Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ!...

Η λέξη των ημερών!

Είναι εντυπωσιακή η άνεση με την οποία χρησιμοποιείται από όλους πλέον ώστε να ερμηνεύσουν την βούληση... άλλων!

Εχθές πχ το υπουργείο οικονομικών είπε στους πολίτες να προσέλθουν στις εφορίες “αυτοβούλως” για να πληρώσουν την δεύτερη δόση από το τριπλό χαράτσι.

Έτσι προσπερνάμε την μνημειώδη ανικανότητα του υπουργείου να οργανωθεί και να ενημερώνει τους πολίτες για τις “υποχρεώσεις” τους προς το δημόσιο και καταλήγουμε  στην “αυτοβούλως” προσέλευση και πληρωμή των εντελώς παράλογων χαρατσιών που επιβάλλονται κάθε λίγο και λιγάκι!

Οι κυβερνητικοί βουλευτές “αυτοβούλως” ψηφίζουν τους νόμους στην βουλή με τελευταίο παράδειγμα αυτό της περασμένης Πέμπτης  όπου “αυτοβούλως” υπερψήφισαν το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών!

Επίσης “αυτοβούλως” (ή μήπως σύρεται λόγω των “επιτυχιών” της;) η “κυβέρνηση” θα κουρέψει το χρέος της χώρας σε όποιο ποσοστό της ανακοινώσουν οι “εταίροι” της και “αυτοβούλως” θα προσέλθουν όλοι όσοι κατέχουν Ελληνικά ομόλογα για το... κουρεματάκι τους!

Έτσι θα γλιτώσουμε(;) την ολική χρεοκοπία και “αυτοβούλως” θα προχωρήσουμε σε “επιλεκτική χρεοκοπία” η οποία ως γνωστόν δεν είναι χρεοκοπία!

Επειδή όμως όλη αυτή η ιστορία θα έχει διάφορες επιπτώσεις στην χώρα και την οικονομία της... “αυτοβούλως” θα χάσουμε μέρος(;) της εθνικής μας κυριαρχίας και “αυτοβούλως” οι υπουργοί θα αποκτήσουν “μπάστακες” στα υπουργεία τους!

“Αυτοβούλως” πάντα, οι πολίτες θα πληρώσουν τα σπασμένα της κακής διαχείρισης του προβλήματος από την “κυβέρνηση” και “αυτοβούλως” θα αλλάξουν τρόπο ζωής κάνοντας αιματηρές οικονομίες για να τα βγάλουν πέρα!

Με λίγα λόγια, “αυτοβούλως” μπήκαμε υπό οικονομική κατοχή και “αυτοβούλως” θα πουλήσουμε την κρατική περιουσία για ένα κομμάτι ψωμί!

Η μόνη βούληση των πολιτών που φαίνεται να μην πιάνει τόπο είναι η βούληση για συμμετοχή και έκφραση της άποψης τους μέσω της ψήφου τους.

Είναι σίγουρο όμως ότι δεν θα αργήσει η ώρα που η “κυβέρνηση”... “αυτοβούλως” θα πάει σε εκλογές...

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: