Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

“ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ” ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ...

Αυτές τις ημέρες  συχνά αναρωτιέμαι τι θα έκανα αν ήμουν συγγραφέας επιθεωρήσεων...

Είναι τόσο πολύ το “υλικό” που τους δίνει η “κυβέρνηση” που πραγματικά θα είχα πελαγώσει και δεν θα ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω!

Μόνο τα 2-3 τελευταία 24ωρα εμφανίστηκαν τουλάχιστον 4 νέα θέματα που θα έκαναν άψογα “νούμερα” για επιθεώρηση.

1)  Δημοκρατία στο στράτευμα.
Παγκόσμια πρωτοτυπία!
Ο υπουργός παροτρύνει τους στρατιωτικούς να παρακάμπτουν την στρατιωτική ιεραρχία και να αναφέρουν κατευθείαν στο υπουργείο τυχών παράπονα ή προβλήματα που αντιμετωπίζουν!
Πεδίον δόξης λαμπρό για τον “ΠΑΣΟΚο πράσινο φαντάρο” πχ Γιάννη Καπετάνιο!

2)  Η τρόικα στα δικαστήρια.
Δεν θα σχολιάσω  ότι ο Πανελλήνιος Δικηγορικός Σύλλογος είχε αρνηθεί να συνομιλήσει με την τρόικα ενώ οι δικαστές δεν έπραξαν το ίδιο... ως όφειλαν!
Η τρόικα λοιπόν, επέκτεινε τον έλεγχό της και στην δικαστική αρχή της χώρας και μάλιστα έκανε και συστάσεις.
Άνοιγμα του επαγγέλματος των δικηγόρων, απελευθέρωση των αμοιβών τους αλλά και εκδίκαση όλων (160.000!) των εκκρεμών, οικονομικού ενδιαφέροντος, δικαστικών υποθέσεων μέσα στο 2012.
Και οι δικαστές υποσχέθηκαν ότι θα το κάνουν και μάλιστα θα έχουν εκκαθαρίσει και το 15% εξ αυτών, ήτοι 24.000 (!!!), μέχρι το καλοκαίρι του 2012!
Σαν να βλέπω τον δικαστή πχ Γιώργο Κωνσταντίνου στην έδρα να “εκδικάζει” υπόθεση και λεπτό (φύγε εσύ-έλα εσύ) και όλες να καταλήγουν υπέρ του δημοσίου!

3)  Φοροκάρτα
Εκτός από την χαρά του hacker η κάρτα αποδείξεων θα είναι “ευκολία” (μέχρι πριν 2 χρόνια που δεν μαζεύαμε αποδείξεις δεν την χρειαζόμασταν ενώ τώρα μας είναι... απαραίτητη!) και θα βοηθήσει την “πάταξη της φοροδιαφυγής” (αν και δεν μπορώ να καταλάβω τι θα εμποδίσει αυτόν που εχθές δεν ήθελε απόδειξη έτσι και σήμερα  να μην “χτυπάει”  την φοροκάρτα του!).
Από αύριο μπαίνει η φοροκάρτα στην ζωή μας προαιρετικά.
Μηχανάκια στα καταστήματα δεν υπάρχουν... το TAXIS δεν λειτουργεί... αλλά οι “μοδάτοι” και οι “έξυπνοι” θα τρέξουν να πάρουν φοροκάρτες.
Είναι μάλλον σίγουρο ότι ο Τραμπάκουλας (Χάρρυ Κλυνν) θα βγάλει πολύ γέλιο προσπαθώντας να καταλάβει τι κάνει η κάρτα αλλά και προσπαθώντας να την χρησιμοποιήσει στο χωριό του!

4)  Χαράτσι ακινήτων
Αυτές τις ημέρες ζήσαμε την γελοιότητα των sms των ανέργων, πολυτέκνων, κλπ για την εξαίρεσή τους (μερική ή ολική) από το νέο αυτό χαράτσι.
Εχθές όμως έγινε γνωστό ότι λόγω προβλημάτων στο σύστημα πολλά από τα sms αντί να πάνε στο ΚΕΠΥΟ καταλήγουν στην... ΕΡΤ!
Ε, νομίζω ότι ένας Στάθης Ψάλτης υποδυόμενος μία γιαγιά που προσπαθεί να στείλει sms και όταν τα καταφέρνει λαμβάνει απάντηση “ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με την ΕΡΤ” είναι αναπόφευκτος συνειρμός!

... και αυτά είναι μόνο των 2-3 τελευταίων ημερών.

“Παίζουν” πάντα οι ακατάπαυστες γκάφες και κωλοτούμπες του Βενιζέλου, οι φοβερές (εντός και εκτός Ελλάδας) ομιλίες και επαφές του ΓΑΠ και φυσικά οι δημόσιοι υπάλληλοι τόσο οι νεοδιορισμένοι πράσινοι του ΠΑΣΟΚ όσο και οι έφεδροι!

Έτσι λοιπόν σκέφτομαι ότι ένας συγγραφέας επιθεωρήσεων δεν θα ήξερε από που να αρχίσει.
Εκτός αν οι φετινές επιθεωρήσεις είναι 4ωρες ή 5ωρες... τουλάχιστον!

Δυστυχώς η παροχή υλικού δεν τελειώνει εδώ.
Η “κυβέρνηση”  συνεχίζει το “έργο” της και την προσπάθειά της να μας “σώσει”.

Κάθε φορά που χρειαζόμαστε την... δόση μας, θα αυξάνονται και τα θέματα για σάτυρα.

Η “κυβέρνηση” αυτή, όσο ανίκανη τραγική και επικίνδυνη κι αν είναι, ευτυχώς ακόμα δεν έχει στερήσει από τον Έλληνα το, ανά τους αιώνες, Αριστοφανικό του χιούμορ.

Αυτό όμως που επιβάλλεται για το καλό της χώρας είναι να σταματήσει πια να μας “σώζει” και να πάει όσο πιο γρήγορα γίνεται σπίτι της!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: