Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ... ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ... ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ... Ω! ΕΚΛΟΓΕΣ...

Περνάμε μία περίοδο αβεβαιότητας όπου όλοι σκέφτονται... κάποιες εκλογές.

Έχουμε μία “μεταβατική” κυβέρνηση η οποία ονειρεύεται μεγαλεία και διάρκεια με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί τίποτα.

Προσπαθώντας να κρατήσει “ισορροπίες” κατέληξε να είναι μία από τις πολυπληθέστερες κυβερνήσεις που είχαμε ποτέ γεγονός που προφανώς δυσκολεύει την λειτουργία της.

Ο νέος “πρωθυπουργός” (μέχρι εχθές σύμβουλος του ΓΑΠ!) προσπαθώντας να γίνει αρεστός και να “απολαύσει” την θέση του είναι ακόμα χειρότερος “yes-man” από τον προηγούμενο!

Αν αποδεχθούμε την συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για “μεταβατική κυβέρνηση” 100 περίπου ημερών και με συγκεκριμένους στόχους, οποιαδήποτε καθυστέρηση στην επίτευξη των στόχων αυτών μεγαλώνει την διάρκειά της.

Η σημερινή κυβέρνηση λοιπόν, με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές, κωλυσιεργεί   ακριβώς την περίοδο  που επιβάλλεται να βιάζεται.
Κινδυνεύουμε να μας ξεπεράσουν τα γεγονότα και, εάν δεν έχει ήδη συμβεί, να συζητάμε για μία νέα δανειακή σύμβαση με ταυτόχρονο “κούρεμα” του χρέους η οποία όμως έχει αποσυρθεί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δεν ισχύει πια!

Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο η δική μας κυβέρνηση που δρα με κύριο γνώμονα τις εκλογές.

Τις δικές τους (επαν)εκλογές σκέφτονται και η Μέρκελ με τον Σαρκοζί και βάζουν σε κίνδυνο ολόκληρη την ευρωζώνη.
Βέβαια, εάν όλοι αυτοί ήταν πραγματικοί ηγέτες θα έπειθαν τους λαούς τους για το σωστό και δεν θα άγονταν και θα φέρονταν  από την εκάστοτε “κοινή γνώμη”.

Έτσι καταφέραμε κι εμείς να βρισκόμαστε εν μέσω Ευρωπαϊκής εκλογικής περιόδου χωρίς σταθερή και υπεύθυνη κυβέρνηση με απόλυτη αβεβαιότητα για το αύριο.

Και σαν να μην μας έφταναν όλα αυτά έχουμε και τις εκλογές(;) στο ΠΑΣΟΚ!

Η παράδοση της πρωθυπουργίας από τον ΓΑΠ (και ουχί η παραίτηση!) έφερε αναταραχή εντός του κόμματος και αναπόφευκτα ξεκίνησε η συζήτηση για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και την ενδεχόμενη αντικατάστασή του αρχηγού.

Οι περισσότεροι υπουργοί της πρώην αλλά της νυν κυβερνήσεως ζουν ήδη στον πυρετό των εσωκομματικών τους εκλογών με σαφή αντίκτυπο στο υπουργικό τους έργο.

Στην χειρότερη (έως τώρα τουλάχιστον!) περίοδο της χώρας όλες οι κινήσεις όλων των κυβερνώντων γίνονται με το βλέμμα στραμμένο σε εκλογές!

Άσχετα λοιπόν από το πρόσωπο του πρωθυπουργού, άσχετα από τα πρόσωπα και το μέγεθος της κυβέρνησης, άσχετα από την συμφωνία των αρχηγών... αυτή την συγκεκριμένη στιγμή έπρεπε η χώρα να έχει μία νέα, δυνατή και εκλεγμένη κυβέρνηση ώστε να μπορεί απερίσκεπτη να σκέφτεται το μέλλον αυτού του τόπου για τα επόμενα 15... 25... 35...(;) χρόνια!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: