Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙΠΟΤΑ!!!...

Εχθές αποκτήσαμε “νέα” κυβέρνηση.
Να την χαιρόμαστε...
Να χαιρόμαστε και τους 47(!) υπουργούς και υφυπουργούς της...
(Αλήθεια, αν δεν ήμασταν εν μέσω οικονομικής κρίσης και δεν χρειαζόταν να κάνουμε οικονομία, πόσοι θα ήταν;)

Η “κυβέρνηση” του ΓΑΠ έχασε μόλις 5 (4 υπουργούς+1 υφυπουργό) και προστέθηκαν 10 (6 ΝΔ+4 ΛΑΟΣ).
Προφανώς οι υφυπουργοί της προηγούμενης “κυβέρνησης” ήταν αναντικατάστατοι, οι υπουργοί τους δεν μπορούσαν να τους αποχωριστούν με τίποτα και έτσι απλά προστέθηκαν οι νέοι.
Αν δεν ήταν τόσο τραγικό θα ήταν απλά γελοίο!

Αυτό όμως που δεν είναι καθόλου γελοίο, όπως και να το δεις, είναι το γεγονός ότι η “κυβέρνηση” ΓΑΠ δεν έχει καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ ακόμα και σήμερα!

Δεν κατάλαβε σε ποιο σημείο έφεραν την χώρα οι χειρισμοί της των τελευταίων δύο ετών!

Δεν κατάλαβε σε ποιο σημείο έχουν φτάσει οι πολίτες, ειδικά την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι οι άνεργοι έφτασαν τις 907.000, διπλασιάστηκαν δηλαδή από τον Αύγουστο του 2009!

Και το χειρότερο όλων;
Δεν κατάλαβε ότι με τους χειρισμούς της τις τελευταίες ημέρες και με την φαεινή της για δημοψήφισμα λίγο έλειψε να “καταφέρει” την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη ακόμα και από την ΕΕ!

Εχθές παρέδωσε ο ΓΑΠ στον Παπαδήμο (χωρίς ΠΟΤΕ να έχει επισήμως παραιτηθεί!!!) χαμογελαστός και φανερά ανακουφισμένος.

“Απομακρύνθηκε” (επιμένω... ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ!) χωρίς να εξηγήσει γιατί, με ποιο σκεπτικό και με ποιο σκεπτικό, ήθελε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

“Απομακρύνθηκε” χωρίς, όχι “συγνώμη” (δεν νομίζω να περίμενε κανείς τέτοιο πολιτικό θάρρος από τον ΓΑΠ!), αλλά έστω ένα “mea culpa”  όπως του πατέρα του κι ας το έλεγε σε οποιαδήποτε γλώσσα τον βολεύει.

Πήγε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και αποθεώθηκε... το οποίο θα αφήσω ασχολίαστο!...  ωσάν να πρόκειται για Ολυμπιονίκη που επιστρέφει στην πατρίδα του με το μετάλλιο... μες την καλή χαρά!

Είναι βέβαιο ότι δεν κατάλαβε ΤΙΠΟΤΑ!

Είχαμε όμως και τις δηλώσεις Καστανίδη.

Ένας από τους 4 υπουργούς που βρέθηκαν χωρίς υπουργείο... κάνει σχέδια για το μέλλον:
“αισθάνομαι ικανοποιημένος και απελευθερωμένος(!)...
ικανοποιημένος γιατί εισηγήθηκα μερικές από τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις στους θεσμούς της χώρας μας και απελευθερωμένος από τις δεσμεύσεις της κυνερνητικής μου ιδιότητας θα προσπαθήσω να συμβάλω στην διαμόρφωση της αναγκαίας πολιτικής για την χώρα... στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και ιδιαίτερα στην ανασύνθεση της κεντροαριστεράς”
Χάσαμε έναν  “κοινωνιστή” υπουργό... ότι και αν σημαίνει αυτό!!!


Ακούστηκε ότι ήταν από τους εισηγητές του δημοψηφίσματος αλλά φαίνεται ότι δεν κατάλαβε τι πήγαμε να πάθουμε από την εισήγησή του  και χωρίς κουβέντα για όλα αυτά... μπορεί επιτέλους να κάνει τον αντιεξουσιαστή!

Φαίνεται λοιπόν ότι και αυτός δεν κατάλαβε ΤΙΠΟΤΑ!

Αυτό το δημοψήφισμα που ενώ ήμασταν στο χείλος του γκρεμού μας έδωσε μία σπρωξιά και πέφτοντας κρεμαστήκαμε από μία κλωστή... σήμερα είναι σαν να μην προτάθηκε ποτέ.

Οι βουλευτές που χειροκροτούσαν ενθέρμως τον ΓΑΠ όταν τους ανακοίνωσε την πρόθεσή του να πάει σε δημοψήφισμα, σήμερα είναι και πάλι περιχαρείς γιατί παραμένουν στις έδρες τους, οπότε... όλα καλά!

Και αυτοί δεν κατάλαβαν ΤΙΠΟΤΑ!

Με λίγα λόγια...

Μπορεί όταν εφευρέθηκε η “συγνώμη” να χάθηκε το φιλότιμο, αλλά αν δεν μπορείς να εκστομίσεις το πρώτο και δεν διαθέτεις ούτε το δεύτερο είσαι απλά ένα τραγικό δείγμα όχι μόνο πολιτικού αλλά και ανθρώπου.

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: