Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ...

Αν είναι κάτι που χαρακτηρίζει την σημερινή εποχή αυτό είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης.

Κανένας δεν εμπιστεύεται πια κανέναν και όλοι μαζί δεν εμπιστεύονται το κράτος και τις αρχές.

Όλοι πλέον βλέπουν με μισό μάτι τον διπλανό τους και αναρωτιόνται αν είναι λαμόγιο, φοροφυγάς, ευεργετημένος από κάποιον πολιτικό ή επιχειρηματία, υπαίτιος για την σημερινή κατάσταση, κλπ.

Όλοι μαζί βλέπουν με μισό μάτι (και μερικοί απορρίπτουν εντελώς) τους πολιτικούς γιατί χρόνια τώρα πολλοί από αυτούς λαϊκίζουν και κοροϊδεύουν τους πολίτες, αλλά και το ίδιο το κράτος το οποίο συχνά αλλάζει τους “όρους του παιχνιδιού” αλλάζοντας την καθημερινότητα των πολιτών και καταργώντας τον οποιοδήποτε προγραμματισμό της ζωής τους.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την γενικευμένη έλλειψη εμπιστοσύνης η οποία συχνά παρομοιάζεται με το γυαλί που όταν σπάσει δεν ξανακολλάει.

Η “κυβέρνηση” του ΠΑΣΟΚ  έχει χάσει το παιχνίδι προ πολλού και η ατάκα του ΓΑΠ “λεφτά υπάρχουν” θα μείνει στην ιστορία ως η επιτομή της κοροϊδίας και του λαϊκισμού.

Δυστυχώς και η κυβέρνηση Καραμανλή έπεσε έξω με την περιβόητη “επανίδρυση του κράτους” και έτσι κλονίστηκε η εμπιστοσύνη του κόσμου και στην ΝΔ.

Αυτό που καλείται να κάνει τώρα ο Σαμαράς είναι το τιτάνιο έργο της επανάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Η παταγώδης αποτυχία της “κυβέρνησης” σε όλους τους τομείς έχει στρέψει τους πολίτες κατά του συνόλου των πολιτικών και ακόμα περισσότερο κατά του “δικομματισμού” και των λεγόμενων “κομμάτων εξουσίας”.

Αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Σαμαρά αλλά και ακόμα πιο επιτακτικό γιατί η κοινωνία κινδυνεύει να βυθιστεί στο χάος και στην αναρχία.

Η εμπιστοσύνη όμως δεν χαρίζεται ούτε παραχωρείται.
Η εμπιστοσύνη κερδίζεται καθημερινά!

Είναι προσωπική μου εκτίμηση αλλά θεωρώ ότι πολλοί είναι αυτοί που θα συμφωνήσουν μαζί μου:
οι πολίτες χρειάζονται κάποιον να κερδίσει την χαμένη τους εμπιστοσύνη!

Πέρασαν πια οι εποχές όπου οι πολίτες αισθάνονταν ικανοποίηση ακούγοντας “νέα που τους χάιδευαν τ' αφτιά αλλά απέχανε πολύ από την αλήθεια”.

Ίσα-ίσα που στην  σημερινή εποχή οτιδήποτε ακούγεται πολύ ευχάριστο φαντάζει και πολύ ψεύτικο.

Σήμερα οι πολίτες θέλουν την αλήθεια... όσο πικρή κι αν είναι.
Θέλουν καθαρές απόψεις, καθαρές προτάσεις, καθαρές λύσεις, σταθερά και ρεαλιστικά προγράμματα και κυρίως συνέπεια λόγου και έργων.

Όταν αναφερόμαστε σε ένα κόμμα αυτά πρέπει να τα τηρούν όλα τα στελέχη του, καθημερινά.

Για τους φίλους λοιπόν που θα σπεύσουν να μου επιχειρηματολογήσουν ότι ο Σαμαράς είναι σταθερός και αμετακίνητος στις απόψεις του και αξίζει την εμπιστοσύνη του λαού...

Ο λαός δεν θα ψηφίσει Σαμαρά.
Θα ψηφίσει ΝΔ.
Και η ΝΔ πρέπει να έχει έναν λόγο... μία φωνή.... ένα πρόσωπο!

Όσο και αν ο Σαμαράς φαίνεται ικανός να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου υπάρχουν βαρίδια που δεν του επιτρέπουν να παρουσιάσει μία νέα εικόνα έντιμη και ικανή.

Και δυστυχώς την ευθύνη γι' αυτό την έχει ο ίδιος ο Σαμαράς!

Πρόεδρε, βγες μπροστά με νέα πρόσωπα.
Το κόμμα διαθέτει πληθώρα άξιων και ικανών.
Βγες μπροστά και κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Οι καιροί το επιβάλουν.

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: