Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

“HIT AND RUN”...

Μπορεί το “hit” να ήταν παρατεταμένο αλλά το “run”...
Μην τον είδατε τον απαντήσατε!

Αυτό που καθημερινά καταλαβαίνουμε όλο και περισσότερο είναι το μέγεθος της ζημιάς που έγινε στην χώρα τα δύο τελευταία χρόνια!

Μετά λοιπόν από δύο χρόνια ο ΓΑΠ “παρέδωσε” την θέση του (και όχι παραιτήθηκε!) στον Λ. Παπαδήμο και... εξαφανίστηκε!

Κάθεται όλη μέρα στο γραφείο του και έχει συναντήσεις με τα μεγαλο-στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Επισήμως ανακοινώνεται ότι φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης και τον καλύτερο συντονισμό της, όλοι όμως καταλαβαίνουμε ότι προσπαθεί πάσει θυσία να κρατήσει (τουλάχιστον) την καρέκλα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Εν τω μεταξύ και βάσει των όσων έκανε τα δύο τελευταία χρόνια της “πρωθυπουργίας” του, ο Λ. Παπαδήμος αποδομείται στην Ευρώπη και ο Σαμαράς πιέζεται να κάνει “δήλωση υποταγής” στα πεπραγμένα της “κυβέρνησης” ΓΑΠ.

Ο ΓΑΠ όμως... άφαντος!

Στην χθεσινή κοινή συνέντευξη Παπαδήμου-Μπαρόζο φάνηκε περίτρανα η ελλειμματική εικόνα του Παπαδήμου, η πλήρης ανικανότητά του να εκπροσωπήσει επάξια την χώρα και, προσωπικά, από εχθές τον κατέταξα στους “πρωθυπουργούς”... κατ' όνομα.

Εμφανίστηκε ως ο φτωχός-δαρμένος συγγενής που απλώς... ανακοίνωσε αυτά που του είπαν!

Από την άλλη ο Σαμαράς άκουσε εχθές επισήμως και μαζί με όλο τον υπόλοιπο πλανήτη τον “πρωθυπουργό” της χώρας να του ζητάει “δήλωση φρονημάτων” και αποδοχής των πάντων, αυτών που ξέρει και αυτών που δεν ξέρει!

Με λίγα λόγια...

Ο ΓΑΠ κατέστρεψε τόσο πολύ την εικόνα της χώρας διεθνώς που πλέον ΟΛΟΙ οι Έλληνες θεωρούνται αναξιόπιστοι... ο ΓΑΠ, ο Παπαδήμος (ο δικός τους, ο Ευρωπαϊκά αποδεκτός και αγαπητός Παπαδήμος!), ο Σαμαράς, ο κάθε Έλληνας επιχειρηματίας, τουρίστας, φοιτητής εξωτερικού, κλπ.

Η αλήθεια είναι ότι “το δούλευε” καιρό αλλά η ιστορία με το δημοψήφισμα ήταν το τελειωτικό καταστροφικό χτύπημα... “hit and run”!

Τώρα ο Παπαδήμος συνεχίζει την αποδόμηση του ιδίου και της χώρας, η κυβέρνηση ασχολείται με την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ και ο Σαμαράς προσπαθεί (έστω και σημειολογικά) να ξανακερδίσει την χαμένη μας αξιοπρέπεια.

Δεν ξέρω εάν πραγματικά θα ήθελα να ξαναδώ τον ΓΑΠ, θα ήθελα όμως μία δήλωση συγνώμης ή έστω ένα “mea culpa” για τα όσα αναγκαζόμαστε να υποστούμε.

Δυστυχώς δεν νομίζω να το ακούσω ποτέ.

Όσο για τον Σαμαρά...

Η 6η δόση δεν είναι η τελευταία που θα χρειαστούμε.
Κανένας λοιπόν δεν μπορεί να ξέρει τι άλλο θα μας ζητηθεί στο μέλλον.
Κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο.

Ας ελπίσουμε ότι, παρ' όλη την καταστροφολογία και την τρομοκρατία που επικρατεί, παρ' όλες τις πιέσεις που δέχεται και παρ' όλο τον πόλεμο που υφίσταται, θα παραμείνει ακλόνητος!

Τυπικά ίσως να μην έχει μεγάλη σημασία αφού έχει αποδεχθεί την αναγκαιότητα μίας νέας δανειακής σύμβασης.

Πρακτικά είναι μία κίνηση αναπτέρωσης του ηθικού των Ελλήνων η οποία μπορεί να μας σώσει από πολύ χειρότερα στο μέλλον...

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: