Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ο (Ντόναλντ) ΓΑΠ με το πράσινο παπάκι!...

Αφού τρέλανε τους Ελληνες με τα... πράσινα άλογα (χωρίς λογική), τόσο προεκλογικά με το «λεφτά υπάρχουν» όσο και όταν έγινε πρωθυπουργός με τα Μνημόνια και τα κατοχικά μέτρα, στο Κίελο, στο Συνέδριο των Πρασίνων, όχι μόνο έκανε την πάπια για τα έργα και ημέρες του, αλλά την πήρε και στα χέρια του.

Ο λόγος για τον Γιώργο Παπανδρέου, που εμφανίστηκε χαμογελαστός να παίζει με ένα πράσινο παπάκι και να πουλάει τρέλα ως «ροκ σταρ», σύμφωνα με το «Spiegel», βγαίνοντας με αυτόν τον τρόπο από τα...
αριστερά στους εσωκομματικούς αντιπάλους του. Ο τέως πρωθυπουργός, μάλιστα, εμφανίζεται έτοιμος να καταθέσει «αριστερόστροφη» πλατφόρμα, στην οποία θα τα βάζει με τα συμφέροντα και τις αγορές, που, αφού τις υπηρέτησε πιστά, τις στοχοποιεί για να δικαιολογήσει τα μέτρα που έλαβε τα δυο χρόνια που είναι στην κυβέρνηση. Τόσο με την εμφάνισή του στο Συνέδριο των Πρασίνων όσο και σε συνέντευξή του στο «Spiegel» ο τέως πρωθυπουργός «ντύνει» τις θέσεις του με ισχυρές δόσεις αριστερής φρασεολογίας λέγοντας: «Υπήρχε τρομερή πίεση των αγορών. Δεν μπορούν βέβαια οι κυβερνήσεις να σύρονται από τις αποφάσεις των αγορών μέρα τη μέρα, ώρα την ώρα. Οι αγορές δεν δίνουν στις κυβερνήσεις τον χρόνο που απαιτούν οι δημοκρατικοί θεσμοί».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην ερώτηση αν αντιμετωπίζει πράγματι αυστηρά τους λομπίστες και τα ισχυρά συνδικάτα που παραλύουν τη χώρα με γενικές απεργίες, απαντά: «Θεέ μου, τα επιμέρους συμφέροντα στην Ελλάδα είναι μεγάλα. Εγώ είμαι υπέρ της συνεργασίας με τα συνδικάτα».

Ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε ότι συνεχίζει να ζει τον μύθο του, υποστηρίζοντας ότι «δεν έγινε ικέτης, αλλά διατήρησε το αγωνιστικό πνεύμα του», παρόλο που έκανε και ο ίδιος λάθη, ενώ επιτέθηκε σε Γαλλία και Γερμανία, που πρώτες παραβίασαν το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Σε σχέση με τη θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη, παρομοίασε την Ελλάδα με ασθενή τον οποίο η ευρωζώνη θα μπορούσε να τον συμβουλεύσει να αυτοκτονήσει ή να τον βοηθήσει, καθώς ο ιός του έχει εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες.

Συνεχίζοντας το παραλήρημά του ισχυρίζεται ότι «τις τελευταίες εβδομάδες πιάσαμε ορισμένους φοροφυγάδες οι οποίοι είχαν με το μέρος τους είτε το χρήμα είτε την εξουσία ή τα ΜΜΕ και κατάφερναν να εξαπατούν το σύστημα. Κατασχέσαμε παράνομα ακίνητα (σ.σ.: ποια;) και συλλάβαμε μόνο την περασμένη εβδομάδα περισσότερα από δέκα άτομα μεγάλης επιρροής».

Αναφερόμενο το «Spiegel» στην εμφάνιση του τέως πρωθυπουργού στο Συνέδριο των Πρασίνων επισήμανε ότι «ο Παπανδρέου προσδίδει γκλάμουρ στους Πράσινους και ήταν ο σταρ της βραδιάς, αφού φρόντισε να κολακέψει τους οικοδεσπότες του μιλώντας για “πράσινη επανάσταση” και για “δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρώπη”».

Νίκος Ελευθερόγλου

ΠΗΓΗ  citypress-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: