Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ...

Γεννήθηκα μέσα στην χούντα και άρχισα να καταλαβαίνω τον κόσμο την εποχή της λεγόμενης μεταπολίτευσης.

Από τότε, πάντα άκουγα ότι η ΝΔ διορίζει “γαλάζια” παιδιά και το ΠΑΣΟΚ “πράσινα παιδιά”.

Έχω λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια μία, εύλογη θεωρώ, απορία.

Πως, αφού είχαμε δεξιά χούντα για 7 χρόνια, αμέσως μετά ΝΔ και από το 1981 ΠΑΣΟΚ, όλα τα χρόνια που πέρασα στα θρανία είχα καθηγητές του ΚΚΕ ή του ΚΚΕσ (τότε);
Αυτοί πότε διορίστηκαν;

Και αφού οι πόρτες του δημοσίου ήταν κλειστές, τουλάχιστον μεταπολιτευτικά, για όλους όσους δεν ήταν “γαλάζια” ή “πράσινα” παιδιά...
πως υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι όλων των χρωμάτων;

Υπάρχουν μάλιστα τομείς του δημοσίου όπου οι γαλαζο-πράσινοι υπάλληλοι είναι μειοψηφία και οι κοκκινο-ροζ-κίτρινοι (αριστεροί και δεξιοί) υπερτερούν δρώντας ως κράτος εν κράτει!

Πότε έγιναν αυτοί οι διορισμοί;
Και ποιος τους διόρισε;

Μη μου πει κανείς ότι διορίστηκαν με την αξία τους μέσω ΑΣΕΠ.
Όλοι γνωρίζουν ότι το ΑΣΕΠ δεν υπήρχε έως την δεκαετία του '90 αλλά και τώρα έχει τόσες εξαιρέσεις που τελικά οι περισσότερες προσλήψεις γίνονται χωρίς την βοήθειά του!

Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η καραμέλα για “γαλάζια” και “πράσινα” παιδιά!

Επίσης, ας σταματήσουν όλα τα κόμματα που δεν νοούνται ως “κόμματα εξουσίας” (χαρακτηρισμός τον οποίο προσωπικά απεχθάνομαι!) να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα ανθρωπισμού και συμπόνιας για όσους βλέπουν την έξοδο από το δημόσιο.

Ο καθένας ενδιαφέρεται για τα δικά του ρουσφέτια και τους δικούς του δημοσίους υπαλλήλους και κανένας τους δεν θέλει εφεδρεία ή απολύσεις.

Ας παραδεχτούν όμως τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν.

Είναι πολύ εκνευριστικό να μας θεωρούν τόσο ηλίθιους και να παριστάνουν τους μοναδικούς συμπαραστέκοντες συμπονούντες τεθλημένους συμπάσχοντες!

Όλοι καταλαβαίνουν πια τον εμπαιγμό!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: