Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ... “JEOPARDY”!...

Υπήρχε παλαιότερα και στην Ελλάδα ένα παιχνίδι που κάνει θραύση ιδιαίτερα στην Αμερική, όπου στους παίκτες δίνονταν οι απαντήσεις και καλούνταν να βρουν την ερώτηση.  Το “JEOPARDY”.

Έτσι θα είναι και το δημοψήφισμα (αν γίνει) που ανακοίνωσε ο... φερόμενος ως πρωθυπουργός της χώρας.

Αν δεν το έχουν καταλάβει εκεί στην “κυβέρνηση” ή στα σαλόνια του ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο!) είναι ευκαιρία να το μάθουν!

Είναι τέτοια η οργή του κόσμου, τέτοια η αγανάκτησή του και οι πολίτες είναι τόσο εξαγριωμένοι με την ακατάπαυστη κοροϊδία και τα άνευ αποτελέσματος μέτρα ώστε το αποτέλεσμα ενός οποιουδήποτε δημοψηφίσματος τώρα είναι προδιαγεγραμμένο.

Όλοι οι πολίτες, πλην ΠΑΣΟΚ(;), είναι σίγουρο ότι θα πουν ένα ΟΧΙ μεγαλύτερο και από αυτό του Μεταξά!
Και αυτό θα είναι άσχετο από την ερώτηση!

Στόχος όλων πια είναι να φύγει η “κυβέρνηση”.

Έτσι όποια και εν είναι η ερώτηση, όπως κι αν διατυπωθεί, όσο κι αν έχουν τρομοκρατήσει τους πολίτες για αυτά που θα ακολουθήσουν μία αρνητική απάντηση, όσο κι αν έχουν εκβιάσει βουλευτές-κόμματα-πολίτες...
η απάντηση θα είναι ΟΧΙ!

Δεν έχει να κάνει με την ερώτηση την οποία το 99% όλων αυτών των πολιτών ούτε καν θα διαβάσουν!

Ένα όχι στο δημοψήφισμα θα σημαίνει όχι στην “κυβέρνηση”... αυτό αρκεί!

Ελπίζω να το έχουν καταλάβει και να το έχουν λάβει πολύ σοβαρά υπ' όψιν τους και τα κόμματα της αντιπολίτευσης γιατί με μία λανθασμένη τους απόφαση "βάσει του ερωτήματος" κινδυνεύουν να έρθουν σε πλήρη ρήξη με το σύνολο της βάσης τους.

Υπάρχει όμως και ένα ποσοστό 20-25% (βάσει των πιο αισιόδοξων για την “κυβέρνηση” δημοσκοπήσεων των τελευταίων μηνών) όπου η πλειοψηφία του, επίσης χωρίς να ενδιαφερθεί για το ερώτημα, θα ψηφίσει θετικά γιατί... “το ζήτησε ο Γιώργος”(!) και μία ελάχιστη μειοψηφία η οποία ΙΣΩΣ και να το διαβάσει πριν αποφασίσει.

Το ερώτημα που θα τεθεί λοιπόν αφορά αποκλειστικά και μόνο αυτούς τους λίγους και αυτό μόνο εάν αποφασίσουν να ασχοληθούν με το θέμα.

Ας το σκεφτεί καλά η “κυβέρνηση” αν ο ΓΑΠ αποφασίσει να επιμείνει στην απόφασή του για δημοψήφισμα.

Με το ΟΧΙ δεδομένο τουλάχιστον για ένα 70-75% των ψηφοφόρων η ερώτηση θα πρέπει να είναι έτσι διατυπωμένη ώστε να μην κάνει μεγάλη ζημιά και μην βάζει την χώρα σε μεγάλες περιπέτειες.

Είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για ότι γίνει λόγω αυτού του δημοψηφίσματος!

Όσο κι αν προσπαθήσει, σύσσωμη ή μη, η αντιπολίτευση να αποτρέψει τους πολίτες από τις κάλπες δύσκολα θα αφήσουν να περάσει η ευκαιρία “να στείλουν ένα μήνυμα” ότι κι αν πει το κόμμα τους.

Γι' αυτό λοιπόν επαναλαμβάνω...

Αποκλειστικοί υπεύθυνοι για ότι ακολουθήσει το δημοψήφισμα (αν γίνει) θα είναι η “κυβέρνηση” και αναλόγως θα γραφτεί και στην ιστορία.

Ας το σκεφτούν καλά πριν να το αποφασίσουν!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: