Η παρανοϊκή εμμονή των Γερμανών να εφαρμόσουν μέχρι τέλους το σχέδιό τους για «τελική λύση» στο ελληνικό ζήτημα, με υποδούλωση της Ελλάδας με πρόσχημα το ξεπάγωμα της έκτης δόσης, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι μάσκες έχουν πέσει και στο φως έχουν βρεθεί όλοι όσοι κινούνται στην ίδια γραμμή, οι οποίοι έχουν ακονίσει τα... μολύβια τους ζητώντας και άλλες «έγγραφες εγγυήσεις». Εκτός από τους Ολλανδούς, και οι Γάλλοι είναι στο πλευρό των Γερμανών, ενώ ο μεταβατικός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αλλά και ο «ύπαρχος» της πάλαι ποτέ κυβέρνησης Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετέχουν στο παιχνίδι του εκβιασμού στον πρόεδρο της Ν.Δ., επισείοντας τον κίνδυνο να κηρύξει η Ελλάδα στάση πληρωμών.
Το σχέδιο αυτό ήδη προκαλεί αντιδράσεις στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες, που λένε το «ε, όχι» στα σχέδια υποταγής των χωρών της Ε.Ε. στον άξονα.

Αυτό που επιβεβαιώνει το βρόμικο σχέδιο της Γερμανίας και που επίμονος εκφραστής του εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ότι, αν και έχουν στα χέρια τους από τις 13 Νοεμβρίου όλες εκείνες της δεσμεύσεις που αφορούν την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, συνεχίζουν να εκβιάζουν με ωμό τρόπο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας του να «υπογράψει» μια επιστολή που θα έχουν εκείνοι ετοιμάσει. Στόχος τους είναι να φιμώσουν κάθε φωνή μέσα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα που μπορεί να είναι διαφορετική.

Παράλληλα θέλουν να εμποδίσουν τον σχηματισμό μιας ισχυρής κυβέρνησης στις επερχόμενες εκλογές, και γι' αυτό θεωρούν ότι η απόσπαση μιας υπογραφής από τον Αντώνη Σαμαρά θα του δημιουργούσε εσωκομματικό πρόβλημα και θα ψαλίδιζε την απήχησή του στην ελληνική κοινωνία, στερώντας του την αυτοδυναμία.

Το θέμα της υπογραφής για τους Γερμανούς δεν είναι απλά «τσαμπουκάς», αλλά βαθύτατα πολιτικό. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από λίγες ημέρες το Βερολίνο έκαψε το χαρτί της Ιρλανδίας, που είχε χρησιμοποιηθεί ως χώρα μοντέλο στην εφαρμογή των επιταγών του Μνημονίου, με τη διαρροή επιστολής για το ύψος του ΦΠΑ.

Χθες, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς έδινε στη δημοσιότητα την επιστολή που απέστειλε στις 13 Νοεμβρίου προς τους 27 ηγέτες του ΕΛΚ (άρα και στη Μέρκελ και στον Σαρκοζί), ο κ. Παπαδήμος από τις Βρυξέλλες ταυτιζόταν με τη γραμμή των Γερμανών και της Κομισιόν, λέγοντας ότι η νέα κυβέρνηση θα παράσχει εγγράφως εγγυήσεις και υπογραμμίζοντας, παρουσία του κ. Μπαρόζο, ότι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων πρέπει να ανταποκριθούν θετικά στο αίτημα που έχει υποβάλει το Eurogroup και το ΔΝΤ για έγγραφες δεσμεύσεις. Πρόσθεσε ωστόσο, για να μην εκτεθεί ακόμη περισσότερο, ότι είναι θέμα των ηγετών των πολιτικών κομμάτων με ποιον τρόπο θα εκφράσουν τη δέσμευσή τους.

Από τη μεριά του, ο Αντώνης Σαμαράς, όπως ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, δεν σκοπεύει να υπογράψει για το θέμα των εγγυήσεων, καθώς οι ενέργειες που έχει κάνει είναι θεσμικές, επαρκείς και πλήρεις ώστε να εκταμιευτεί η 6η δόση και «υπάρχει πλέον θέμα εθνικής αξιοπρέπειας».


Νίκος Ελευθερόγλου



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Είναι πλέον εμφανές το παιχνίδι που παίζεται και όλοι καταλαβαίνουν τις πιέσεις που δέχεται ο Σαμαράς για να κάνει "δήλωση προθέσεων" όπως την ζητούν οι "εταίροι" μας.
Δεν ξέρω αν βολεύονται με μία δήλωση του νόμου 105 ή αν δέχονται τον Σαμαρά να γράψει 100 φορές "δεν θα ξαναφέρω αντίρρηση στους φίλους και εταίρους μου μέχρι να πεθάνω" αλλά έχει καταντήσει γελοία η απαίτησή τους.
Ας ελπίσουμε ότι, τουλάχιστον αυτός, θα μείνει σταθερός στις απόψεις του και θα διαφυλάξει την αξιοπρέπεια όλων μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: