Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Δύει (πρόωρα) ο «HELIOS» του Παπακωνσταντίνου...

Ονειρα θερινής νυκτός με το φως του «Ηλιου» κάνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς το πολυδιαφημισμένο σχέδιο «HELIOS» για εξαγωγή ηλιακής ενέργειας θα έχει πιθανότατα την τύχη του φιάσκου του Αστακού.

Ενημερώνοντας χθες τη Βουλή για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και μετά την ευθεία αμφισβήτηση βουλευτών όλων των παρατάξεων για την επιτυχή έκβαση του «HELIOS», ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναγκάστηκε να κάνει ένα βήμα πίσω και έπειτα από τα ευχολόγια και τις υπεραισιόδοξες προβλέψεις να δηλώσει ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με κινδύνους.

Πάντως, λίγη ώρα πριν ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε υιοθετήσει και πάλι τις πομφόλυγες, προκαλώντας την εντύπωση ότι η Ελλάδα θα λύσει όλα της τα προβλήματα με το «HELIOS». Ο κ. Παπακωνσταντίνου έδειξε μια περίεργη εμμονή στη Γερμανία, την οποία παρουσίασε σχεδόν ως τον μοναδικό πελάτη της Ελλάδας, και τόνισε ότι με τις σημερινές τιμές η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει κέρδος 3-4 δισ. ευρώ τον χρόνο. Ωστόσο, το πλήθος και η δυσκολία των προαπαιτουμένων και των προϋποθέσεων, με κυριότερη τα 200.000 ελεύθερα στρέμματα δημόσιας γης που πρέπει να βρεθούν σε όλη την επικράτεια πλην των νησιών, δείχνουν ότι το πρόγραμμα δεν αποκλείεται να μείνει στα χαρτιά.

Ακόμα και ο τέως υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτης τόνισε ότι η σύνδεση των εσόδων του «HELIOS» με την απόσβεση του δημόσιου χρέους θα οδηγήσει σε αποδυνάμωση της θέσης της Ελλάδας, καθώς θα αναγκαστεί να πουλάει ενέργεια σε πολύ χαμηλές τιμές. «Καλοδεχούμενο το πρόγραμμα, αν και βρίσκεται σε επίπεδο ευχολογίων» είπε ο Κ. Μουσουρούλης της Ν.Δ., επισημαίνοντας κι αυτός τον κίνδυνο φιάσκου.



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Για άλλη μία φορά... "με τα λόγια χτίζουν ανώγια και κατώγια"!
Άντε να πάμε σε εκλογές μήπως και σταματήσουν όλα αυτά.
Δεν αντέχουμε άλλες υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος ούτε άλλη...  "σωτηρία"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: