Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ...

Ακόμα κι αν κάποιος ήθελε να πιστεύει ότι η χώρα πάει καλά(!) τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχει καταλάβει ότι ζούμε στην εποχή της παράνοιας!

Δεν είναι ότι “κάτι” δεν πήγαινε καλά.
Δεν λειτουργούσε ΤΙΠΟΤΑ και ΤΙΠΟΤΑ δεν είχε τα αναμενόμενα από την “κυβέρνηση” αποτελέσματα.

Ο κόσμος ήταν εξοργισμένος, οι άνεργοι έφτασαν τις 907.000, όλο και περισσότεροι τρώνε από τα συσσίτια ή ψάχνουν στα σκουπίδια και η “μεσαία τάξη” δεν υπάρχει πια.

Μία τέτοια αναταραχή θα έπρεπε κανονικά να οδηγήσει σε εκλογές.
Ειδικά από την στιγμή που παίρνονται αποφάσεις ιδιαιτέρως σοβαρές οι οποίες αφορούν το μέλλον της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες, η γνώμη των πολιτών θα έπρεπε οπωσδήποτε να ζητηθεί.

Αντί όμως για εκλογές, το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα και εργαλείο, μας προέκυψαν... δημοσκοπήσεις!

Δεν υπάρχει άνθρωπος στην χώρα που να μην έχει γκρινιάξει για τις δημοσκοπήσεις και τους δημοσκόπους  κάποια στιγμή της ζωής του.
Οι πολίτες που τις εμπιστεύονται είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού ενώ ακόμα και για τα κόμματα αποτελούν αποτελούν “εργαλείο”.Η αποτύπωση της βούλησης της κοινής γνώμης είναι παραδεχτή μόνο με εκλογές!

Επίσης δεν υπάρχει σκεπτόμενος άνθρωπος που να μην έχει καταλάβει ότι χρόνια τώρα παίζονται μεγάλα παιχνίδια “χειρισμού” και “επηρεασμού” της κοινής γνώμης από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Και ενώ όλα αυτά είναι γνωστά και αποδεκτά επιτρέπουμε στις δημοσκοπήσεις να καθορίζουν τις ζωές μας!

Αποδεχτήκαμε αντί για εκλογές να λάβουμε ως βάση τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις και να προχωρήσουμε σε κυβέρνηση “εθνικής σωτηρίας ή μεταβατική ή ανάγκης” ή όπως αλλιώς θέλουν να την ονομάσουν.

Ορκίστηκε η  “νέα” κυβέρνηση νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου ήδη έχουν τις πρώτες δημοσκοπήσεις με ποσοστά αποδοχής που φτάνουν σχεδόν το 80%!

Τι δημοσκοπήσεις είναι αυτές, ποια η σοβαρότητά τους και ποια η εγκυρότητά τους όταν μέχρι τις 4μμ της Παρασκευής δεν ήταν γνωστή η σύνθεση της “νέας” κυβέρνησης αλλά μέχρι περίπου την ίδια ώρα του Σαββάτου οι εφημερίδες είχαν ήδη τα αποτελέσματα τους και τα τύπωναν;

Ακόμα κι αν θέλαμε να τις δούμε με συμπάθεια αντιτίθενται στην κοινή λογική μας η οποία τον τελευταίο καιρό δέχεται κανονικό πόλεμο!

Ζούμε λοιπόν στον “αστερισμό των δημοσκοπήσεων” και φτάσαμε σε σημείο σήμερα να ακούμε από κυβερνητικούς και δημοσιογράφους φράσεις όπως... “η κοινωνία επέβαλε αυτήν την κυβέρνηση” ή “η κοινωνία έδωσε την λύση”!

Ποια κοινωνία κύριοι;
Των εταιρειών δημοσκοπήσεων οι οποίες βγάζουν αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα;

Εκτός κι αν υπάρχει κάποιος που πραγματικά πιστεύει ότι υπάρχουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ οι οποίοι χάρηκαν με αυτήν την κυβέρνηση.
Κι αν δεν υπάρχουν ψηφοφόροι αυτών των κομμάτων οι οποίοι χάρηκαν πως φτάνουμε σε τέτοια ποσοστά αποδοχής της “νέας” κυβέρνησης;
Δεν υπάρχει κανένας από τα άλλα κόμματα που να διαφωνεί με όλα αυτά;
Και αν 78% των πολιτών θεωρούν ότι η “νέα” κυβέρνηση είναι θετικό βήμα πως γίνεται το 60% να απαντάει ότι δεν την θεωρεί ικανή να αντιμετωπίσει τα  προβλήματα της χώρας;
Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν στέκουν σε λογική ανάλυση αυτά τα αποτελέσματα;

Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ και σίγουρα δεν μου δημιουργεί αίσθημα ευφορίας, ικανοποίησης ή ελπίδας το ότι απέκτησα μία “νέα” κυβέρνηση με συνοπτικές (δημοσκοπικές) διαδικασίες χωρίς να ερωτηθώ!

Συνεχίζω λοιπόν να μην αποδέχομαι οποιαδήποτε δημοσκόπηση και συνεχίζω να μην επηρεάζομαι από αυτές ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

Δεν πρόκειται ΠΟΤΕ μία δημοσκόπηση να μου αλλάξει γνώμη ή άποψη γιατί για μένα προέχει ΠΑΝΤΑ  η...

απλή κοινή λογική...


ΥΓ.  Ας ελπίσουμε ότι οι εκλογές θα γίνουν (έστω) τον Φεβρουάριο αν και φαντάζομαι ότι πολύ νωρίτερα θα έχει φανεί ότι ο Παπαδήμος δεν είναι “μεσσίας” και η οργή του κόσμου θα επανέλθει δριμύτερη ότι κι αν λένε οι δημοσκοπήσεις οπότε... ΝΑΙ τότε “η κοινωνία θα επιβάλει την λύση”!

Για όλα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: