Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

“ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΤΡΥΠΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ”!...

Αυτό απάντησε ένας ηλικιωμένος Σλοβάκος σε δημοσιογράφο που τον σταμάτησε στον δρόμο και τον ρώτησε τι απόφαση πρέπει να λάβει η βουλή της χώρας του για την βοήθεια στην Ελλάδα. (video)

Μάλιστα ξεκίνησε λέγοντας ότι αρχικά έβλεπε με συμπάθεια τους Έλληνες αλλά τελικά φάνηκε ότι οι ίδιοι δεν θέλουν να πάρουν μέτρα και δεν θέλουν να σωθούν οπότε... “δεν πρέπει να βάλουμε λεφτά σε τρύπιες τσέπες”!

Άντε τώρα να εξηγήσεις στον παππού στην Μπρατισλάβα ότι οι Έλληνες κάνουν 2 και 3 δουλειές (όταν βρίσκουν...) για να τα βγάλουν πέρα, πληρώνουν τεράστια ποσά για φόρους και χαράτσια, πληρώνουν όλα τα προϊόντα πολύ ακριβότερα από αυτόν και τελικά, η πλειοψηφία των Ελλήνων συμφωνεί μαζί του και πλέον “δεν θέλει να βάζει λεφτά σε τρύπιες τσέπες”.

Η Ελληνική “κυβέρνηση” όμως δεν έχει καταλάβει τίποτα!

Όχι μόνο δεν καταργεί φορείς και οργανισμούς αλλά δημιουργεί και νέους κάνοντας χιλιάδες προσλήψεις!

Μη θέλοντας (ή μη τολμώντας) να τα βάλουν με τον κρατικό κομματικό μηχανισμό τους, κατάφεραν να στεγνώσουν τα νοικοκυριά και την αγορά από χρήμα και να έχουν φτάσει τους Έλληνες στα όριά τους.

Αυτό που δεν έχει καταλάβει ο παππούς στην Σλοβακία, αλλά και όλοι όσοι δεν ζουν στην Ελλάδα, είναι ότι ο Έλληνας πλέον έχει φτάσει σε επίπεδα εξαθλίωσης και αυτό δεν αξίζει σε κανένα υπερήφανο λαό.

Ο Έλληνας έχει ξαναγυρίσει στην μεταπολεμική περίοδο πείνας και ανέχειας και μάλιστα υπό χειρότερες συνθήκες.

Δυστυχώς όμως, λόγω της ανικανότητας της “κυβέρνησης”, ότι και να πούμε πια δεν μας πιστεύει κανείς.

Μας έχουν απαξιώσει όλοι και στο εξωτερικό θεωρούν ότι οι Έλληνες καλοπερνούν και αντιδρούν γιατί δεν γιατί δεν θέλουν να χάσουν αυτήν την καλοπέραση.

Από τον “Τιτανικό” μέχρι σήμερα η “κυβέρνησή” μας κατάφερε να εξευτελίσει εντελώς και παντού την χώρα!

Εχθές η Σλοβακική βουλή καταψήφισε την ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης και κατ' επέκτασιν την βοήθεια στην Ελλάδα βάσει της “συμφωνίας” της 21ης Ιουλίου.

Επειδή είχε τεθεί και θέμα ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθεί η Σλοβακία σε εκλογές αν και ήδη γίνεται λόγος για επανάληψη της διαδικασίας.

Αν επιμείνουν στην απόφασή τους θα ακυρωθεί (όχι ότι ίσχυσε και ποτέ!) η “συμφωνία” της 21ης Ιουλίου αλλά και οι συζητήσεις που γίνονται ακόμα και σήμερα στην βάση της ενισχυμένης βοήθειας.

Ίσως τελικά από αλλού να περιμένουμε τις εκλογές και από αλλού να μας έρθουν.

Είναι σίγουρο όμως ότι οι εκλογές είναι προ των πυλών και η τιμωρία της σημερινής “κυβέρνησης” του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι παραδειγματική!

Καλό θα ήταν να “τιμωρηθεί” ακόμα και με μονοψήφιο ποσοστό (αν και δεν το βλέπω γιατί οι Έλληνες έχουμε και βίτσια!) όχι μόνο για όσα έκανε και εξευτέλισε την χώρα διεθνώς αλλά κυρίως για παραδειγματισμό των επομένων κυβερνήσεων.

Να καταλάβουν όλοι οι τωρινοί αλλά και μελλοντικοί πολιτικοί αυτής της χώρας ότι πρέπει να προσέχουν τι κάνουν, τι αποφάσεις παίρνουν και πως συμπεριφέρονται στους πολίτες.

Οι επερχόμενες εκλογές θα είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να δείξουμε την δύναμή μας!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: