Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΩΧ!... Επιστολή στον Παπαδήμο έστειλε ο Γκρούεφσκι...

Ο πρωθυπουργός της Π.Γ.Δ.Μ., Νίκολα Γκρούεφσκι, απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμο, σχετικά με το ενδεχόμενο έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Π.Γ.Δ.Μ. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενόψει και του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το Δεκέμβριο.

Αυτό ανακοινωσε σήμερα το γραφείο του πρωθυπουργού της Π.Γ.Δ.Μ.. Ο κ. Γκρούεφσκι, στην επιστολή του αυτή, επισημαίνει την ανάγκη διεύρυνσης της Ε.Ε. με τις χώρες της νοτιανατολικής Ευρώπης και αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η χώρα του, σημειώνοντας ότι βάση των μεταρρυθμίσεων αυτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τρίτη κατά σειρά χρονιά προτείνει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Π.Γ.Δ.Μ..

Ο πρωθυπουργός της Π.Γ.Δ.Μ., στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, επισημαίνει το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι το παλαιότερο μέλος της Ε.Ε. από τις χώρες της περιοχής και έχει αναλάβει την πρωτοβουλία της «Ατζέντας 2014», η οποία αποτελεί τη βάση της πολιτικής της διεύρυνσης της Ε.Ε. με τις βαλκανικές χώρες.

«Στο πλαίσιο αυτό», αναφέρει ο κ. Γκρούεφσκι προς τον κ. Παπαδήμο, «η Ελλάδα μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην επανεκκίνηση των ευρωπαϊκών διαδικασιών για την ενταξιακή πορεία όλων των χωρών της περιοχής».

«Η υποστήριξη σας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα συμβάλει προς την ενίσχυση της δυναμικής αναφορικά με την ενταξιακή πορεία των Βαλκανίων στην Ε.Ε.», τονίζει ο κ. Γκρούεφσκι.

Ο κ. Γκρούεφσκι, κάνοντας μία αναδρομή, σημειώνει ακόμη ότι η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μίας χώρας με την Ε.Ε. μπορεί από μόνη της να λειτουργήσει θετικά για την υπέρβαση των «διμερών διαφορών» μεταξύ μίας χώρας-μέλους της Ε.Ε. και μία υποψήφιας προς ένταξη, χώρας.

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι δύο χώρες μας μπορούν να εφαρμόσουν το θετικό αυτό μοντέλο από το πρόσφατο παρελθόν», προσθέτει ο κ. Γκρούεφσκι, τονίζοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη «θα συμβάλει αποφασιστικά για την οικοδόμηση κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης η οποία είναι απαραίτητη για την επίλυση των διμερών διαφορών που έχουν απομείνει ανάμεσα στις δύο χώρες μας, στο πνεύμα της ευρωπαϊκής συνεργασίας».

Ο πρωθυπουργός της Π.Γ.Δ.Μ. προτείνει η χώρα του να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., παράλληλα με τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας.

«Απευθύνω για ακόμη μία φορά έκκληση προς την κυβέρνησή σας η οποία απολαμβάνει ευρείας στήριξης, να εκμεταλλευτεί αυτή τη μοναδική ευκαιρία και να στηρίξει την απόφαση έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, καθώς και να αυξήσει τα οφέλη από τη διαδικασία διεύρυνσης στην περιοχή μας», καταλήγει ο κ. Γκρούεφσκι στην επιστολή του.

ΠΗΓΗ briefingnews


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Να 'τα μας!...
Πάνω που λέγαμε ότι μας φτάνουν τόσα προβλήματα με την κυβέρνηση, την οικονομία, τις δόσεις, κλπ... να 'σου πάλι οι γείτονες με τα δικά τους!
Ελπίζω ο ΝΔκράτης υπουργός εξωτερικών να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να δώσει την απάντηση που πρέπει (αλά Καραμανλή για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ)  γιατί ουδεμία εμπιστοσύνη έχω στον νέο μας πρωθυπουργό...
Φτάνει που κλαίμε για τα οικονομικά χάλια μας.
Μην αρχίσουμε να κλαίμε και για άλλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: