Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΤΑΒΛΙ, ΣΚΑΚΙ Ή ΜΟΝΟ ΚΑΝΟ;...

«Απέναντι σε έναν πρωθυπουργό που επί δύο χρόνια οδηγεί τη χώρα στην άβυσσο και το τελευταίο διάστημα, τη κρατάει όμηρο προκειμένου να διασώσει τον εαυτό του ή να διατηρήσει υπό την… ιδιοκτησία του το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, η μόνη ευθεία και αληθινή διέξοδος είναι οι εκλογές».

Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αχαίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, σε συνάντηση πολιτικών φίλων και στελεχών, που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή στο ξενοδοχείο «Πάτρα Παλάς» της Πάτρας.

Συνεχίζοντας το «οδοιπορικό» του στην Αχαΐα και τις συνεχείς συναντήσεις του με πολίτες και φορείς του νομού, ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. επεσήμανε ότι τις τελευταίες μέρες, ολόκληρη η Ελλάδα ζει ένα «θρίλερ» που κανένας δεν ξέρει ακόμα αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τραγωδία ή ως κωμωδία.

«Δεν ξέρουμε αν ο κ. Παπανδρέου αρέσκεται στο σκάκι ή στο τάβλι. Μέχρι σήμερα ξέραμε πως αρέσκεται στο κανό… Οι κινήσεις του πάντως τις τελευταίες μέρες δείχνουν έναν αδίστακτο άνθρωπο, ο οποίος μπροστά στο κίνδυνο να απωλέσει την εξουσία και μάλιστα, εκδιωγμένος από τους ίδιους τους βουλευτές του κόμματός του, προτίμησε να δημιουργήσει μια κρίση άνευ προηγουμένου εις βάρος της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, είτε για να διατηρήσει την εξουσία, είτε για να παραδώσει προσωρινά την εξουσία στον Βενιζέλο ή σε κάποιον άλλο, αλλά να διατηρήσει το κόμμα υπό τη κατοχή του ως ο πολιτικός που παραχώρησε ακόμα και την πρωθυπουργία, προκειμένου να διασωθεί – δήθεν – η Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας:

«Πέτυχε να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του, οι οποίοι έχασαν όμως κάθε δικαίωμα να λένε πλέον πως δεν ήξεραν ή δεν κατάλαβαν και πλέον κερδίζουν αποκλειστικά και μόνο τον τίτλο του “συνενόχου”. Πέτυχε επίσης, να είναι ο πρωθυπουργός που για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια αμφισβητεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Και τέλος, πέτυχε να μπλοκάρει την 6η δόση αλλά και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Δεν ξέρουμε τι αρέσκεται να παίζει ο πρωθυπουργός λοιπόν, αλλά ξέρουμε πως ό,τι και να παίζει, δεν μπορεί να παίζει με την πατρίδα!».

Επεξηγώντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Νικολόπουλος, επεσήμανε πως μπροστά στο κίνδυνο να χαθεί ο κορυφαίος στρατηγικός στόχος της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την υπέρβαση και δέχτηκε να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση, διατηρώντας ωστόσο τις διαφωνίες του επί της πολιτικής που αυξάνει τη λιτότητα και την ύφεση, με απαράβατους όρους, την παραίτηση Παπανδρέου και τη δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τη νέα δανειακή σύμβαση, ώστε η χώρα να οδηγηθεί αμέσως μετά σε εκλογές.

«Στη Νέα Δημοκρατία δεν βιαζόμαστε να καθίσουμε σε υπουργικές καρέκλες. Τι να τις κάνουμε άλλωστε, αν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε το λαό σε μια αλλαγή πορείας; Ούτε και τις θέλουμε αν κάτι τέτοιο δεν προκύπτει μέσα από μια καθαρή και γνήσια λαϊκή εντολή. Ο Αντώνης Σαμαράς το φωνάζει από την αρχή: Μέρος του προβλήματος δεν θα γίνουμε, ούτε συνένοχοι του κ. Παπανδρέου. Μας νοιάζει μόνο η χώρα. Μακάρι η χώρα να πήγαινε καλά και εμείς να μην λέγαμε σήμερα αυτά. Μακάρι ο κ. Παπανδρέου να είχε πετύχει και ας ήμασταν εμείς που είχαμε το άδικο. Όμως, δικαιώθηκε ο Αντώνης Σαμαράς. Και δεν πανηγυρίζουμε γι’ αυτό, αφού οι ευθύνες μεγαλώνουν. Και ύψιστη ευθύνη αυτή τη στιγμή, είναι να φύγει από τη μέση ο… άρχοντας του χάους και η θλιβερή κουστωδία του» τόνισε ο Αχαιός πολιτικός.

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος προέβλεψε πως αν δεν υπάρξει κάποια θεαματική αλλαγή στην στάση του κ. Παπανδρέου, τότε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η κατάσταση εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο και τότε, σαν φαρσοκωμωδία, ο ελληνικός λαός θα ζήσει όσα έζησε την εβδομάδα που μας πέρασε.

«Τα πράγματα είναι απλά. Παραίτηση Παπανδρέου, μεταβατική κυβέρνηση τεχνοκρατών και προσωπικοτήτων, εξασφάλιση της 6ης δόσης, ψήφιση του «κουρέματος» και εκλογές. Στο ΠΑΣΟΚ, ας αφήσουν τα λόγια λοιπόν και ας αρχίσουν τις πράξεις. Αύριο συνεδριάζει το Eurogroup. Ποιος θα εκπροσωπήσει ην Ελλάδα; Μια κυβέρνηση… ΕΠΕ – εταιρεία περιορισμένης ευθύνης; Θλίβομαι γιατί τα έργα που ανεβάζει ο κυβερνητικός θίασος έγιναν πλέον πολύ άνοστα. Ας κατέβει η παράσταση, λοιπόν. Τέλος τα… μπουλούκια! Διασφάλιση της ομαλότητας στη χώρα και ο λόγος στον λαό!» κατέληξε ο βουλευτής Αχαίας.


ΠΗΓΗ :  Δελτίο τύπου Νίκου Νικολόπουλου, βουλευτή Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια: