Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Βενιζέλος τύραννος...

Αρχαίο πνευμα αθάνατο. Επιστροφή στους τυράννους, τώρα που οι Αλβανοί επιστρέφουν στα Τίρανα. Μαζί με τους τυράννους και πάντα στη λογική του αρχαίου πνεύματος επιστρέφουμε στους Καιάδες. Αρα, ξεχνάμε το αθάνατο. Ο Βενιζέλος τύραννος, ενεργοποίησε τον σύγχονο Καιάδα. Μετά το «κούρεμα» οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα εξαφανιστούν. Λόγω πείνας, θα τους πετούν στον Καιάδα, μαζί με τους άνεργους αφού επιδόματα ανεργίας δεν θα υπάρχουν. Μόνο επιδόματα βουλευτών.

Κι επειδή από την πείνα μάς βλέπω Κίνα, με το καλό να εφαρμοστεί και εδώ το «ένα παιδί ανά οικογένεια» όπως το «ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια» του Παπανδρέου. Εξαιρείται η δική του οικογένεια η οποία μας δουλεύει οικογενειακώς. Οποιος αποκτά δεύτερο παιδί, από το μαιευτήριο στον Καιάδα και η μητέρα να συλλαμβάνεται. Σε μια κυβέρνηση «ό,τι να ’ναι» το θύμα ο Βαγγέλης ο τύραννος, κάνει ό,τι να ’ναι προκειμένου να πείσει την Τρόικα. Κάνει τον δικό του Τροϊκό Πόλεμο, βάζει στην Ελλάδα τους Τροϊκανούς μέσα σ’ ένα Δούρειο Βόδι, οι συνειρμοί δικοί σας. Θεωρεί οτι η παθητική στάση των Ελλήνων δείχνει ενοχή, ενώ για πρώτη φορά οι Ελληνες δείχνουν ότι θέλουν να βοηθήσουν. Δεν δέχεται τη βοήθεια, τη θυσία αν θέλετε. Ηδονίζεται με το μαστίγωμα. Γι’ αυτό τον μισεί ο Πάγκαλος. Του πήρε το μαστίγιο από το χέρι. Προφανώς αγνοούν και οι δυο την κατάληξη των τυράννων.

Κάποτε ειχαμε διλήμματα. Καραμανλής ή τανκς. Βουλιάζουμε ή αλλάζουμε. Σήμερα έχουμε κατάληξη. «Μπενίτο και Φινίτο». Ο καημένος. Βλέπει τον εαυτό του στον παραμορφωτικό καθρέφτη. «Δελφίνι δελφινάκι μου ποιος είναι ο πιο ωραίος». Ο φαλαινοκαθρέφτης δεν απαντά. Κρατά την αξιοπρέπειά του. Τον λυπάμαι τον Βενιζέλο τύραννο. Κάπου διάβασα ότι θα πέσει θέμα εκλογών. Φαντάζομαι όχι για να φύγει. Ονειρεύεται αξιώματα. Καληνύχτα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: