Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ο ΕΒΡΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΕΒΡΟΥ

Μετά και τα τελευταία στοιχεία, που ανεβάζουν τον αριθμό των λαθρομεταναστών που διήλθαν στην χώρα , από τον Νομό μας, σε πάνω από 9.700 άτομα μόνο τον μήνα Οκτώβριο, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους τους υπευθύνους. Η πολιτική που μας μετέτρεψε σε σιτιστές , νοσοκόμους , σταθμάρχες και εκδότες ταυτοτήτων του ενός μηνός για τους λαθρομετανάστες πρέπει να αλλάξει. Απέτυχε κύριοι. Αντίθετα κρίνετε απολύτως επιτυχημένη η διαφημιστική καμπάνια που έχει μετατρέψει την χώρα μας σε νούμερο ένα προορισμό για όλους τους λαθρομετανάστες της Ασίας και της Αφρικής μιας και την μια ημέρα είσαι ...λαθρομετανάστης και την επομένη είσαι με άδεια παραμονής ενός μήνα (που ανανεώνεται επ’ άπειρο) έχεις δικαιώματα,αλληλέγγυους και καμία υποχρέωση.
 
Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί μια πολιτική που μετατρέπει την χώρα μας σε σκουπιδότοπο της Ευρώπης και μάλιστα να τα «ακούμε» κιόλας από τους Ευρωπαίους, ότι δηλαδή δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα σύνορα μας. Οι Συνάδελφοι μας, στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης και Κέντρα Φύλαξης Λαθρομεταναστών Νομού Έβρου, σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Ο αριθμός εισόδου των Λαθρομεταναστών έχει περιέλθει πλέον σε μη διαχειρίσημα νούμερα. Οι εικόνες που παρουσιάζουν οι πόλεις και τα χωριά του Έβρου, μόνο ντροπή πλέον μας κάνουν να αισθανόμαστε. Κάτι πρέπει να γίνει για να αντιστραφεί το κλίμα, που μόνο προβλήματα έχει φέρει στον Νομό μας και κατ΄ επέκταση σε όλη την χώρα.

Κατά την γνώμη μας, το μόνο πλέον που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, είναι η εφαρμογή μιας πολίτικης που θα αποθαρρύνει τους λαθρομετανάστες να έρθουν στην χώρα μας. Και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, αν συνεχιστεί η πολιτική μαγνήτης, που δίνει χαρτιά 30 ημερών ελευθέρας στην Ελλάδα, για όλους τους λαθραία εισερχόμενους, Θα πρέπει επιτέλους και οι αρμόδιες ευρωπαϊκές επιτροπές να αντιληφθούν ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και όχι μόνο ελληνικό. Πρέπει όλοι οι Αρμόδιοι να καταλάβουν ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση και να πράξουν το καλύτερο για τον Έβρο και κατ’ επέκταση για την χώρα.

Η Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε. αναμένει τη λήψη Άμεσων και Δραστικών μέτρων για τον περιορισμό του πρωτοφανούς κύματος παράνομων εισερχόμενων μεταναστών.

ΠΗΓΗ  ΙΣΧΥΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Η "μάστιγα" της λαθρομετανάστευσης πρέπει κάποια στιγμή να γίνει κύριο θέμα των κυβερνήσεων και να σταματήσει η "διαφήμιση" εντός και εκτός Ελλάδος περί "οικονομικών μεταναστών".
Όχι μόνο η Ελλάδα με την οικονομική της κρίση, αλλά οποιαδήποτε χώρα του κόσμου δεν θα άντεχε τέτοια τεράστια κύματα λαθρομετανάστευσης  αναλογικά με τον ντόπιο πληθυσμό.
Η καραμέλα του "ρατσισμού" και της "ξενοφοβίας" πρέπει πια να σταματήσει.
Ανέκαθεν η Ελλάδα είχε μετανάστες οι οποίοι ήταν απόλυτα αποδεκτοί ακόμα και σε μικρές επαρχιακές πόλεις αλλά η πληθώρα και η παρανομία ήταν λογικό ότι κάποια στιγμή θα έφερναν αντιδράσεις.
Ας αναλάβουν πλέον όλοι τις ευθύνες τους και ας σταματήσουν την "καταστροφή" της χώρας και των πολιτών της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: