Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Την υπογραφή Σαμαρά «εκβιάζει» και ο Βενιζέλος για την 6η δόση...

Γράφει η Έφη Γαλώνη

Εξελίξεις εντός της ημέρας αναφορικά με την περιβόητη υπογραφή Σαμαρά προέβλεψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εισηγούμενος τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012.
Κυρίαρχα στην εισήγησή του, περισσότερο τα μηνύματα προς τον πρόεδρο της ΝΔ -μετρήσαμε τουλάχιστον έξι με άλλα λόγια κάθε φορά- και λιγότερο οι αναφορές στα οικονομικά μεγέθη και τις εκτιμήσεις της επόμενης χρονιάς.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να παίζουμε με τη φωτιά. Είμαι αισιόδοξος και βέβαιος ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν συνείδηση ευθύνης και θα κάνουν εντός της ημέρας όλα όσα πρέπει να γίνουν για να ξεμπλοκαριστεί η διαδικασία και το Eurogroup να δώσει το πράσινο φως για την έκτη δόση» υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομικών.

Δήλωσε επίσης ότι «η ψήφιση του προϋπολογισμού με ευρύτατη πλειοψηφία για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια είναι ένα μήνυμα σοβαρότητας που εκπέμπει η χώρα στο εξωτερικό. Να το εκπέμψει καθαρά και να μην το θολώνει γιατί η αποκατάσταση της αξιοπιστίας και η βεβαιότητα ότι υπάρχει συνέχεια στο κράτος, είναι σημαντική για την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης».

Σχολίασε ακόμη πως «δεν υπάρχουν καλοί και κακοί στη Βουλή αλλά οι υπεύθυνοι κι εκείνοι που συνειδητοποιούν με καθυστέρηση την ευθύνη”, ότι “ το πολιτικό κι εθνικό στοίχημα θα το κερδίσουνε εκείνοι που λένε την αήθεια στον λαό» και ότι «την στιγμή που υπάρχει μπροστά μας αυτό το στοίχημα και παίζουμε με το μέλλον της χώρας δεν γίνεται να περισπάται η προσοχή μας ή να αλλοιώνεται ο κατάλογος των προτεραιοτήτων για οποιονδήποτε εσωκομματικό ή κομματικό λόγο».

Στα δε πολλαπλά μηνύματα που έστειλε ο κ. Βενιζέλος, συμπεριέλαβε κι ένα ακόμη για τα αισθήματα συμπαράστασης και φιλίας στον καθένα που υφίσταται τις επιπτώσεις της κρίσης και «τα οποία», όπως σημείωσε, «δεν πρέπει να μας κάνουν να χάνουμε τον ορίζοντα που είναι η σωτηρία της κρίσης».

Αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν την νέα δανειακή σύμβαση επανέλαβε ότι θα έρθει στη Βουλή τον Γενάρη διευκρινίζοντας ότι το θέμα δεν είναι μία εβδομάδα πάνω δύο κάτω αλλά «να έχουμε κλείσει τον κύκλο και να πούμε στον πολίτη ότι υπάρχει ένα νέο σταθερό πλαίσιο».

Φρόντισε τέλος να διαβεβαιώσει ότι οι άνθρωποι που τα βγάζουν δύσκολα πέρα θα αντιμετωπιστούν με έναν φιλικό κι ευγενικό τρόπο αλλά όσοι θέλουν να κρυφτούν θα βρουν την κυβέρνηση απέναντί τους.
 
ΠΗΓΗ briefingnews
 
 
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Όλοι πιέζουν και εκβιάζουν τον Σαμαρά...
Σήμερα λοιπόν έστειλε μία επιστολή στους δανειστές μας όπου τους εξηγεί γιατί δεν υπογράφει ή, πιο κομψά, τι αποδέχεται από αυτά που του ζητούν.
Αν δεν την δεχτούν με όσες δεσμεύσεις περιέχει δεν βλέπω τι άλλο πρέπει να περιμένουμε.
Σε αυτή την περίπτωση είναι πράγματι μονόδρομος οι εκλογές!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: