Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ...

Έχω να αναρτήσω δικό μου κείμενο από την Δευτέρα γιατί είμαι εξοργισμένη οπότε φοβάμαι ότι δεν θα βγει “ευπρεπές”.

Δεν αντέχω όμως άλλο την σιωπή!

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες είναι παρανοϊκά!

Ο Παπανδρέου παραιτείται από την Παρασκευή το βράδυ αλλά, σήμερα Πέμπτη, είναι ακόμα πρωθυπουργός!

Ο Σαμαράς ότι και να πει παραποιείται λόγω της άκρατης παραπληροφόρησης από τα “κράτος εν κράτει” ΜΜΕ!

Ο Παπούλιας φαίνεται ότι δεν έχει καμία αίσθηση ευθύνης και καμία επαφή με το κοινό αίσθημα, κάνει λοιπόν την “μαριονέτα” που πάει όπου της λένε!

Από την άλλη έχουμε έναν τραπεζίτη που εκβιάζει όλο το πολιτικό σύστημα βάζοντας όρους για να τον κάνουν πρωθυπουργό(!) και τα ΜΜΕ που μέρες τώρα κάνουν μία απερίγραπτη προπαγάνδα υπέρ του συγκεκριμένου τραπεζίτη!
Για την ακρίβεια, μόνο που δεν μας ζήτησαν να κατέβουμε στους δρόμους και να απαιτήσουμε “Παπαδήμο για πρωθυπουργό”!

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία χώρα η οποία έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων το σύνταγμα και τους νόμους της και προσπαθεί να βγάλει άκρη πρωτοτυπώντας!

Αυτονόητα λοιπόν δημιουργούνται κάποια, σοβαρά ή μη, ερωτήματα...

Ακόμα και αν η Ευρώπη (βλέπε Γερμανία) μας πιέζει για λύσεις με βάσει τα οικονομικά στοιχεία και το συμφέρον... κάποιων... εμείς γιατί δεχόμαστε να καταλύεται το σύνταγμά μας;
Προβλέπει καθαρά τις κινήσεις διαδοχής ενός πρωθυπουργού, γιατί λοιπόν δεν το ακολουθούμε να τελειώνουμε αλλά δεχόμαστε να ξεφτιλιζόμαστε στο όνομα μίας οικονομικής κρίσης και πιέσεων εκ του   εξωτερικού;

Ο ΓΑΠ θα παραιτηθεί τελικά ή θα συνεχίσει αυτό το παιχνιδάκι εντυπώσεων όπου βγάζει διαγγέλματα χωρίς νόημα αλλά την λέξη “παραιτούμαι” δεν την λέει με τίποτα;

Ο Σαμαράς υποτίθεται ότι έκανε βήματα πίσω και δέχτηκε μία κοινή μεταβατική κυβέρνηση για το καλό της χώρας, της οικονομίας της και της αξιοπρέπειάς της.
Από την στιγμή που όλη αυτή η ιλαροτραγωδία έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα γιατί δεν αποσύρεται άμεσα επιστρέφοντας στο αρχικό, καθαρό και πλέον δημοκρατικό αίτημα για άμεσες εκλογές πριν το τέλος του έτους;

Ο μέγας και τρανός (σύμφωνα με τα ΜΜΕ) τραπεζίτης ο οποίος στην πραγματικότητα δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την σημερινή κατάσταση και δεν χαρακτηρίζεται από το άμεμπτο παρελθόν του αισθάνεται ότι μπορεί να εκβιάζει και να θέτει όρους.
Οποιοσδήποτε άλλος, με λίγη έστω σοβαρότητα και αξιοπρέπεια, μετά από όσα ακούγονται γύρω από την υποψηφιότητά του δεν θα δεχόταν τη θέση.
Αυτός όμως...

Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγελαφική, η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία της χώρας χάνονται καθημερινά και όλα αυτά συμβαίνουν για το καλό του τόπου και των πολιτών οι οποίοι δεν ερωτούνται πια θεσμικά αλλά... δημοσκοπικά!

Με λίγα λόγια...

Το μέλλον μας καθορίζεται από “διαπλεκόμενα” ΜΜΕ, “διαπλεκόμενες” εταιρείες δημοσκοπήσεων και “διαπλεκόμενους” τραπεζίτες!

Όπως πολύ σωστά μου είπε ένας φίλος...
“Ζούμε στην χώρα που γέννησε την κωμωδία αλλά και την τραγωδία και αυτήν την περίοδο τις κάναμε αχταρμά”!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: