Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ;...

Αλλάξαμε πρωθυπουργό...
“Αλλάξαμε” κυβέρνηση...
Αλλά η κοροϊδία... κοροϊδία!

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός του 2012 και όπως φαίνεται αναφέρεται σε άλλο κράτος άλλου πλανήτη!

Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει...

Ας προσπεράσουμε την γελοία πλέον ρητορεία του Βενιζέλου όπου μας μαθαίνει “νέους νόμους και κανόνες οικονομικών”.

Οικονομολόγος δεν είμαι αλλά, ως επιχειρηματίας, μπορώ να “διαβάσω” έναν προϋπολογισμό και με την βοήθεια της κοινής λογικής να καταλάβω πέντε πράγματα.

Πραγματικά αυτός ο προϋπολογισμός με κάνει να αναρωτιέμαι ποιοι τον έγραψαν και αν κάνουν πλάκα!

Όταν οι άνεργοι αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να φτάσουν το εκατομμύριο και για το 2012 προβλέπουν ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας πως υπολογίζουν ότι θα μειώσουν τα έξοδα του ΟΑΕΔ;

Όταν για τους εργαζόμενους προβλέπουν μισθολογικές μειώσεις είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι το κράτος θα μπορέσει να εισπράξει 5,3δις από πρόσθετους φόρους;
Που θα τα βρει ακριβώς;

Θεωρούν ότι μόνο για τα ακίνητα, το 2012 θα εισπράξουν τον φόρο ακινήτου περιουσίας του 2010(!), το τέλος που προσφάτως μπήκε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για το 2012 και ταυτόχρονα θα αυξήσουν και τις αντικειμενικές αξίες έτσι ώστε να αυξήσουν τα έσοδα του κράτους κατά 2,4δις!
Είμαι σίγουρη ότι θα τα εισπράξουν όλα!

Θεωρούν ότι θα εισπράξουν “έκτακτη” (ετήσια!) εισφορά στα κέρδη των επιχειρήσεων.
Από ποιες επιχειρήσεις που πλέον οι κερδοφόρες επιχειρήσεις είναι είδος προς εξαφάνιση!

Και μέσα σε όλα αυτά περιμένουν μείωση της ύφεσης;!
Και πρωτογενές πλεόνασμα;!

Ποιος τα σκέφτηκε όλα αυτά;

Επειδή λοιπόν, όπως φαίνεται στην Ελλάδα αναφέρονται και όχι σε μία άλλη χώρα άλλου πλανήτη, μία πιθανότητα υπάρχει...  γιατί δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι τόσο ηλίθιοι!

Είναι σίγουροι (και πολύ καλά κάνουν!) ότι το 2012 δεν θα είναι κυβέρνηση.

Για την ακρίβεια ο Βενιζέλος ελπίζει ότι σε λίγο καιρό θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αρχηγός της αντιπολίτευσης, οπότε...

Σαν να τον βλέπω στην βουλή ως “δεινός” ρήτωρ να ωρύεται εν μέσω της ακατάσχετης μπουρδολογίας ότι εάν ήταν ακόμα αυτός υπουργός θα είχε καταφέρει να μείνει εντός προϋπολογισμού!

Με πύρινους λόγους θα καταγγέλει την ΝΔ και τον τυχών υπουργό οικονομικών ως ανίκανους, άσχετους (ο συνταγματολόγος!), καταστροφείς του κοινωνικού ιστού και της οικονομίας της χώρας και οτιδήποτε άλλο σκεφτεί!

Ευκαιρία λοιπόν από τώρα να του υπενθυμίσω  ότι τελευταία φορά που σχεδόν εφαρμόστηκε ο προϋπολογισμός ήταν στις αρχές της δεκαετίας του '90 (νομίζω το '94...).
Έκτοτε όλοι πέφτουν έξω, άλλοι λίγο και άλλοι πολύ.

Έχω χάσει τον λογαριασμό και δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες αναθεωρήσεις έκαναν στους προϋπολογισμούς των δύο τελευταίων ετών!

Ας μην τρίβει τα χέρια του θεωρώντας ότι έτσι θα καταφέρει όλα να του πάνε καλά και να βγει αλώβητος από την θητεία του στο υπουργείο οικονομικών.

Θα χρειαστεί πολλές μητέρες 16 παιδιών για να φτιάξει το προφίλ του!

Απλή κοινή λογική...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑ ΜΑΣ ΑΡΑΔΕΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΥΝΗΜΑ ΜΗΤΕΡΑ 16 ΠΑΙΔΙΩΝ!!!!ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΛΙΓΑΚΙ...ΚΡΙΜΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ.ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΔΕΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ.ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑ ΣΠΑΤΑΛΟΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ?