Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΤΩΡΑ Η ΝΔ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...

Γράφει ο Ανδρέας Νταγιάκος*

Η κινηματικού τύπου εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην αρχηγία της ΝΔ, μέσα από κοινωνικές διεργασίες που ξεπερνούσαν τα κομματικά στεγανά και τους γνωστούς μηχανισμούς, δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για το συνολικότερο άνοιγμα της παράταξης στον κοινωνικό ιστό που την στηρίζει, αλλά και την εντονότερη ενεργοποίηση ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων που έβλεπαν σε αυτές τις εξελίξεις την υπέρβαση της κατεστημένης λογικής των ερμητικά κλειστών και ελεγχόμενων κομματικών κύκλων. Η κριτική και η γκρίνια,  για την ταχύτητα με την οποία προχώρησε αυτή η αναγεννητική προσπάθεια, δεν έλειψαν. Άλλωστε είναι σύνηθες φαινόμενο να «απαιτούμε» ακόμα και με ελλιπή γνώση των δεδομένων ή με αντιπαραβολή παραδειγμάτων από εντελώς άσχετους χώρους, την αντανακλαστική αντίδραση ακόμα και των πιο δυσλειτουργικών οργανισμών (όπως είναι τα κόμματα).

Είναι η στιγμή που η  παράταξη σεβόμενη την ιστορία, τις αρχές και την προσφορά των στελεχών της, ανταποκρίνεται πλήρως στα κελεύσματα των καιρών. Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την, σε σημαντικό βαθμό, υποτυπώδη ή παθητική κομματική λειτουργία, που μετατρέπει την κοινωνία σχεδόν σε άβουλο δορυφόρο των εξελίξεων, στην αναζήτηση και αξιοποίηση του «κρυμμένου» δυναμικού της.

Που αντιλαμβάνεται ότι οι πάντες οφείλουν να αξιολογούνται βάση της διαρκούς απόδοσης και προσφοράς τους κι οι επιλογές οφείλουν να γίνονται μέσα από κριτήρια που αντικατοπτρίζουν την ανταπόκριση του καθενός στις σημερινές απαιτήσεις.
Ήρθε η ώρα για τις αξίες και τους άξιους ….

Μιας παράταξης φύσης και θέσης λαϊκής αλλά ταυτόχρονα και φιλελεύθερης που αποζητά την αξία και την αναδεικνύει, δίνοντας ευκαιρίες εκεί όπου τα «συστατικά» στοιχεία, δίνουν σοβαρά εχέγγυα επιτυχίας. Μιας παράταξης που αντιλαμβάνεται την κοινωνία ως συνοδοιπόρο και συνδημιουργό μιας πορείας προς την επόμενη φάση της Δημοκρατίας μας.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατανοεί πλήρως ότι η προώθηση εφικτών και καινοτόμων οικονομικών προτάσεων, σε συνδυασμό με ικανές, αδέσμευτες φωνές, είναι η «συνταγή» της επιτυχίας για τη ΝΔ. Οι τελευταίες θέσεις του, απλά υπενθύμισαν σε όσους αμφέβαλλαν για την εμμονή του σε αυτή τη διαδρομή, ότι ούτε διαπραγματεύεται τις προτεραιότητες του, ούτε είναι διατεθειμένος να παρεκκλίνει των στόχων του.

Ανδρέας Νταγιάκος είναι εκπαιδευτικός και γραμματέας ΔΗΜΤΟ  ΙΛΙΟΥ.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Κατ' αρχήν να ευχαριστώ τον Ανδρέα που μου έστειλε το κείμενό του για να το δημοσιεύσω.
Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε...
Αυτό που θα επαναλάβω για πολλοστή φορά είναι ότι ακόμα παραμένει ανεκμετάλλευτο από την ΝΔ το ανθρώπινο δυναμικό που δήλωσε διαθεσιμότητα μέσω των εσωκομματικών εκλογών.
800.000 άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά σε ατελείωτες ουρές για να "μιλήσουν" μέσω της ψήφου τους και πολλοί από αυτούς είναι ικανοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν...  φτάνει κάποιος να τους το ζητήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: