Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Να καταψηφίσουν, να παραιτηθούν και να εξαφανιστούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ...

Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου

Η χώρα βυθίζεται ολοένα και βαθύτερα στην κρίση. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πολύ καλά ένα πράγμα: Ότι η μόνη τους άμυνα έναντι ενός εξαγριωμένου μαζί τους κόσμου, είναι να γαντζωθούν πάση θυσία στην εξουσία, κρυπτόμενοι πίσω από τους θεσμούς που αυτοί γελοιοποίησαν.

Εκτός εξουσίας (και προνομίων, όπως είναι πχ η φρούρηση) και με το μάτι του κόσμου να «γυαλίζει», όλα θα είναι πολύ άσχημα για αυτούς. Και δεν είναι μόνο η οργή του κόσμου, αλλά και το Ειδικό Δικαστήριο που διακρίνεται στο τέλος του διαδρόμου, αν η εξουσία περιέλθει στα χέρια των αντιπάλων τους.

Από την άλλη, η παρατεινόμενη παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες για παραπομπές μετά την απομάκρυνση (που αργά ή γρήγορα, θα έρθει), καθώς θα πρέπει να εκτονωθεί η οργή του κόσμου, που θα ζητάει «κεφάλια».

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα λοιπόν για τους «πράσινους» βουλευτές, οι οποίοι καλούνται από την Ιπποκράτους εντός των επόμενων ημερών, να στρέψουν εναντίον τους και τους τελευταίους που ακόμα δεν τους βρίζουν, καθώς θα συζητηθούν τέσσερα νομοσχέδια-φωτιά: Το φορολογικό της αδικίας και του παραλογισμού, ο Προϋπολογισμός του 2012, το άνοιγμα των επαγγελμάτων (που εξοντώνει επαγγελματικά αυτοκινητιστές & φορτηγατζήδες και άλλους) και φυσικά, η νέα δανειακή σύμβαση, που βάζει την ταφόπλακα στην εθνική μας κυριαρχία και μας καθιστά χώρα υπό επιτροπεία.

Φυσικά και είναι πολιτικά ανδρείκελα οι περισσότεροι «πράσινοι» βουλευτές. Άλλωστε, οι λίγοι που διαφώνησαν, έφυγαν, κάποιοι δε εξ αυτών, νωρίς (και το πιστώνονται πολιτικά, χωρίς όμως να ξεχνά κανείς ότι έχουν και αυτοί ιστορικές ευθύνες).

Από εκεί και πέρα όμως, πολλοί είναι αυτοί ακόμα, οι οποίοι φοβούνται να διαφοροποιηθούν για να μη διαγραφούν και πολλοί είναι όλοι όσοι φοβούνται να ανεξαρτητοποιηθούν.

Ξέρετε γιατί; Το «βαθύ κράτος» ΠΑΣΟΚ, εκδικείται. Τους κόβει αυτόματα τις προσβάσεις, δεν τους ικανοποιεί τα αιτήματα, τους χτυπά ποικιλοτρόπως, όπως έκανε και στην περίπτωση του Leasing των αυτοκινήτων της Βουλής, από εταιρεία «πράσινου» βουλευτή που παραιτήθηκε. Όμως, όλα αυτά δεν θα είναι τίποτα μπροστά στην οργή του κόσμου, όταν αυτή ξεσπάσει παλλαϊκά. Επισημαίνω εδώ, ότι αυτό δεν έχει γίνει ακόμα…

Ελάχιστοι σήμερα θα ήθελαν να είναι στη θέση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Οι τελευταίοι, ας πρόσεχαν. Όλοι θυμόμαστε πώς «κάλυπταν» πολιτικά τις κινητοποιήσεις επί ΝΔ, πώς προέβαιναν ακόμα και σε βιαιότητες χέρι-χέρι με συνδικαλιστές του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι σήμερα παριστάνουν ότι «αντιστέκονται», κοροϊδεύοντας τους πάντες.

Πάντως, κάποιοι από αυτούς έχουν ακόμα και τώρα την τελευταία ευκαιρία να βγάλουν τις φωτογραφίες τους από το κάδρο και να σπεύσουν να χαθούν στην ανωνυμία του πλήθους, ελπίζοντας να ξεχάσει η κοινωνία την πολιτικά αποκρουστική και αλήστου μνήμης παρουσία τους, στη Βουλή που ψήφισε το μνημόνιο της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ και της υποδούλωσης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: