Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...

Εχθές, ο νέος πρωθυπουργός παρουσίασε στην βουλή τις προγραμματικές δηλώσεις της “νέας” του κυβέρνησης.

Ομολογώ ότι δεν τον είχα ξανακούσει να μιλάει, ή και να τον είχα ξανακούσει μου είχε περάσει απαρατήρητος, όπως σίγουρα θα πέρναγε και εχθές αν δεν ήταν πρωθυπουργός.

Άχρωμος, άγευστος και ανούσιος, χωρίς πολιτικό λόγο, χωρίς καν χρωματισμό της φωνής, μονότονος και με έντονα στοιχεία τεχνοκράτη, τραπεζίτης δηλαδή με άριστες μεν περγαμηνές στον τομέα του και χρηματοοικονομικές γνώσεις αλλά με εμφάνιση καθηγητή σε αμφιθέατρο που παραδίδει αμφιβόλου ενδιαφέροντος μάθημα.

Δεν ξέρω κατά πόσον πραγματικά τον άκουσαν και παρατήρησαν όσα έλεγε όλοι αυτοί που ονειρεύονται την παραμονή του στην εξουσία και πέραν του Φεβρουαρίου του 2012.
Φαντάζομαι ότι όποιος έδωσε πραγματικά σημασία σε όσα ειπώθηκαν δια στόματος πρωθυπουργού εχθές θα το ξανασκέφτηκε.

Πρόκειται καθαρά για τεχνοκράτη διαχειριστή, χωρίς όραμα (εκτός αν εδώ που μας έφεραν το μόνο μας όραμα πλέον είναι να παραμείνουμε στην ευρωζώνη!) και λίγο εκτός τόπου και χρόνου.

Με λίγα λόγια μας είπε ότι μέσα σε 3 μήνες θα κάνει όλα όσα δεν έγιναν δύο χρόνια τώρα (ή πολύ περισσότερα!) και αυτό θα το καταφέρει με το ίδιο προσωπικό (κατά 80-85%) που δεν μπόρεσε να το κάνει μέχρι σήμερα!

Δηλαδή με τα ίδια μέσα και τον ίδιο τρόπο προσπαθεί να φτάσει σε άλλο,  καλύτερο,  αποτέλεσμα!
Ο Αϊνστάιν φέρεται να έχει πει ότι "ο ορισμός της τρέλας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα"... ότι κι αν σημαίνει αύτό!

Πολλοί ίσως “ενθουσιάστηκαν” με το γεγονός ότι για πρώτη φορά έλλειπαν οι πολιτικές-αντιπολιτευτικές κορώνες από τις προγραμματικές δηλώσεις.
Προσωπικά αυτό δεν μου λέει τίποτα!

Βεβαίως και θα προτιμούσα να είναι πάντα έτσι οι προγραμματικές δηλώσεις μίας κυβέρνησης, χωρίς κορώνες και φωνές αλλά με καθαρό λόγο και σαφές πρόγραμμα.

Επ' αυτού όμως υπάρχουν δύο θεματάκια...

Ο Παπαδήμος δεν εμφανίστηκε εχθές στην χώρα.
Τι πολιτικές-αντιπολιτευτικές κορώνες να βγάλει για την κατάσταση της χώρας από την στιγμή που ο ίδιος είναι μέρος του συστήματος από την δεκαετία του '80 μέχρι και σήμερα;
Τι να πει;

Ύστερα υπάρχει και το θέμα του προγράμματος.
Με καθαρό και σαφή λόγο μας ενημέρωσε ότι... θα ακολουθήσει ακριβώς το ίδιο (παντελώς αποτυχημένο!) πλάνο της “προηγούμενης” κυβέρνησης.
Μας εξήγησε δηλαδή, με το ν και με το σ, ότι στόχος του είναι η άμεση εφαρμογή του προγράμματος της τρόικα!

Καμία αλλαγή, καμία δεύτερη σκέψη, καμία διαφοροποίηση, καμία βελτίωση!

Από εχθές λοιπόν επιβεβαίωσα τους φόβους μου και εδραίωσα την άποψή μου.

Πρόκειται για μία κυβέρνηση καθαρά διαχειριστική και σαφώς μεταβατική η οποία όμως πολύ δύσκολα θα μπορέσει να λειτουργήσει.
Ακόμα όμως κι αν τα καταφέρει θα είναι προς όφελος των δανειστών μας και όχι προς όφελος των ταλαίπωρων και εξαθλιωμένων πολιτών της χώρας.
Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να καταλαγιάσει την οργή των πολιτών!

Θεωρώ βέβαιο δε, ότι πολύ γρήγορα ΟΛΟΙ, πολιτικοί και πολίτες, θα απαιτούν εκλογές, έχει δεν έχει “πετύχει” τους συμφωνηθέντες στόχους!

Απλή κοινή  λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: